Меню
Остання редакція: 22 червня 2017

Наукова лабораторія сільського зеленого туризму

КОНТАКТИ:

+38(096)660-06-11

вул.Інститутська, 1корпус №4, 4-й поверх, каб № 248

Lydmila_f@mail.ru 

Завідувач лабораторії

   Кандидат економічних наук,

   доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

   Нещадим Людмила Миколаївна

 

 

 

 

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Науково-дослідна лабораторія «Сільський зелений туризм» (далі Лабораторія) є структурним навчально-науковим підрозділом факультету менеджменту. Вона створюється з метою:

- проведення всіх видів практичної, дисциплінарної і міждисциплінарної та науково-дослідної роботи студентів, передбачених циклами фундаментальної, природничо-наукової та загальноекономічної, професійної та практичної підготовки;

 

- широкого залучення науково-педагогічних працівників та студентів університету до проведення фундаментальних досліджень і здійснення прикладних розробок за пріоритетними напрямами наукової та інноваційної діяльності;

 

- сприяння розвитку сільського зеленого туризму в регіонах України, зокрема в Черкаській області, а також підготовки та підвищення кваліфікації фахівців аграрного сектору економіки.


Наукові дослідження Лабораторії плануються в напрямах: моніторингу та оцінювання туристичної діяльності на різних ієрархічних рівнях; організації, формування і реалізації туристичних продуктів сільського зеленого туризму; розроблення стандартів якості комплексного безпечного туристичного обслуговування споживачів; оцінювання соціально-економічної ефективності туристичної діяльності в галузі сільського зеленого туризму тощо.

   

Основним завданням наукової-дослідної діяльності Лабораторії є проведення наукових досліджень на сучасному світовому рівні, постановка і пошук шляхів розв’язання стратегічних проблем у рамках «Концепції наукової та інноваційної діяльності УНУС», у тому числі:

- проведення фундаментальних досліджень згідно з пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки і виконання прикладних розробок за напрямами наукової діяльності;

- сприяти впровадженню в навчальний процес теорії розвитку сільського зеленого туризму як одного із перспективних напрямків підприємницької діяльності випускників в агропромисловому секторі економіки;

 - здійснювати інформаційно-консультаційну діяльність про особливості організації сільського зеленого туризму;

 - розвивати в’їзний та внутрішній сільський зелений туризм як складової частини комплексного соціально-економічного розвитку села і сільських територій;

 - надавати послуги із розробки туристичних маршрутів по регіонах України, організації логістики екскурсійного обслуговування, складання бізнес-планів зі створення сільської садиби;

 - сприяти формуванню здорового способу життя, розвивати культурно-спортивний рух у студентів шляхом їх участі у туристичних маршрутах;  

- ефективне використання наукового і науково-технічного потенціалу університету для вирішення пріоритетних завдань розвитку туристичного потенціалу держави.

Останні новини

Скаутинг – освіта для життяЧитати повністю

Скаутинг – освіта для життя

Скаутський Рух може стати лідируючим у напрямку неформальної освіти молоді в процесі Європейської інтеграції України. Скаутинг – це всесвітній добровільний недержавний і неполітичний рух, у якому бере участь понад 28 млн дітей і молодих людей різних соціальних груп, релігій і культур. Основна мета скаутингу – цивільний, духовний, інтелектуальний і фізичний розвиток молоді, формування активної цілісної особистості. У перекладі з англійської слово «scaut» означає «розвідник». Скаутський метод виховання, як і сам рух, заснований в Англії на початку XX ст. полковником Робертом Баден-Пауеллом (1857-1948). Він створив для англійських підлітків перші загони скаутів, яким належало в іграх та серйозній діяльності виховувати молодь, готувати її до служіння батьківщині, прищеплювати лицарський дух.

Читати повністю

Студенти Уманського НУС – учасники першого туристичного форуму УманіЧитати повністю

Студенти Уманського НУС – учасники першого туристичного форуму Умані

З метою формування покоління молодих науковців та практиків у туристичній сфері, сприяння розвитку і реалізації здібностей, активізації науково-практичних знань студенти спеціальностей туризм і готельно-ресторанна справа Уманського національного університету садівництва відвідали Перший туристичний форум Умані, що проходив 31 травня – 1 червня 2018 р.

Читати повністю

Кулінарний батл «Красиво.Креативно.Смачно»Читати повністю

Кулінарний батл «Красиво.Креативно.Смачно»

Student Fest «HoReCa – 2018» виявився активним тимбілдінгом –заходом на згуртування студентського та професорсько-викладацького складу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС, формування сильної команди однодумців, що успішно досягає будь-яких поставлених цілей. Особливо виразно це проявилося в кулінарному змаганні на звання кращого кулінара Уманського національного університету садівництва – кулінарний батл «Красиво.Креативно.Смачно», де об'єдналися особисті здібності і амбіції кожного члена команди, де учасники та глядачі отримали заряд позитивної енергії не на один день.

Читати повністю

Студентський квест «Гастро-тур»Читати повністю

Студентський квест «Гастро-тур»

В рамках святкування тижня STUDENT FEST HoReCa 2018 студентським активом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС було проведено квест «Гастро-тур». В даному квесті приймали участь дві команди «Акселерати» та «Готелька».

Читати повністю

Всі новини