Меню

Працевлаштування

Працевлаштування студентів забезпечеються через Відділ професійно-кар'єрної орієнтації

Освітній рівень «молодший бакалавр»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Фахівця із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.)
  • Фахівця із готельної справи
  • Фахівця із ресторанної справи 
  • Фахівця з готельного обслуговування
  • Адміністратора (господара) залу 
  • Ресепшіоніста 
  • Косьєржа готельного комплексу
  • Портьє
  • Чергового по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату)
  • Метрдотеля
  • Члена бригади ресторану

 Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація можуть обіймати посади:

  • Консультанта з подорожей та організатори подорожей
  • Фахівця з туристичного обслуговування
  • Інструктора оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму) 
  • Організатора подорожей (екскурсій) 
  • Фахівця з розвитку сільського туризму 
  • Фахівця із туристичної безпеки 
  • Фахівця із спеціалізованого обслуговування
  • Фахівця санаторно-курортної справи

 Освітній рівень «бакалавр»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Менеджера (управителя) в готелях та інших місцях розміщення
  • Менеджера (управителя) у готельному господарстві
  • Організатора туристичної і готельної діяльності
  • Фахівця з готельного обслуговування
  • Фахівця із конференц-сервісу
  • Фахівця із організації дозвілля
  • Організатора туристичної і готельної діяльності
  • Менеджера (управителя) в закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) ресторану
  • Менеджера (управителя) кафе (бару, їдальні)
  • Менеджера (управителя) на підприємствах, які готують та постачають готові страви
  • Професіонала в галузі готельної та ресторанної справи
  • Професіонала із готельної та ресторанної справи
  • Фахівця із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.)
  • Фахівця із готельної справи
  • Фахівця із ресторанної справи
  • Консультанта з подорожей та організатори подорожей

Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація  можуть обіймати посади:

  • Інструктор-методист з туризму
  • Консультант з подорожей та організатор подорожей
  • Супроводжувач у подорожах
  • Екскурсовод
  • Організатор туристичної і готельної діяльності
  • Фахівець з розвитку сільського туризму
  • Фахівець з туристичного обслуговування
  • Фахівець із організації дозвілля
  • Фахівець із спеціалізованого обслуговування
  • Фахівець із туристичної безпеки
  • Інструктор оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму)
  • Інспектор з туризму
  • Агент з туризму

                                                                                                                     Освітній рівень «магіст»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Керівника підприємств, установ та організацій
  • Керівника виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення
  • Керівника підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Керівника інших основних підрозділів в інших сферах діяльності
  • Керівника функціональних підрозділів
  • Керівника малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління
  • Менеджера (управителя) в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) в готелях та інших місцях розміщення
  • Менеджера (управителя) в готельному господарстві
  • Менеджера (управителя) в закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) в ресторанах
  • Менеджера (управителя) в кафе, барах, їдальнях
  • Менеджера (управителя) на підприємствах, які готують та постачають готові страви
  • Менеджера (управителя) у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Професіонала в галузі готельної та ресторанної справи
  • Професіонала із готельної та ресторанної справи
  • Професіонала в галузі санаторно-курортної справи
  • Наукового співробітника (рекреалогія)

Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація можуть обіймати посади:

  • Керівники підприємств, установ та організацій
  • Керівники виробничих та інших основних підрозділів
  • Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення;
  • Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту;
  • Керівники інших основних підрозділів в інших сферах діяльності;
  • Керівники функціональних підрозділів
  • Менеджери (управителі) туристичних агентств та бюро подорожей
  • Менеджери (управителі) з організації діяльності туристичних агентств та бюро подорожей;
  • Менеджери (управителі) у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
  • Професіонали в галузі туризму; 
  • Наукові співробітники (туризмологія, екскурсознавство);
  • Туризмознавці

 

Останні новини

«Великий курс про ШІ в освіті»Читати повністю

«Великий курс про ШІ в освіті»

З 26 травня по 9 червня 2025 р. на платформі Zoom проводився курс підвищення кваліфікації «Великий курс про ШІ в освіті», участь в якому взяли кандидати економічних наук, доценти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету Олена Саковська та Раїса Кожухівська.

Читати повністю

Сільський (зелений) туризм — незабутній виїзд до сільської місцевості Читати повністю

Сільський (зелений) туризм — незабутній виїзд до сільської місцевості

 В умовах зростання інтересу до екологічно чистого відпочинку сільський (зелений) туризм набуває дедалі більшої популярності. Це не лише спосіб відновлення духовних та фізичних сил, а й важливий чинник збереження культурної спадщини, підтримки локальних громад і розвитку підприємництва на селі. Як майбутні фахівці індустрії гостинності, студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм і рекреація» повинні знати не лише теоретичні основи організації сільського (зеленого) туризму, а й безпосередньо занурюватися в її практичну складову.

Читати повністю

Участь у літній школі «Європейська зелена політика та сталі фінанси: адаптація випускників українських університетів для роботи на ринку праці в умовах переходу до сталої економіки» за програмою Erasmus+ Європейського СоюзуЧитати повністю

Участь у літній школі «Європейська зелена політика та сталі фінанси: адаптація випускників українських університетів для роботи на ринку праці в умовах переходу до сталої економіки» за програмою Erasmus+ Європейського Союзу

13-15 червня 2025 року науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету і здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», стали учасниками літньої школи «Європейська зелена політика та сталі фінанси: адаптація випускників українських університетів для роботи на ринку праці в умовах переходу до сталої економіки» за програмою Erasmus+ Європейського Союзу. Проєкт Модуль Жан Моне GreenFinEDU «Європейська зелена політика та сталі фінанси: адаптація випускників українських університетів до роботи на ринку праці в умовах переходу до сталої економіки». Номер проєкту: 101126681.

Читати повністю

Підсумкова атестації здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа та 242 ТуризмЧитати повністю

Підсумкова атестації здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм

       Підсумкова атестація здобувачів вищої освіти  спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа" та 242 "Туризм" проводилась у відповідності з нормативними актами Міністерства освіти та науки України, рішеннями Вчених рад університету та факультету менеджменту у формі атестаційного екзамену та публічного захисту кваліфікаційних робіт відповідно 18,19 червня та 24,25 червня 2025 року. 

Читати повністю

Всі новини