Меню
Остання редакція: 01 березня 2019

Спеціальність 242 "Туризм"

       Спеціальність «Туризм» – перспективний напрям підготовки висококваліфікованих кадрів для туристичної сфери, які вільно володіють іноземними мовами, уміють на практиці використовувати туристичні навігаційні програми, GPS технології та геоінформаційне забезпечення туристичної галузі. Фахівці з туризму вивчають принципи організації комерційної діяльності, методику маркетингових досліджень, податкову систему, бухгалтерський облік, особливості управління у сфері туристичного обслуговування.
       Для забезпечення якості навчального процесу створені спеціалізовані кабінети і лабораторії з туризму. Студенти відвідують туристичні агенції, виставки, приймають участь в конференціях, круглих столах, розробляють екскурсійні маршрути на замовлення туристичних підприємств. Практичні навики та знання закріплюються під час проходження закордонної практики в Іспанії, Туреччині, Австралії, США, Німеччини та інших країнах.

 Випускники спеціальності можуть обіймати посади:
* державний адміністратор з розвитку туризму та санаторно-курортної справи
* керівника туристичним, оздоровчим чи рекреаційним комплексом;
* приватного підприємця у сфері туризму;
* менеджера з туризму;
* професіонала з інноваційної діяльності в туризмі;
* менеджера-аналітика внутрішнього та зовнішнього туристичного ринку;
* фахівця з розвитку сільського туризму;
* фахівця з туристичного обслуговування, із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.) чи санаторно-курортної справи;
* фахівця із стандартизації, сертифікації та якості послуг у туризмі;
* фахівця із туристичної безпеки;
* ревізора з виробничо-технічних і економічних питань у туризмі;
* агента з організації туризму;
* організатора культурно-дозвіллєвої діяльності та подорожей (екскурсій);
* організатора туристичної і готельної діяльності;
* інспектора з туризму та санаторно-курортної справи;
* наукового співробітника-консультанта та молодшого наукового співробітника (рекреалогія, туризмологія, екскурсознавство);
* викладача навчального закладу.

Фахівці спеціальності підготовлені до здійснення таких основних видів економічної діяльності: визначення форм, видів, напрямів та спеціалізації туристично-рекреаціної діяльності; розробка та економічне обґрунтування туристичного проекту чи продукту; аналіз діяльності, планування, прогнозування та розробка перспективних напрямів розвитку туристичного підприємства; організація розробки, реалізації та маркетингу туристичного продукту; організація партнерських відносин та зовнішньоекономічної діяльності туристичного підприємства; участь в організації наукового дослідження, його проведенні і впровадженні одержаних результатів; навчання персоналу.

Останні новини

Від теорії до практики: особливості роботи баристаЧитати повністю

Від теорії до практики: особливості роботи бариста

Гарний бариста не просто вміє готувати каву. Він підносить її до рангу мистецтва, він справжній художник, що легким рухом пітчера витворить розкішний лате-арт у чашці капучіно. Досвідчений бариста прекрасно розбирається в алкоголі і вміє готувати кавово-алкогольні напої: від класичної кави по-ірландськи до авторських. Бариста високого рівня вправно користується не тільки еспресо-машиною та кавомолкою, а й джезвою, пуроверами, аеропресом, перколяторами та будь-яким іншим екзотичним приладдям. Нещодавно студенти разом з викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС спеціальності 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа» відвідали кав’ярню «Coffee Shop Palma» з метою ознайомлення студентів з організацією роботи кав’ярні та особливостей роботи баристи. Працівниками бару було проведено відкритий коучинг, де провідні баристи міста поділилися секретами приготування традиційних та сучасних кавових напоїв.

Читати повністю

Колодія величаймо - Весну зустрічаймо!Читати повністю

Колодія величаймо - Весну зустрічаймо!

На останньому тижні перед Великим постом, в Україні традиційно відзначають «Колодія» – старослов’янське свято на честь весняного Сонця, коріння якого сягає доби Трипільської культури. Його ще називають: Колодки, Масляниця, Сиропусний тиждень, Сирна неділя, Пущення, «Ніжкові заговини». Студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС вирішили долучитися до українських традицій святкування Колодія та з гарним настроєм зустріти весну. З цією метою ними було організовано майстер-клас з приготування вареників. Майстер-клас це – відмінна ідея для всіх, хто бажає проявити власні кулінарні здібності і навчитися вміло справлятися з варениками, як це і прийнято в наших українських традиціях. Кожен з учасників дійства мав змогу самостійно приготувати вареники з різними начинками: картоплею, капустою, сиром, вишнями, а потім їх продегустувати.

Читати повністю

І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з «Рекреалогії»Читати повністю

І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з «Рекреалогії»

Рекреалогія – система наук про відпочинок. Туристична діяльність безпосередньо пов’язана із рекреалогією як галуззю знань про причини та способи здійснення рекреаційної діяльності та невід’ємної складової життя кожної людини і суспільства. Студенти Уманського національного університету садівництва спеціальності 242 «Туризм» в процесі навчання отримують знання про територіальні рекреаційні системи, формування яких визначається антропоекологічними і соціально-культурними потребами людей, соціальними та економічними потребами суспільства. Загальна оцінка рекреаційних систем здійснюється залежно від їхньої медико-біологічної, соціально-культурної та економічної ефективності.

Читати повністю

Захист дипломних робіт освітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»Читати повністю

Захист дипломних робіт освітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

20-21 грудня2018 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту Уманського НУСвідбувся захист дипломних робітосвітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання.

Читати повністю

Всі новини