Меню

Наукова діяльність

Головними пріоритетами наукової та інноваційної роботи кафедри туризму та готельно-ресторанної справи є дослідження актуальних тенденцій розвитку міжнародного туризму та готельно-ресторанного господарства, проблем управління і стратегічного планування розвитку сільського зеленого туризму на Черкащині та в Україні.

Тема науково-дослідної роботи кафедри: "Концептуальні засади розвитку туристично-рекреаційного комплексу та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізаційних процесів" (код за ЄДРПОУ 00493787). Метою НДР є дослідження економічних засад розвитку, аналіз потенціалу та моніторинг сучасного стану туристично-рекреаційних комплексів і готельно-ресторанного бізнесу.

Щороку кафедра проводить Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку» за участю представників інших ВУЗів.

Викладачі кафедри та студенти напряму підготовки «Туризм» постійно відвідують туристичні салони та виставки, беруть участь у Міжнародних наукових конференціях, присвячених проблемам розвитку туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи бере активну участь в регіональних заходах, присвячених розвитку туризму на Черкащині, бере участь в інвестиційних форумах.

Проводяться наукові семінари, круглі столи, присвячені регіональному розвитку туристичної галузі та дослідженню туристистсько-рекреаційного потенціалу Черкаської області.

Тематика викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи:

- д.е.н., професор, зав.кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Транченко Л.В. - «Сільський зелений туризм, як напрям диверсифікації аграрного бізнесу та фактор розвитку сільських територій України» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., доцент Нещадим Л.М. «Організаційно-економічні засади та тенденції формування конкурентоспроможності туристичної галузі в Україні» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

- к.е.н., доцент Тимчук С.В.  «Інноваційний розвиток індустрії туризму та гостинності в Україні» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., ст. викладач Коваленко Л.Г. «Формування стратегії розвитку індустрії гостинності» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., викладач Нагернюк Д.В. «Формування конкурентоспроможності туристичної індустрії» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., викладач Непочатенко В.О. «Формування організаційно-економічного механізму управління в організаціях індустрії гостинності» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

викладач Парубок Н.В.«Сільський зелений туризм як пріоритетний напрям сталого розвитку туристичної сфери» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

Останні новини

Скаутинг – освіта для життяЧитати повністю

Скаутинг – освіта для життя

Скаутський Рух може стати лідируючим у напрямку неформальної освіти молоді в процесі Європейської інтеграції України. Скаутинг – це всесвітній добровільний недержавний і неполітичний рух, у якому бере участь понад 28 млн дітей і молодих людей різних соціальних груп, релігій і культур. Основна мета скаутингу – цивільний, духовний, інтелектуальний і фізичний розвиток молоді, формування активної цілісної особистості. У перекладі з англійської слово «scaut» означає «розвідник». Скаутський метод виховання, як і сам рух, заснований в Англії на початку XX ст. полковником Робертом Баден-Пауеллом (1857-1948). Він створив для англійських підлітків перші загони скаутів, яким належало в іграх та серйозній діяльності виховувати молодь, готувати її до служіння батьківщині, прищеплювати лицарський дух.

Читати повністю

Студенти Уманського НУС – учасники першого туристичного форуму УманіЧитати повністю

Студенти Уманського НУС – учасники першого туристичного форуму Умані

З метою формування покоління молодих науковців та практиків у туристичній сфері, сприяння розвитку і реалізації здібностей, активізації науково-практичних знань студенти спеціальностей туризм і готельно-ресторанна справа Уманського національного університету садівництва відвідали Перший туристичний форум Умані, що проходив 31 травня – 1 червня 2018 р.

Читати повністю

Кулінарний батл «Красиво.Креативно.Смачно»Читати повністю

Кулінарний батл «Красиво.Креативно.Смачно»

Student Fest «HoReCa – 2018» виявився активним тимбілдінгом –заходом на згуртування студентського та професорсько-викладацького складу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС, формування сильної команди однодумців, що успішно досягає будь-яких поставлених цілей. Особливо виразно це проявилося в кулінарному змаганні на звання кращого кулінара Уманського національного університету садівництва – кулінарний батл «Красиво.Креативно.Смачно», де об'єдналися особисті здібності і амбіції кожного члена команди, де учасники та глядачі отримали заряд позитивної енергії не на один день.

Читати повністю

Студентський квест «Гастро-тур»Читати повністю

Студентський квест «Гастро-тур»

В рамках святкування тижня STUDENT FEST HoReCa 2018 студентським активом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС було проведено квест «Гастро-тур». В даному квесті приймали участь дві команди «Акселерати» та «Готелька».

Читати повністю

Всі новини