Меню
Остання редакція: 20 червня 2018

Спеціальність 241 "Готельно-ресторанна справа"

      Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» є фахівцями новітньої формації, здатних задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача у сфері обслуговування. Фахівці з готельно-ресторанної справи володіють професійними знаннями з менеджменту, маркетингу, економіки, технології та організації готельно-ресторанного господарства.
  

   Студенти вивчають сучасні тенденції у готельному і ресторанному бізнесі, інноваційні технології готельної й ресторанної продукції, контроль якості послуг, організацію діяльності закладів готельно-ресторанного господарства.
     Якість навчального процесу забезпечується отриманням практичних навиків у спеціалізованих лабораторіях університету та готельно-ресторанних закладах м. Умань, України, Іспанії, США, Німеччини та інших країн.

Професійна діяльність фахівця із готельної і ресторанної справи на первинних посадах полягає в:

  • організації діяльності щодо надання основних видів послуг у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • організації виробництва і обслуговування у закладах ресторанного господарства;
  •  організації процесу виробництва і надання готельних послуг;
  •  організації надання бізнес-послуг для туристів, анімаційних послуг;
  • забезпеченні належного рівня якості продукції та послуг у закладах
  • готельно-ресторанного бізнесу;
  • забезпеченні охорони праці та техніки безпеки;
  • вивченні маркетингової діяльності та комплексу маркетингових заходів впливу на ринок і конкурентну позицію підприємства у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • опануванні чинної законодавчо-нормативної бази з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги;
  • плануванні та проектуванні закладів готельного і ресторанного бізнесу;
  • проектуванні технологічного процесу виробництва продукції у закладах ресторанного господарства та вдосконаленні технологічних операцій;
  • розробленні короткострокових і середньострокових планів діяльності підприємств (закладів) готельного та ресторанного господарств, плануванні потреби у ресурсах (матеріальних, фінансових, трудових);
  • володінні практичними навичками роботи з комп'ютерною технікою та у сфері інформаційних технологій;
  • застосуванні інноваційних інформаційних технологій у роботі підприємств;
  • досконалому володінні сучасною діловою українською та іноземними мовами професійного спрямування.

Випускники спеціальності можуть працювати на посадах:
* керівника (готельного чи ресторанного закладу, виставкового центру тощо);
* приватного підприємця у сфері готельного й ресторанного бізнесу;
* професіонала з інноваційної діяльності в готельно-ресторанній справі;
* спеціаліста з адміністративної роботи (головний адміністратор та метрдотель);
* менеджера підприємства з приготування та постачання готових страв, кафе (бару, їдальні), ресторану, готельного господарства;
* менеджера систем харчової безпеки в готельно-ресторанних закладах;
* ревізора з виробничо-технічних і економічних питань у готельно-ресторанній справі;
* фахівця з аналізу ринку готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із готельної справи, із ресторанної справи, із конференц-сервісу;
* фахівця із стандартизації, сертифікації та якості послуг готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із спеціалізованого обслуговування;
* наукового співробітника-консультанта та молодшого наукового співробітника (маркетинг, ефективність господарської діяльності, раціоналізація виробництва) готельно-ресторанних закладів;
* викладача навчального закладу.

Останні новини

Захист дипломних робіт освітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»Читати повністю

Захист дипломних робіт освітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

20-21 грудня2018 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту Уманського НУСвідбувся захист дипломних робітосвітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання.

Читати повністю

Акредитаційна експертиза підготовки фахівців за освітньо-професійною програмою «Туризм» спеціальності 242 «Туризм» за другим (магістерським) рівнемЧитати повністю

Акредитаційна експертиза підготовки фахівців за освітньо-професійною програмою «Туризм» спеціальності 242 «Туризм» за другим (магістерським) рівнем

З метою проведення первинної акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми «Туризм» спеціальності 242 «Туризм» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти в Уманському національному університеті садівництва та відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 13 листопада 2018 року № 1959-л, з 28 по 30 листопада 2018 р. на факультеті менеджменту Уманського націонаьного університету садівництва працювала експертна комісія у складі: Ольги Любіцевої – завідувача кафедри країнознавства та туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктора географічних наук, професора і Вікторії Яворської – професора кафедри економічної та соціальної географії і туризму Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, доктора географічних наук, професора.

Читати повністю

I тур Всеукраїнської студентської олімпіади на кафедрі  туризму та готельно-ресторанної справиЧитати повністю

I тур Всеукраїнської студентської олімпіади на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи

22 листопада 2018 р. на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи на виконання Наказу Міністерства освіти і науки України «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2018/2019 н. р.» і Наказу ректора УНУС відбувся I тур Всеукраїнської студентської олімпіади з профільних навчальних дисциплін для студентів спеціальностей 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа». Участь у Олімпіаді взяли 15 студентів спеціальності «Туризм» та 11 студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», що мали можливість, вирішуючи завдання різної форми складності (теоретична частина – тестування, практична – розв’язування ситуаційних завдань), показати високу творчу, наукову та практичну підготовку, якої набули, під час навчання в університеті.

Читати повністю

Участь делегації Уманського НУС в міжнародній конференції з туризмуЧитати повністю

Участь делегації Уманського НУС в міжнародній конференції з туризму

14-15 листопада 2018 року у місті Гожув Великопольский (Республіка Польща) в Академії імені Якуба з Парадижа відбулася VI Міжнародна наукова конференція «Умови розвитку туризму та відпочинку в регіоні з урахуванням потреб в галузі охорони здоров’я».

Читати повністю

Всі новини