Меню

Міжнародна готельна індустрія

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Мета дисципліни полягає у набутті студентами знань про функціонування готельної сфери, що є найпоширенішою базою розміщення в туризмі, формування в студентів цілісного уявлення про сучасний стан готельного бізнесу у світі, його особливості та пропозиції, а також специфіка функціонування у певних країнах світу, набуття навичок застосування отриманої інформації для подальшого створення ефективних турів з включенням певного типу розміщення, що співпадає з метою і особливостями туру.

Основними завданнями навчальної дисципліни є:

- набуття необхідних знань про міжнародний готельний бізнес в цілому;

- засвоєння і розуміння основних понять і категорій готельної сфери ;

- розуміння специфіки розвитку готельної індустрії в різних регіонах і країнах;

- вивчення особливостей готельної класифікації та визначення їх специфічних рис у різних країнах світу;

- набуття практичних навичок визначення співвідношення між закладом розміщення і видом туру;

- аналіз світового досвіду розвитку туристичного бізнесу та встановлення сучасних тенденцій розвитку туризму в тій чи іншій країні чи регіоні.

В результаті вивчення даного курсу студент повинен знати:

- основні поняття і категорії якими оперує міжнародний готельний бізнес;

- основні принципи готельної класифікації; основні підходи до організації і функціонування готелю;

- основні готельні мережі представлені на світовому туристичному ринку;

- загальний перелік обов’язкових служб сучасного готелю;

- специфічні риси і національні особливості готельної бази, притаманні окремим туристичним регіонам і країнам світу.

Вміти:

- аналізувати світовий ринок готельних послуг і сучасні тенденції його розвитку;

- визначати відмінності між різними категоріями готелів та певними послугами, що вони пропонують;

- на основі аналізу різних видів спеціалізованих готелів та асортименту їхніх послуг визначати який вид розміщення варто включати до певних турів, залежно від мети подорожі;

- представити пропоновану певною країною готельну базу розміщення, виявляючи національні особливості певної країни та оригінальні пропозиції присутні в даній країні;

- аналізувати динаміку і перспективи розвитку готельного бізнесу.

Останні новини

Секційні засідання кафедри туризму та готельно-ресторанної справи студентської наукової конференції,  приуроченої 160-річчю від дня народження видатного науковця  у галузі біологічних наук, професора Й. К. ПачоськогоЧитати повністю

Секційні засідання кафедри туризму та готельно-ресторанної справи студентської наукової конференції, приуроченої 160-річчю від дня народження видатного науковця у галузі біологічних наук, професора Й. К. Пачоського

25 квітня 2024 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи УНУС відбулась студентська наукова конференція, приурочена 160-річчю від дня народження видатного науковця у галузі біологічних наук, професора Й. К. Пачоського.

Читати повністю

Розвиток туристичної дестинації «Уманський кущ»Читати повністю

Розвиток туристичної дестинації «Уманський кущ»

22 квітня 2024 р. відбулась онлайн зустріч з науковцями КНЕУ щодо Смарт-спеціалізації громади, міфологізації Трипілля, розвитку культури і туризму у громаді.

Читати повністю

ІНФОРМАЦІЙНІ ДНІ НАЦІОНАЛЬНОГО БЮРО  ПРОГРАМИ ЄС «КРЕАТИВНА ЄВРОПА» В УКРАЇНІЧитати повністю

ІНФОРМАЦІЙНІ ДНІ НАЦІОНАЛЬНОГО БЮРО ПРОГРАМИ ЄС «КРЕАТИВНА ЄВРОПА» В УКРАЇНІ

Уманська міська рада та Місцева асоціація органів місцевого самоврядування «Кластер «Шляхами Трипільської Праматері» 16-17 квітня 2024 року запросили Український культурний фонд та представників бюро програми ЄС «Креативна Європа» провести тренінг з метою інформування працівників сфери культури та туризму щодо грантових можливостей Українського культурного фонду та проведення навчальних сесій з грантового менеджменту.

Читати повністю

Участь у практичному воркшопі «Кліматично-дружні кроки сільського туризму: що, навіщо, як, коли?»Читати повністю

Участь у практичному воркшопі «Кліматично-дружні кроки сільського туризму: що, навіщо, як, коли?»

10 квітня 2024 року Академією сільського розвитку було організовано та проведено практичний воркшоп «Кліматично-дружні кроки сільського туризму: що, навіщо, як, коли?». Захід проходив в онлайн форматі. До участі у заході було запрошено представників місцевих громад, науковців та усіх зацікавлених сторін, які переймаються проблематикою розвитку сільського туризму в Україні.

Читати повністю

Всі новини