Меню
Остання редакція: 15 березня 2019

Від теорії до практики: особливості роботи бариста

Гарний бариста не просто вміє готувати каву. Він підносить її до рангу мистецтва, він справжній художник, що легким рухом пітчера витворить розкішний лате-арт у чашці капучіно. Досвідчений бариста прекрасно розбирається в алкоголі і вміє готувати кавово-алкогольні напої: від класичної кави по-ірландськи до авторських. Бариста високого рівня вправно користується не тільки еспресо-машиною та кавомолкою, а й джезвою, пуроверами, аеропресом, перколяторами та будь-яким іншим екзотичним приладдям.

 

Нещодавно студенти разом з викладачами кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС спеціальності 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа» відвідали кав’ярню «Coffee Shop Palma» з метою ознайомлення студентів з організацією роботи кав’ярні та особливостей роботи баристи. Працівниками бару було проведено відкритий коучинг, де провідні баристи міста поділилися секретами приготування традиційних та сучасних кавових напоїв.

 

Під час зустрічі студенти поринули в надзвичайну атмосферу кавових ароматів та удосконалили свої знання на практиці. Спочатку бариста розповів про те, як температура впливає на присмак плодів, про особливості обробки ягід і обсмажування зерен. Потім студенти попрактикувалися у приготуванні різних видів гарячого напою на кавовій машині. Кожен бажаючий мав можливість відчути себе у ролі бариста, приготувати власноруч каву та скуштувати її.

Також, дізналися про класичні та альтернативні способи заварювання кави. Приготовані студентами напої були зварені з використанням сучасного професійного обладнання. Під час дегустацій приготовленої кави усі присутні занурилися в атмосферу смаків, ароматів, і всього, що об'єднує в собі смак кави.

 

Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи та студенти Уманського НУС вдячні Якименко Віталію, Зубко Віталію, Самродовій Кристині та колективу «Coffee Shop Uman» за співпрацю та досвід, за кваліфіковані дії співробітників кав’ярні, а також за чудову якість виконуваної роботи та виявлену уважність до всіх запрошених.

 

Парубок Наталія, старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи.