Меню

Працевлаштування

Працевлаштування студентів забезпечеються через Відділ професійно-кар'єрної орієнтації

Освітній рівень «молодший бакалавр»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Фахівця із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.)
  • Фахівця із готельної справи
  • Фахівця із ресторанної справи 
  • Фахівця з готельного обслуговування
  • Адміністратора (господара) залу 
  • Ресепшіоніста 
  • Косьєржа готельного комплексу
  • Портьє
  • Чергового по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату)
  • Метрдотеля
  • Члена бригади ресторану

 Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація можуть обіймати посади:

  • Консультанта з подорожей та організатори подорожей
  • Фахівця з туристичного обслуговування
  • Інструктора оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму) 
  • Організатора подорожей (екскурсій) 
  • Фахівця з розвитку сільського туризму 
  • Фахівця із туристичної безпеки 
  • Фахівця із спеціалізованого обслуговування
  • Фахівця санаторно-курортної справи

 Освітній рівень «бакалавр»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Менеджера (управителя) в готелях та інших місцях розміщення
  • Менеджера (управителя) у готельному господарстві
  • Організатора туристичної і готельної діяльності
  • Фахівця з готельного обслуговування
  • Фахівця із конференц-сервісу
  • Фахівця із організації дозвілля
  • Організатора туристичної і готельної діяльності
  • Менеджера (управителя) в закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) ресторану
  • Менеджера (управителя) кафе (бару, їдальні)
  • Менеджера (управителя) на підприємствах, які готують та постачають готові страви
  • Професіонала в галузі готельної та ресторанної справи
  • Професіонала із готельної та ресторанної справи
  • Фахівця із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.)
  • Фахівця із готельної справи
  • Фахівця із ресторанної справи
  • Консультанта з подорожей та організатори подорожей

Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація  можуть обіймати посади:

  • Інструктор-методист з туризму
  • Консультант з подорожей та організатор подорожей
  • Супроводжувач у подорожах
  • Екскурсовод
  • Організатор туристичної і готельної діяльності
  • Фахівець з розвитку сільського туризму
  • Фахівець з туристичного обслуговування
  • Фахівець із організації дозвілля
  • Фахівець із спеціалізованого обслуговування
  • Фахівець із туристичної безпеки
  • Інструктор оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму)
  • Інспектор з туризму
  • Агент з туризму

                                                                                                                     Освітній рівень «магіст»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Керівника підприємств, установ та організацій
  • Керівника виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення
  • Керівника підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Керівника інших основних підрозділів в інших сферах діяльності
  • Керівника функціональних підрозділів
  • Керівника малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління
  • Менеджера (управителя) в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) в готелях та інших місцях розміщення
  • Менеджера (управителя) в готельному господарстві
  • Менеджера (управителя) в закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) в ресторанах
  • Менеджера (управителя) в кафе, барах, їдальнях
  • Менеджера (управителя) на підприємствах, які готують та постачають готові страви
  • Менеджера (управителя) у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Професіонала в галузі готельної та ресторанної справи
  • Професіонала із готельної та ресторанної справи
  • Професіонала в галузі санаторно-курортної справи
  • Наукового співробітника (рекреалогія)

Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація можуть обіймати посади:

  • Керівники підприємств, установ та організацій
  • Керівники виробничих та інших основних підрозділів
  • Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення;
  • Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту;
  • Керівники інших основних підрозділів в інших сферах діяльності;
  • Керівники функціональних підрозділів
  • Менеджери (управителі) туристичних агентств та бюро подорожей
  • Менеджери (управителі) з організації діяльності туристичних агентств та бюро подорожей;
  • Менеджери (управителі) у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
  • Професіонали в галузі туризму; 
  • Наукові співробітники (туризмологія, екскурсознавство);
  • Туризмознавці

 

Останні новини

Міжнародний семінар «NICHE TOURISM by Dr Elizabeth M. Ineson»

  4 та 6 листопада 2024 року викладачі та здобувачі вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва взяли участь у міжнародному ONLINE-семінарі «NICHE TOURISM by Dr Elizabeth M. Ineson».

Читати повністю

КАФЕДРА ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО МІЖНАРОДНОЇ ЛЕКЦІЇ

 В рамках роботи освітньо-виробничого наукового кластеру «Освіта, наука та практика для майбутнього» викладачі та здобувачі кафедри туризм та готельно-ресторанна справа факультету менеджменту Уманського НУС прослухали гостьову лекцію від польських колег Варшавського університету природничих наук (Warsaw University of Life Sciences) Едити Скаржинської на тему «Вплив інтелектуального капіталу на соціально-економічний розвиток». Результати дослідження, які представила спікер, сприяли розвитку не тільки професійних знань, а й розширенню особистої освітньо-наукової траєкторії як здобувачів вищої освіти, так і науково-педагогічних працівників.

Читати повністю

Участь у міжнародному онлайн-семінарі зі стратегічного планування в готельно-ресторанній справі та туризмі

27 та 29 листопада 2024 року викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва взяли участь у міжнародному семінарі «Strategy – strategic planning in hospitality and tourism». Захід проходив онлайн, а його організаторами були кафедра готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету та міжнародна організація La Fondation pour la Formation Hôtelière. Спікером виступив Адріан Барсбі (Велика Британія) – експерт у сфері готельно-ресторанного бізнесу, стратегічного планування та маркетингу з багаторічним досвідом роботи у Великобританії та Європі.

Читати повністю

Міжнародний семінар «Методи дослідження та написання наукових публікацій у сфері готельного та туристичного бізнесу»

З цією метою 15 листопада 2024 р. здобувачі вищої освіти зі спеціальностей 242 «Туризм і рекреація», 241 «Готельно-ресторанна справа» та науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва взяли участь у міжнародному семінарі «Методи дослідження та написання наукових публікацій у сфері готельного та туристичного бізнесу» на англійській мові, який став цінним ресурсом для здобувачів та викладачів, зацікавлених у поглибленні знань у наукових дослідженнях та публікаціях.

Читати повністю

Всі новини