Меню

Секційні засідання кафедри туризму та готельно-ресторанної справи студентської наукової конференції, приуроченої 160-річчю від дня народження видатного науковця у галузі біологічних наук, професора Й. К. Пачоського

       25 квітня 2024 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи УНУС відбулась студентська наукова конференція, приурочена 160-річчю від дня народження видатного науковця у галузі біологічних наук, професора Й. К. Пачоського.

         Студентська наукова конференція проводиться щорічно з метою активізації наукової роботи здобувачів вищої освіти як найважливішого фактору формування фахівців нового типу, залучення студентів закладів вищої освіти до участі у наукових програмах, проєктній та різних формах науково-дослідної діяльності.

         Основними завданнями конференції є:

- виявлення та розвиток обдарованих студентів, сприяння реалізації їх здібностей;

- стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді;

- формування творчого покоління молодих науковців та практиків;

- активізація науково-дослідної роботи студентів.

       За своєю спрямованістю конференція була націлена на пошук креативних ідей і талантів в туризмі та готельно-ресторанній справі, які здатні у майбутньому стати запорукою конкурентного злету нашої держави та її входження до авторитетного клубу європейських держав. 

       Конференція відбулась у змішаному режимі: онлайн завдяки використанню сервісу відеотелефонного зв’язку zoom та офлайн в аудиторії.

      Модератором зустрічі виступила керівник студентського наукового гуртка, к.е.н., доцент Олена Саковська.

    У студентській науковій конференції брали участь здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм і рекреація. На конференції заслуховувались наукові студентські роботи, що є самостійними дослідженнями з актуальних питань розвитку туризму в Україні у воєнний час, ефективного використання та нарощення її туристичного потенціалу у післявоєнний період, просування вітчизняного туристичного продукту на світовий ринок, інноваціям в готельно-ресторанному бізнесі, збутовій та маркетинговій діяльності, конкурентоспроможності та якості продукції і послуг підприємств готельно-ресторанного господарства.

      Найкращими визнано доповіді студентів: Анастасії Клименко, студентки 11 м-тм групи «Розвиток паломницького туризму в м. Умань»; Анастасії Полюхович, студентки 31-гр групи «Рекреаційні потреби туриста»; Євгенія Клюєва, студента 31-тм групи «Незвичайні види туризму», Єлизавети Тютенко, студентки 21-тм групи «Рекреаційні ресурси України», Яни Бровченко, студентки 21к-гр групи «Українська гостинна садиба». 

      Доповідь-презентацію польською мовою «Розвиток сільського (зеленого) туризму в Україні» підготувала студентка 41-тм групи Влада Максименюк.

     Підбиваючи підсумок секційних засідань конференції, можна констатувати, що студенти УНУС перебувають на вістрі сучасних наукових тем і напрямків досліджень. Саме у студентській науці криються широкі можливості реалізації молодим поколінням науковців міждисциплінарних підходів у наукових дослідженнях, особливо за умов розбудови глобального науково-дослідного й освітнього простору.  

      Секційні засідання, які проводилися на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи, викликали жваві дискусії й обговорення, що підтвердило високий потенціал студентської науки в УНУС, її тісний зв’язок з господарською практикою та високий інтерес студентів до креативних ідей та проєктів, що генеруються науковими школами, кафедрами та творчими колективами нашого Університету. Це вселяє надію на те, що вітчизняна наука надає усі перспективи для розвитку не тільки на національному рівні, але і на глобальному терені, у тому числі з використанням мережевих механізмів розбудови європейського науково-освітнього простору.

 

Олена САКОВСЬКА

к.е.н., доцент кафедри туризму

та готельно-ресторанної справи