Меню

Наукова діяльність

Головними пріоритетами наукової та інноваційної роботи кафедри туризму та готельно-ресторанної справи є дослідження актуальних тенденцій розвитку міжнародного туризму та готельно-ресторанного господарства, проблем управління і стратегічного планування розвитку сільського зеленого туризму на Черкащині та в Україні.

Тема науково-дослідної роботи кафедри: "Концептуальні засади розвитку туристично-рекреаційного комплексу та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізаційних процесів" (код за ЄДРПОУ 00493787). Метою НДР є дослідження економічних засад розвитку, аналіз потенціалу та моніторинг сучасного стану туристично-рекреаційних комплексів і готельно-ресторанного бізнесу.

Щороку кафедра проводить Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку» за участю представників інших ВУЗів.

Викладачі кафедри та студенти напряму підготовки «Туризм» постійно відвідують туристичні салони та виставки, беруть участь у Міжнародних наукових конференціях, присвячених проблемам розвитку туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи бере активну участь в регіональних заходах, присвячених розвитку туризму на Черкащині, бере участь в інвестиційних форумах.

Проводяться наукові семінари, круглі столи, присвячені регіональному розвитку туристичної галузі та дослідженню туристистсько-рекреаційного потенціалу Черкаської області.

Тематика викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи:

- д.е.н., професор, зав.кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Транченко Л.В. - «Сільський зелений туризм, як напрям диверсифікації аграрного бізнесу та фактор розвитку сільських територій України» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., доцент Нещадим Л.М. «Організаційно-економічні засади та тенденції формування конкурентоспроможності туристичної галузі в Україні» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

- к.е.н., доцент Тимчук С.В.  «Інноваційний розвиток індустрії туризму та гостинності в Україні» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., ст. викладач Коваленко Л.Г. «Формування стратегії розвитку індустрії гостинності» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., викладач Нагернюк Д.В. «Формування конкурентоспроможності туристичної індустрії» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., викладач Непочатенко В.О. «Формування організаційно-економічного механізму управління в організаціях індустрії гостинності» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

викладач Парубок Н.В.«Сільський зелений туризм як пріоритетний напрям сталого розвитку туристичної сфери» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

Останні новини

Інтернаціоналізація наукових розробок колективу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУСЧитати повністю

Інтернаціоналізація наукових розробок колективу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУС

Наукова робота колективу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва направлена на дослідження економічних засад розвитку, моніторингу сучасного стану туристично-рекреаційних ресурсів України.

Читати повністю

ПРЕС – РЕЛІЗ КОНКУРСУ «КУЛІНАРНИЙ БАТЛ»Читати повністю

ПРЕС – РЕЛІЗ КОНКУРСУ «КУЛІНАРНИЙ БАТЛ»

Student Fest «HoReCa – 2018» 26 квітня 2018 року продовжиться змаганнями за звання кращого кулінара Уманського національного університету садівництва.

Читати повністю

ПРЕС – РЕЛІЗ КОНКУРСУЧитати повністю

ПРЕС – РЕЛІЗ КОНКУРСУ

25 квітня 2018 року в Уманському національному університеті садівництва на базі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту відбудеться конкурс на краще знання теоретичних та практичних навиків з барної справи - «THE YOUNG A BARTENDER».

Читати повністю

Всі новини