Меню
Остання редакція: 20 червня 2018

Спеціальність 241 "Готельно-ресторанна справа"

      Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» є фахівцями новітньої формації, здатних задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача у сфері обслуговування. Фахівці з готельно-ресторанної справи володіють професійними знаннями з менеджменту, маркетингу, економіки, технології та організації готельно-ресторанного господарства.
  

   Студенти вивчають сучасні тенденції у готельному і ресторанному бізнесі, інноваційні технології готельної й ресторанної продукції, контроль якості послуг, організацію діяльності закладів готельно-ресторанного господарства.
     Якість навчального процесу забезпечується отриманням практичних навиків у спеціалізованих лабораторіях університету та готельно-ресторанних закладах м. Умань, України, Іспанії, США, Німеччини та інших країн.

Професійна діяльність фахівця із готельної і ресторанної справи на первинних посадах полягає в:

  • організації діяльності щодо надання основних видів послуг у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • організації виробництва і обслуговування у закладах ресторанного господарства;
  •  організації процесу виробництва і надання готельних послуг;
  •  організації надання бізнес-послуг для туристів, анімаційних послуг;
  • забезпеченні належного рівня якості продукції та послуг у закладах
  • готельно-ресторанного бізнесу;
  • забезпеченні охорони праці та техніки безпеки;
  • вивченні маркетингової діяльності та комплексу маркетингових заходів впливу на ринок і конкурентну позицію підприємства у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • опануванні чинної законодавчо-нормативної бази з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги;
  • плануванні та проектуванні закладів готельного і ресторанного бізнесу;
  • проектуванні технологічного процесу виробництва продукції у закладах ресторанного господарства та вдосконаленні технологічних операцій;
  • розробленні короткострокових і середньострокових планів діяльності підприємств (закладів) готельного та ресторанного господарств, плануванні потреби у ресурсах (матеріальних, фінансових, трудових);
  • володінні практичними навичками роботи з комп'ютерною технікою та у сфері інформаційних технологій;
  • застосуванні інноваційних інформаційних технологій у роботі підприємств;
  • досконалому володінні сучасною діловою українською та іноземними мовами професійного спрямування.

Випускники спеціальності можуть працювати на посадах:
* керівника (готельного чи ресторанного закладу, виставкового центру тощо);
* приватного підприємця у сфері готельного й ресторанного бізнесу;
* професіонала з інноваційної діяльності в готельно-ресторанній справі;
* спеціаліста з адміністративної роботи (головний адміністратор та метрдотель);
* менеджера підприємства з приготування та постачання готових страв, кафе (бару, їдальні), ресторану, готельного господарства;
* менеджера систем харчової безпеки в готельно-ресторанних закладах;
* ревізора з виробничо-технічних і економічних питань у готельно-ресторанній справі;
* фахівця з аналізу ринку готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із готельної справи, із ресторанної справи, із конференц-сервісу;
* фахівця із стандартизації, сертифікації та якості послуг готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із спеціалізованого обслуговування;
* наукового співробітника-консультанта та молодшого наукового співробітника (маркетинг, ефективність господарської діяльності, раціоналізація виробництва) готельно-ресторанних закладів;
* викладача навчального закладу.

Останні новини

УКРАЇНО-ІСПАНСЬКЕ ЄДНАННЯ «УМАНЬ-САРАГОСА»Читати повністю

УКРАЇНО-ІСПАНСЬКЕ ЄДНАННЯ «УМАНЬ-САРАГОСА»

У переддень Дня міста в Уманському художньому музеї відбувся культурний обмін між містами Умань-Сарагоса в рамках вернісажу україно-іспанського мистецтва – художньої виставки та кінематографічного фестивалю німого кіно. Зору відвідувачів були представлені картини українських художників-уманчан Віктора Лисинюка, Віталія Якименка, Наталії Семененко, Олени Попсуй, Олега Сироти, Одарки Дьоми-Пісної та іспанських митців Бланка Бланко, Крістіни Лопез, Карлоса Гарсіа Лаоса, Едвінга Аранго, Лорена Домінго, Пілара Ескотаса.

Читати повністю

В Уманському НУС відсвяткували тиждень туризму присвячений Всесвітньому дню туризмуЧитати повністю

В Уманському НУС відсвяткували тиждень туризму присвячений Всесвітньому дню туризму

День туризму відзначають не тільки люди, чий стиль життя пов’язаний з подорожами та рюкзаками. Турист — це людина, яка прагне до знань. Це свято відзначають усі, хто любить подорожі, дізнаватися нове, розширювати світогляд: любителі походів, наметів, автостопів, постійних вражень, непосидючі шукачі пригод.Крім того, Всесвітній день туризму - професійне свято тих, хто працює у цій сфері. Це вони планують наші відпустки, піклуються про нас у готельних комплексах, проводять нам екскурсії та супроводжують в турах.

Читати повністю

Завершальні заходи в рамках святкування Всесвітнього дня туризмуЧитати повністю

Завершальні заходи в рамках святкування Всесвітнього дня туризму

Завершальним заходом в рамках святкування Всесвітнього дня туризму 28 вересня був гастрономічний туризм. Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи була запрошенна на дегустацію вина відомого сомельє та винороба Ігора Максименка. Метою заходу популяризація культури пиття. Правильно пити вино – справжнє мистецтво, яке потребує навчання та практики. Дегустація вина потребує не лише дотримання певних правил, а й наявності досвіду у дегустатора якими і володіє Ігор Максименко.

Читати повністю

Туристичний ярмарок Західної ЧеркащиниЧитати повністю

Туристичний ярмарок Західної Черкащини

27 вересня відбувся туристичний ярмарок Західної Черкащини за допомогою благодійного фонду «Uman Tomorrow», де кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету взяла активну участь. Організаторами ярмарку були «Умань туристична», Всеукраїнська громадська організація «Відкрий Україну» та благодійний фонд «Uman Tomorrow».

Читати повністю

Всі новини