Меню

Про кафедру

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи – одна з наймолодших і найперспективніших випускових кафедр Уманського НУС. Сучасний туризм – це, в першу чергу, підприємства сфери оздоровлення й відпочинку, транспортна інфраструктура, державні та громадські організації, що займаються туристичною діяльністю. І тут потрібні кваліфіковані фахівці, якими й стають студенти після закінчення нашого університету.

Високий якісний рівень професорсько-викладацького складу, наявність належної матеріально-технічної бази та сучасного інформаційного забезпечення нашої кафедри, широка мережа зв’язків з туроператорами і турагенціями – базами практичної підготовки – дозволяє забезпечити якісну підготовку фахівців напрямів підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа».

Навчальний процес організовано за сучасними програмами та у відповідності до умов, які ставить перед нами сьогодення. Адже випуск конкурентоздатного фахівця в галузі туризму та готельно-ресторанної справи можливий лише за умови поєднання ґрунтовного теоретичного та практичного навчання студентів. З цією метою кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи налагоджено тісні зв’язки з відомими в регіоні вітчизняними закладами сфери обслуговування, це туроператори TUI, «Пальма», Бон-тур, готельно-ресторанні комплекси «Заріччя», "Шинок на околиці", "Гармонія", "Світлиця", туристичний комплекс «Аквадар», і, безперечно, перлина України «Софіївка».

Основою засвоєння знань є закордонна практика, яку студенти цих спеціальностей проходять у готелях, ресторанах та туристичних агенціях Польщі, Греції, Єгипту, Туреччини та Сполучених Штатів Америки.

Під час навчання студенти мають додаткові можливості з вивчення двох іноземних мов і проходження курсів з підготовки екскурсоводів та водіїв.

Випускник даного профілю може обіймати посади ресторатора, туристичного агента, господаря гостинної оселі, менеджера з організації туризму, керуючого готельним господарством, фахівця з готельної та ресторанної справи, керівника чи інструктора туристичного клубу, менеджера з персоналу туристичного підприємства та інші.

Студентське життя багатогранне та насичене цікавою інформацією. І все більше абітурієнтів із різних регіонів України обирають для отримання вищої освіти в галузі туризму саме Уманський національний університет садівництва. Тож запрошуємо і вас, шановні абітурієнти, приєднатися до нашої дружньої студентської родини за напрямами підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа»!

 

Останні новини

Від теорії до практики: особливості роботи баристаЧитати повністю

Від теорії до практики: особливості роботи бариста

Гарний бариста не просто вміє готувати каву. Він підносить її до рангу мистецтва, він справжній художник, що легким рухом пітчера витворить розкішний лате-арт у чашці капучіно. Досвідчений бариста прекрасно розбирається в алкоголі і вміє готувати кавово-алкогольні напої: від класичної кави по-ірландськи до авторських. Бариста високого рівня вправно користується не тільки еспресо-машиною та кавомолкою, а й джезвою, пуроверами, аеропресом, перколяторами та будь-яким іншим екзотичним приладдям. Нещодавно студенти разом з викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС спеціальності 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа» відвідали кав’ярню «Coffee Shop Palma» з метою ознайомлення студентів з організацією роботи кав’ярні та особливостей роботи баристи. Працівниками бару було проведено відкритий коучинг, де провідні баристи міста поділилися секретами приготування традиційних та сучасних кавових напоїв.

Читати повністю

Колодія величаймо - Весну зустрічаймо!Читати повністю

Колодія величаймо - Весну зустрічаймо!

На останньому тижні перед Великим постом, в Україні традиційно відзначають «Колодія» – старослов’янське свято на честь весняного Сонця, коріння якого сягає доби Трипільської культури. Його ще називають: Колодки, Масляниця, Сиропусний тиждень, Сирна неділя, Пущення, «Ніжкові заговини». Студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС вирішили долучитися до українських традицій святкування Колодія та з гарним настроєм зустріти весну. З цією метою ними було організовано майстер-клас з приготування вареників. Майстер-клас це – відмінна ідея для всіх, хто бажає проявити власні кулінарні здібності і навчитися вміло справлятися з варениками, як це і прийнято в наших українських традиціях. Кожен з учасників дійства мав змогу самостійно приготувати вареники з різними начинками: картоплею, капустою, сиром, вишнями, а потім їх продегустувати.

Читати повністю

І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з «Рекреалогії»Читати повністю

І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з «Рекреалогії»

Рекреалогія – система наук про відпочинок. Туристична діяльність безпосередньо пов’язана із рекреалогією як галуззю знань про причини та способи здійснення рекреаційної діяльності та невід’ємної складової життя кожної людини і суспільства. Студенти Уманського національного університету садівництва спеціальності 242 «Туризм» в процесі навчання отримують знання про територіальні рекреаційні системи, формування яких визначається антропоекологічними і соціально-культурними потребами людей, соціальними та економічними потребами суспільства. Загальна оцінка рекреаційних систем здійснюється залежно від їхньої медико-біологічної, соціально-культурної та економічної ефективності.

Читати повністю

Захист дипломних робіт освітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»Читати повністю

Захист дипломних робіт освітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

20-21 грудня2018 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту Уманського НУСвідбувся захист дипломних робітосвітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання.

Читати повністю

Всі новини