Меню

Про кафедру

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи – одна з наймолодших і найперспективніших випускових кафедр Уманського НУС. Сучасний туризм – це, в першу чергу, підприємства сфери оздоровлення й відпочинку, транспортна інфраструктура, державні та громадські організації, що займаються туристичною діяльністю. І тут потрібні кваліфіковані фахівці, якими й стають студенти після закінчення нашого університету.

Високий якісний рівень професорсько-викладацького складу, наявність належної матеріально-технічної бази та сучасного інформаційного забезпечення нашої кафедри, широка мережа зв’язків з туроператорами і турагенціями – базами практичної підготовки – дозволяє забезпечити якісну підготовку фахівців напрямів підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа».

Навчальний процес організовано за сучасними програмами та у відповідності до умов, які ставить перед нами сьогодення. Адже випуск конкурентоздатного фахівця в галузі туризму та готельно-ресторанної справи можливий лише за умови поєднання ґрунтовного теоретичного та практичного навчання студентів. З цією метою кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи налагоджено тісні зв’язки з відомими в регіоні вітчизняними закладами сфери обслуговування, це туроператори TUI, «Пальма», Бон-тур, готельно-ресторанні комплекси «Заріччя», "Шинок на околиці", "Гармонія", "Світлиця", туристичний комплекс «Аквадар», і, безперечно, перлина України «Софіївка».

Основою засвоєння знань є закордонна практика, яку студенти цих спеціальностей проходять у готелях, ресторанах та туристичних агенціях Польщі, Греції, Єгипту, Туреччини та Сполучених Штатів Америки.

Під час навчання студенти мають додаткові можливості з вивчення двох іноземних мов і проходження курсів з підготовки екскурсоводів та водіїв.

Випускник даного профілю може обіймати посади ресторатора, туристичного агента, господаря гостинної оселі, менеджера з організації туризму, керуючого готельним господарством, фахівця з готельної та ресторанної справи, керівника чи інструктора туристичного клубу, менеджера з персоналу туристичного підприємства та інші.

Студентське життя багатогранне та насичене цікавою інформацією. І все більше абітурієнтів із різних регіонів України обирають для отримання вищої освіти в галузі туризму саме Уманський національний університет садівництва. Тож запрошуємо і вас, шановні абітурієнти, приєднатися до нашої дружньої студентської родини за напрямами підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа»!

 

Останні новини

КОМПЛЕКСНИЙ КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ ЕКЗАМЕН ЗА НАПРЯМОМ ПІДГОТОВКИ 6.140101 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» ОСВІТНЬОГО РІВНЯ БАКАЛАВРЧитати повністю

КОМПЛЕКСНИЙ КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ ЕКЗАМЕН ЗА НАПРЯМОМ ПІДГОТОВКИ 6.140101 «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА» ОСВІТНЬОГО РІВНЯ БАКАЛАВР

19 червня 2019 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС відбувся комплексний кваліфікаційний екзамен за напрямом підготовки 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» освітнього рівня «бакалавр» денної форми навчання. Екзаменаційна комісія призначена в складі голови –к.е.н., доцента кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС Кожухівської Раїси та її члени –к.т.н., доцент Ліщук Роман, к.е.н., доцент Нещадим Людмила, к.е.н., доцент Коваленко Любов, секретар – к.е.н., старший викладачПарубок Наталія.

Читати повністю

КОМПЛЕКСНИЙ КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ ЕКЗАМЕН ЗА НАПРЯМОМ ПІДГОТОВКИ 6.140103 ТА 242 «ТУРИЗМ»  ОСВІТНЬОГО РІВНЯ БАКАЛАВРЧитати повністю

КОМПЛЕКСНИЙ КВАЛІФІКАЦІЙНИЙ ЕКЗАМЕН ЗА НАПРЯМОМ ПІДГОТОВКИ 6.140103 ТА 242 «ТУРИЗМ» ОСВІТНЬОГО РІВНЯ БАКАЛАВР

18 червня 2019 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту Уманського НУС відбувся комплексний кваліфікаційний екзамен за напрямом підготовки 6.140103 та 242 «Туризм» освітнього рівня «бакалавр» денної форми навчання. Головою екзаменаційної комісії для атестації здобувачів вищої освіти за ступенем вищої освіти бакалавр напряму підготовки «Туризм» призначена доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, к.е.н. Людмила Нещадим; членами екзаменаційної комісії: к.т.н., доцент Ліщук Роман, к.е.н., доцент Світлана Тимчук, к.е.н., доцент Діана Нагернюк, секретарем – к.е.н., доцент Олена Саковська.

Читати повністю

ПЕРШИЙ В УКРАЇНІ «КУРС ПРАКТИЧНОЇ ГОСТИННОСТІ» ДЛЯ ВИКЛАДАЧІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИЧитати повністю

ПЕРШИЙ В УКРАЇНІ «КУРС ПРАКТИЧНОЇ ГОСТИННОСТІ» ДЛЯ ВИКЛАДАЧІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Розвиток молодого покоління – один з найбільш важливих напрямків соціальної відповідальності компанії Hilton. «Курс практичної гостинності» у готелі Hilton Kyiv – одному з найкращих готелів на теренах України – дозволяє забезпечити зв'язок між теорією та практикою гостинності, покращити зміст викладання дисциплін із використанням практичних кейсів, формувати реальні компетентності майбутнього фахівця сфери туризму. З 10-14 червня 2019 року завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС професор Транченко Людмила пройшла курс «Практичної гоcтинності» у компанії Hilton. На практичному курсі були відібрані найкращі ЗВО, серед яких і Уманський національний університет садівництва, зокрема кафедра туризму та готельно-ресторанної справи.

Читати повністю

Міжнародна науково-практична конференція «Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії»Читати повністю

Міжнародна науково-практична конференція «Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії»

В Уманському НУС на факультеті менеджменту відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії». Організатором заходу виступила кафедра туризму та готельно-ресторанної справи. Мета конференції полягала у згуртуванні наукової спільноти, провідних фахівців та практиків готельно-ресторанної сфери та туристичної галузі України й закордону, котрі поділились своїми дослідженнями, досвідом впровадження інноваційних ефективних інструментів управління у сферу туризму та готельно-ресторанного бізнесу; студентську молодь, для якої участь у конференції стала поштовхом до реалізації новітніх технологій в майбутній професійній діяльності.

Читати повністю

Всі новини