Меню
Остання редакція: 02 лютого 2016

Працевлаштування

ТУРИЗМ

ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА

Випускник спеціальності "Туризм" може обіймати посади:

• Керівник департаменту з туризму в органах виконавчої влади (на державному та регіональному рівні)

• Консультант з туризму (в апараті органів державної влади, виконкому),

• Молодший державний інспектор

• Професіонал (спеціаліст) державної служби з туризму,

• Керівники, спеціалісти маркетингових відділів турфірм

• Керівник апарату місцевих органів державної влади;

• Начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності;

• Головний спеціаліст науково-дослідницьких підрозділів;

• Наукові співробітники (туризмологія, екскурсознавство, рекреалогія),

• Директор туристичного агентства (менеджер міжнародного туризму)

• Оргсекретар (асоціації, союзу, федерації туризму);

• Референт з основної діяльності (туризм),

• Фахівець з розвитку сільського туризму

• Керівник туристичної і готельної діяльності

• Професіонали в галузі туризму,

• Гід-перекладач,

• Метролог туристичної служби

• Керівник державних або приватних туристичних організацій;

• Керівник туристсько-рекреаційних комплексів;

• Туризмознавець

• Фахівець із конференц-сервісу

• Менеджер з внутрішнього і з міжнародного туризму

• Консультант з питань страхування в туризмі

• Фахівець туристичного супроводу

• Туроператор

• Гід-країнознавець в’їздного туризму

• Керівник із рекреаційної діяльності;

• Керівник функціональних підрозділів і служб туристсько-рекреаційних комплексів;

• Менеджер з персоналу туристичної фірми;

• Інспектор з туризму та санаторно-курортної справи;

• Інструктор-методист з туризму.

Випускник спеціальності "Готельно-ресторанна справа" може обіймати посади:

• Директор готелю;

• Директор ресторану;

• Ресторатор;

• Гест-рілейшн;

• Менеджер у готельному господарстві;

• Менеджер ресторану;

• Фахівець санаторно-курортної справи;

• Менеджер у готельному господарстві;

• Менеджер ресторану;

• Фахівець санаторно-курортної справи;

• Керівник підприємства, установи, організації у сфері відпочинку, культури і спорту;

• Викладач у навчальному закладі;

• Директор (заступника директора) готелю чи ресторану;

• Начальник відділу з маркетингу та комерції у готельно-ресторанному бізнесі;

• Менеджер з готельно-ресторанної справи;

• Інспектор з контролю якості продукції;

• Спеціаліст в підрозділах з виробництва;

• Керівник з реалізації та організації споживання товарів, продукції ресторанного господарства та послуг;

• Спеціаліст матеріально-технічного забезпечення (економіст зі збуту, начальник відділу збуту);

• Менеджер в готельному та ресторанному господарстві;

• Менеджер в санаторно-курортному господарстві;

• Фахівець із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.);

• Фахівець з готельного обслуговування;

• Фахівець з ресторанного обслуговування;

• Науковий співробітник (рекреалогія);

• Фахівець з управління проектами та програмами у сфері матеріального і (нематеріального) виробництва;

• Фахівець-аналітик з дослідження товарного ринку;

• Фахівець з організації дозвілля, організатор туристичної та готельної діяльності.

Останні новини

Нові професійні досягнення кафедри туризму та готельно-ресторанної справиЧитати повністю

Нові професійні досягнення кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Державна служба якості освіти України спільно з Навчально-методичним центром з питань якості освіти започатковує нову процедуру, яка передбачає напрацювання абсолютно нових підходів, візії та цілей, – акредитація освітньо-професійних програм закладів фахової передвищої освіти. З 5 липня по 9 липня 2021 р. був проведений другий навчальний семінар з підготовки експертів щодо оцінювання освітньо-професійних програм та освітньої діяльності закладів фахової передвищої освіти.

Читати повністю

Результати проходження навчальної практики «Організація анімаційної діяльності» спеціальності «Туризм»Читати повністю

Результати проходження навчальної практики «Організація анімаційної діяльності» спеціальності «Туризм»

Навчальна практика «Організація анімаційної діяльності» для студентів 3 курсу ОР «Бакалавр» спеціальності «Туризм» є невід’ємною складовою освітньо-професійної підготовки і важливим етапом освітнього процесу у закладі вищому освіти з метою формування у студентів активного ставлення до здобуття високого рівня наукових і професійних знань, умінь і навичок для майбутньої практичної діяльності в туристичній галузі. Практичне навчання для студента – найкраща можливість випробувати себе за обраною спеціальністю. Воно спрямоване на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами під час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь.

Читати повністю

Навчальна практика студентів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУСЧитати повністю

Навчальна практика студентів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС

У рамках навчальних практик «Вступ до фаху» та «Інформаційні технології у сфері обслуговування» студенти першого та другого курсів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм» Уманського НУС відвідали краєзнавчий музей.

Читати повністю

Всі новини