Меню
Остання редакція: 14 грудня 2017

Готельно-ресторанна справа

      Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» є фахівцями новітньої формації, здатних задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача у сфері обслуговування. Фахівці з готельно-ресторанної справи володіють професійними знаннями з менеджменту, маркетингу, економіки, технології та організації готельно-ресторанного господарства.
  

   Студенти вивчають сучасні тенденції у готельному і ресторанному бізнесі, інноваційні технології готельної й ресторанної продукції, контроль якості послуг, організацію діяльності закладів готельно-ресторанного господарства.
     Якість навчального процесу забезпечується отриманням практичних навиків у спеціалізованих лабораторіях університету та готельно-ресторанних закладах м. Умань, України, Іспанії, США, Німеччини та інших країн.

Професійна діяльність фахівця із готельної і ресторанної справи на первинних посадах полягає в:

  • організації діяльності щодо надання основних видів послуг у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • організації виробництва і обслуговування у закладах ресторанного господарства;
  •  організації процесу виробництва і надання готельних послуг;
  •  організації надання бізнес-послуг для туристів, анімаційних послуг;
  • забезпеченні належного рівня якості продукції та послуг у закладах
  • готельно-ресторанного бізнесу;
  • забезпеченні охорони праці та техніки безпеки;
  • вивченні маркетингової діяльності та комплексу маркетингових заходів впливу на ринок і конкурентну позицію підприємства у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • опануванні чинної законодавчо-нормативної бази з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги;
  • плануванні та проектуванні закладів готельного і ресторанного бізнесу;
  • проектуванні технологічного процесу виробництва продукції у закладах ресторанного господарства та вдосконаленні технологічних операцій;
  • розробленні короткострокових і середньострокових планів діяльності підприємств (закладів) готельного та ресторанного господарств, плануванні потреби у ресурсах (матеріальних, фінансових, трудових);
  • володінні практичними навичками роботи з комп'ютерною технікою та у сфері інформаційних технологій;
  • застосуванні інноваційних інформаційних технологій у роботі підприємств;
  • досконалому володінні сучасною діловою українською та іноземними мовами професійного спрямування.

Випускники спеціальності можуть працювати на посадах:
* керівника (готельного чи ресторанного закладу, виставкового центру тощо);
* приватного підприємця у сфері готельного й ресторанного бізнесу;
* професіонала з інноваційної діяльності в готельно-ресторанній справі;
* спеціаліста з адміністративної роботи (головний адміністратор та метрдотель);
* менеджера підприємства з приготування та постачання готових страв, кафе (бару, їдальні), ресторану, готельного господарства;
* менеджера систем харчової безпеки в готельно-ресторанних закладах;
* ревізора з виробничо-технічних і економічних питань у готельно-ресторанній справі;
* фахівця з аналізу ринку готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із готельної справи, із ресторанної справи, із конференц-сервісу;
* фахівця із стандартизації, сертифікації та якості послуг готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із спеціалізованого обслуговування;
* наукового співробітника-консультанта та молодшого наукового співробітника (маркетинг, ефективність господарської діяльності, раціоналізація виробництва) готельно-ресторанних закладів;
* викладача навчального закладу.

Останні новини

Кулінарний батл «Красиво.Креативно.Смачно»Читати повністю

Кулінарний батл «Красиво.Креативно.Смачно»

Student Fest «HoReCa – 2018» виявився активним тимбілдінгом –заходом на згуртування студентського та професорсько-викладацького складу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС, формування сильної команди однодумців, що успішно досягає будь-яких поставлених цілей. Особливо виразно це проявилося в кулінарному змаганні на звання кращого кулінара Уманського національного університету садівництва – кулінарний батл «Красиво.Креативно.Смачно», де об'єдналися особисті здібності і амбіції кожного члена команди, де учасники та глядачі отримали заряд позитивної енергії не на один день.

Читати повністю

Студентський квест «Гастро-тур»Читати повністю

Студентський квест «Гастро-тур»

В рамках святкування тижня STUDENT FEST HoReCa 2018 студентським активом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС було проведено квест «Гастро-тур». В даному квесті приймали участь дві команди «Акселерати» та «Готелька».

Читати повністю

«Зустріч кращих мультяшних героїв всіх часів» Disney PartyЧитати повністю

«Зустріч кращих мультяшних героїв всіх часів» Disney Party

Акуна Матата! Веселися в повний зріст! Акуна-Матата! Забудь турботи, і тримай трубою хвіст. Це основні правила яких дотримувалися гості мультяшної вечірки. Яких героїв тільки не зустріти було на цій вечірці і чарівні красуні, і страшні чудовища, милі Мікі Мауси, феї, добрі чарівники та ще багато інших. Всі студенти дуже старались над своїми костюмами, адже пройшли дефіле і конкурс на кращий образ.

Читати повністю

Відбувся конкурс «The Young Bartender»Читати повністю

Відбувся конкурс «The Young Bartender»

25 квітня в тиждень «HoReCa–2018» на базі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва було проведено професійний конкурс на звання кращого молодого бармена. Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вправно демонстрували журі конкурсу та присутнім свої теоретичні та практичні вміння та навички в барній справі.

Читати повністю

Всі новини