Меню
Остання редакція: 02 лютого 2016

Працевлаштування

ТУРИЗМ

ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА

Випускник спеціальності "Туризм" може обіймати посади:

• Керівник департаменту з туризму в органах виконавчої влади (на державному та регіональному рівні)

• Консультант з туризму (в апараті органів державної влади, виконкому),

• Молодший державний інспектор

• Професіонал (спеціаліст) державної служби з туризму,

• Керівники, спеціалісти маркетингових відділів турфірм

• Керівник апарату місцевих органів державної влади;

• Начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності;

• Головний спеціаліст науково-дослідницьких підрозділів;

• Наукові співробітники (туризмологія, екскурсознавство, рекреалогія),

• Директор туристичного агентства (менеджер міжнародного туризму)

• Оргсекретар (асоціації, союзу, федерації туризму);

• Референт з основної діяльності (туризм),

• Фахівець з розвитку сільського туризму

• Керівник туристичної і готельної діяльності

• Професіонали в галузі туризму,

• Гід-перекладач,

• Метролог туристичної служби

• Керівник державних або приватних туристичних організацій;

• Керівник туристсько-рекреаційних комплексів;

• Туризмознавець

• Фахівець із конференц-сервісу

• Менеджер з внутрішнього і з міжнародного туризму

• Консультант з питань страхування в туризмі

• Фахівець туристичного супроводу

• Туроператор

• Гід-країнознавець в’їздного туризму

• Керівник із рекреаційної діяльності;

• Керівник функціональних підрозділів і служб туристсько-рекреаційних комплексів;

• Менеджер з персоналу туристичної фірми;

• Інспектор з туризму та санаторно-курортної справи;

• Інструктор-методист з туризму.

Випускник спеціальності "Готельно-ресторанна справа" може обіймати посади:

• Директор готелю;

• Директор ресторану;

• Ресторатор;

• Гест-рілейшн;

• Менеджер у готельному господарстві;

• Менеджер ресторану;

• Фахівець санаторно-курортної справи;

• Менеджер у готельному господарстві;

• Менеджер ресторану;

• Фахівець санаторно-курортної справи;

• Керівник підприємства, установи, організації у сфері відпочинку, культури і спорту;

• Викладач у навчальному закладі;

• Директор (заступника директора) готелю чи ресторану;

• Начальник відділу з маркетингу та комерції у готельно-ресторанному бізнесі;

• Менеджер з готельно-ресторанної справи;

• Інспектор з контролю якості продукції;

• Спеціаліст в підрозділах з виробництва;

• Керівник з реалізації та організації споживання товарів, продукції ресторанного господарства та послуг;

• Спеціаліст матеріально-технічного забезпечення (економіст зі збуту, начальник відділу збуту);

• Менеджер в готельному та ресторанному господарстві;

• Менеджер в санаторно-курортному господарстві;

• Фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.);

• Фахівець з готельного обслуговування;

• Фахівець з ресторанного обслуговування;

• Науковий співробітник (рекреалогія);

• Фахівець з управління проектами та програмами у сфері матеріального і (нематеріального) виробництва;

• Фахівець-аналітик з дослідження товарного ринку;

• Фахівець з організації дозвілля, організатор туристичної та готельної діяльності.

Останні новини

Від теорії до практики: особливості роботи баристаЧитати повністю

Від теорії до практики: особливості роботи бариста

Гарний бариста не просто вміє готувати каву. Він підносить її до рангу мистецтва, він справжній художник, що легким рухом пітчера витворить розкішний лате-арт у чашці капучіно. Досвідчений бариста прекрасно розбирається в алкоголі і вміє готувати кавово-алкогольні напої: від класичної кави по-ірландськи до авторських. Бариста високого рівня вправно користується не тільки еспресо-машиною та кавомолкою, а й джезвою, пуроверами, аеропресом, перколяторами та будь-яким іншим екзотичним приладдям. Нещодавно студенти разом з викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС спеціальності 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа» відвідали кав’ярню «Coffee Shop Palma» з метою ознайомлення студентів з організацією роботи кав’ярні та особливостей роботи баристи. Працівниками бару було проведено відкритий коучинг, де провідні баристи міста поділилися секретами приготування традиційних та сучасних кавових напоїв.

Читати повністю

Колодія величаймо - Весну зустрічаймо!Читати повністю

Колодія величаймо - Весну зустрічаймо!

На останньому тижні перед Великим постом, в Україні традиційно відзначають «Колодія» – старослов’янське свято на честь весняного Сонця, коріння якого сягає доби Трипільської культури. Його ще називають: Колодки, Масляниця, Сиропусний тиждень, Сирна неділя, Пущення, «Ніжкові заговини». Студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС вирішили долучитися до українських традицій святкування Колодія та з гарним настроєм зустріти весну. З цією метою ними було організовано майстер-клас з приготування вареників. Майстер-клас це – відмінна ідея для всіх, хто бажає проявити власні кулінарні здібності і навчитися вміло справлятися з варениками, як це і прийнято в наших українських традиціях. Кожен з учасників дійства мав змогу самостійно приготувати вареники з різними начинками: картоплею, капустою, сиром, вишнями, а потім їх продегустувати.

Читати повністю

І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з «Рекреалогії»Читати повністю

І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з «Рекреалогії»

Рекреалогія – система наук про відпочинок. Туристична діяльність безпосередньо пов’язана із рекреалогією як галуззю знань про причини та способи здійснення рекреаційної діяльності та невід’ємної складової життя кожної людини і суспільства. Студенти Уманського національного університету садівництва спеціальності 242 «Туризм» в процесі навчання отримують знання про територіальні рекреаційні системи, формування яких визначається антропоекологічними і соціально-культурними потребами людей, соціальними та економічними потребами суспільства. Загальна оцінка рекреаційних систем здійснюється залежно від їхньої медико-біологічної, соціально-культурної та економічної ефективності.

Читати повністю

Захист дипломних робіт освітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»Читати повністю

Захист дипломних робіт освітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

20-21 грудня2018 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту Уманського НУСвідбувся захист дипломних робітосвітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання.

Читати повністю

Всі новини