Меню
Остання редакція: 22 червня 2017

Наукова лабораторія сільського зеленого туризму

КОНТАКТИ:

+38(096)660-06-11

вул.Інститутська, 1корпус №4, 4-й поверх, каб № 248

Lydmila_f@mail.ru 

Завідувач лабораторії

   Кандидат економічних наук,

   доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

   Нещадим Людмила Миколаївна

 

 

 

 

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Науково-дослідна лабораторія «Сільський зелений туризм» (далі Лабораторія) є структурним навчально-науковим підрозділом факультету менеджменту. Вона створюється з метою:

- проведення всіх видів практичної, дисциплінарної і міждисциплінарної та науково-дослідної роботи студентів, передбачених циклами фундаментальної, природничо-наукової та загальноекономічної, професійної та практичної підготовки;

 

- широкого залучення науково-педагогічних працівників та студентів університету до проведення фундаментальних досліджень і здійснення прикладних розробок за пріоритетними напрямами наукової та інноваційної діяльності;

 

- сприяння розвитку сільського зеленого туризму в регіонах України, зокрема в Черкаській області, а також підготовки та підвищення кваліфікації фахівців аграрного сектору економіки.


Наукові дослідження Лабораторії плануються в напрямах: моніторингу та оцінювання туристичної діяльності на різних ієрархічних рівнях; організації, формування і реалізації туристичних продуктів сільського зеленого туризму; розроблення стандартів якості комплексного безпечного туристичного обслуговування споживачів; оцінювання соціально-економічної ефективності туристичної діяльності в галузі сільського зеленого туризму тощо.

   

Основним завданням наукової-дослідної діяльності Лабораторії є проведення наукових досліджень на сучасному світовому рівні, постановка і пошук шляхів розв’язання стратегічних проблем у рамках «Концепції наукової та інноваційної діяльності УНУС», у тому числі:

- проведення фундаментальних досліджень згідно з пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки і виконання прикладних розробок за напрямами наукової діяльності;

- сприяти впровадженню в навчальний процес теорії розвитку сільського зеленого туризму як одного із перспективних напрямків підприємницької діяльності випускників в агропромисловому секторі економіки;

 - здійснювати інформаційно-консультаційну діяльність про особливості організації сільського зеленого туризму;

 - розвивати в’їзний та внутрішній сільський зелений туризм як складової частини комплексного соціально-економічного розвитку села і сільських територій;

 - надавати послуги із розробки туристичних маршрутів по регіонах України, організації логістики екскурсійного обслуговування, складання бізнес-планів зі створення сільської садиби;

 - сприяти формуванню здорового способу життя, розвивати культурно-спортивний рух у студентів шляхом їх участі у туристичних маршрутах;  

- ефективне використання наукового і науково-технічного потенціалу університету для вирішення пріоритетних завдань розвитку туристичного потенціалу держави.

Останні новини

УКРАЇНО-ІСПАНСЬКЕ ЄДНАННЯ «УМАНЬ-САРАГОСА»Читати повністю

УКРАЇНО-ІСПАНСЬКЕ ЄДНАННЯ «УМАНЬ-САРАГОСА»

У переддень Дня міста в Уманському художньому музеї відбувся культурний обмін між містами Умань-Сарагоса в рамках вернісажу україно-іспанського мистецтва – художньої виставки та кінематографічного фестивалю німого кіно. Зору відвідувачів були представлені картини українських художників-уманчан Віктора Лисинюка, Віталія Якименка, Наталії Семененко, Олени Попсуй, Олега Сироти, Одарки Дьоми-Пісної та іспанських митців Бланка Бланко, Крістіни Лопез, Карлоса Гарсіа Лаоса, Едвінга Аранго, Лорена Домінго, Пілара Ескотаса.

Читати повністю

В Уманському НУС відсвяткували тиждень туризму присвячений Всесвітньому дню туризмуЧитати повністю

В Уманському НУС відсвяткували тиждень туризму присвячений Всесвітньому дню туризму

День туризму відзначають не тільки люди, чий стиль життя пов’язаний з подорожами та рюкзаками. Турист — це людина, яка прагне до знань. Це свято відзначають усі, хто любить подорожі, дізнаватися нове, розширювати світогляд: любителі походів, наметів, автостопів, постійних вражень, непосидючі шукачі пригод.Крім того, Всесвітній день туризму - професійне свято тих, хто працює у цій сфері. Це вони планують наші відпустки, піклуються про нас у готельних комплексах, проводять нам екскурсії та супроводжують в турах.

Читати повністю

Завершальні заходи в рамках святкування Всесвітнього дня туризмуЧитати повністю

Завершальні заходи в рамках святкування Всесвітнього дня туризму

Завершальним заходом в рамках святкування Всесвітнього дня туризму 28 вересня був гастрономічний туризм. Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи була запрошенна на дегустацію вина відомого сомельє та винороба Ігора Максименка. Метою заходу популяризація культури пиття. Правильно пити вино – справжнє мистецтво, яке потребує навчання та практики. Дегустація вина потребує не лише дотримання певних правил, а й наявності досвіду у дегустатора якими і володіє Ігор Максименко.

Читати повністю

Туристичний ярмарок Західної ЧеркащиниЧитати повністю

Туристичний ярмарок Західної Черкащини

27 вересня відбувся туристичний ярмарок Західної Черкащини за допомогою благодійного фонду «Uman Tomorrow», де кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету взяла активну участь. Організаторами ярмарку були «Умань туристична», Всеукраїнська громадська організація «Відкрий Україну» та благодійний фонд «Uman Tomorrow».

Читати повністю

Всі новини