Меню
Остання редакція: 14 грудня 2017

Готельно-ресторанна справа

      Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» є фахівцями новітньої формації, здатних задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача у сфері обслуговування. Фахівці з готельно-ресторанної справи володіють професійними знаннями з менеджменту, маркетингу, економіки, технології та організації готельно-ресторанного господарства.
  

   Студенти вивчають сучасні тенденції у готельному і ресторанному бізнесі, інноваційні технології готельної й ресторанної продукції, контроль якості послуг, організацію діяльності закладів готельно-ресторанного господарства.
     Якість навчального процесу забезпечується отриманням практичних навиків у спеціалізованих лабораторіях університету та готельно-ресторанних закладах м. Умань, України, Іспанії, США, Німеччини та інших країн.

Професійна діяльність фахівця із готельної і ресторанної справи на первинних посадах полягає в:

  • організації діяльності щодо надання основних видів послуг у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • організації виробництва і обслуговування у закладах ресторанного господарства;
  •  організації процесу виробництва і надання готельних послуг;
  •  організації надання бізнес-послуг для туристів, анімаційних послуг;
  • забезпеченні належного рівня якості продукції та послуг у закладах
  • готельно-ресторанного бізнесу;
  • забезпеченні охорони праці та техніки безпеки;
  • вивченні маркетингової діяльності та комплексу маркетингових заходів впливу на ринок і конкурентну позицію підприємства у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • опануванні чинної законодавчо-нормативної бази з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги;
  • плануванні та проектуванні закладів готельного і ресторанного бізнесу;
  • проектуванні технологічного процесу виробництва продукції у закладах ресторанного господарства та вдосконаленні технологічних операцій;
  • розробленні короткострокових і середньострокових планів діяльності підприємств (закладів) готельного та ресторанного господарств, плануванні потреби у ресурсах (матеріальних, фінансових, трудових);
  • володінні практичними навичками роботи з комп'ютерною технікою та у сфері інформаційних технологій;
  • застосуванні інноваційних інформаційних технологій у роботі підприємств;
  • досконалому володінні сучасною діловою українською та іноземними мовами професійного спрямування.

Випускники спеціальності можуть працювати на посадах:
* керівника (готельного чи ресторанного закладу, виставкового центру тощо);
* приватного підприємця у сфері готельного й ресторанного бізнесу;
* професіонала з інноваційної діяльності в готельно-ресторанній справі;
* спеціаліста з адміністративної роботи (головний адміністратор та метрдотель);
* менеджера підприємства з приготування та постачання готових страв, кафе (бару, їдальні), ресторану, готельного господарства;
* менеджера систем харчової безпеки в готельно-ресторанних закладах;
* ревізора з виробничо-технічних і економічних питань у готельно-ресторанній справі;
* фахівця з аналізу ринку готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із готельної справи, із ресторанної справи, із конференц-сервісу;
* фахівця із стандартизації, сертифікації та якості послуг готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із спеціалізованого обслуговування;
* наукового співробітника-консультанта та молодшого наукового співробітника (маркетинг, ефективність господарської діяльності, раціоналізація виробництва) готельно-ресторанних закладів;
* викладача навчального закладу.

Останні новини

Рік успіхів та перемог активу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУСЧитати повністю

Рік успіхів та перемог активу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУС

2017 рік минув для студентського активу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва на хвилі позитиву, успіху, перемог та нових знайомств.

Читати повністю

Подяка колективу кафедри туризму та готельно-ресторанної справиЧитати повністю

Подяка колективу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Уманська міська рада та мер міста Умань відзначили вклад колективу кафедри у налагодження діалогу та співпраці між представниками готельно-ресторанного бізнесу і туризму та ініціативною молоддю міста, підвищенню обізнаності студентів і старшокласників щодо туристичної та готельно-ресторанної індустрії та проведення ярмарку вакансій "Кузня кадрів"

Читати повністю

Вітаємо Дмитра Бурку з перемогою на обласному Чемпіонаті з важкої атлетикиЧитати повністю

Вітаємо Дмитра Бурку з перемогою на обласному Чемпіонаті з важкої атлетики

З 9 по 10 грудня 2017 р. в м. Черкаси пройшов Чемпіонат Черкаської області з важкої атлетики серед юнаків та дівчат до 15 років і дорослих.

Читати повністю

«Кузня кадрів» для напрямів підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа»Читати повністю

«Кузня кадрів» для напрямів підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа»

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва взяла активну участь у "Кузня кадрів" організованим Виконавчим комітетом Уманської міської ради, де студенти напряму підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» цікаво та корисно для себе провели день.

Читати повністю

Всі новини