Меню

Працевлаштування

Працевлаштування студентів забезпечеються через Відділ професійно-кар'єрної орієнтації

Освітній рівень «молодший бакалавр»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Фахівця із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.)
  • Фахівця із готельної справи
  • Фахівця із ресторанної справи 
  • Фахівця з готельного обслуговування
  • Адміністратора (господара) залу 
  • Ресепшіоніста 
  • Косьєржа готельного комплексу
  • Портьє
  • Чергового по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату)
  • Метрдотеля
  • Члена бригади ресторану

 Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація можуть обіймати посади:

  • Консультанта з подорожей та організатори подорожей
  • Фахівця з туристичного обслуговування
  • Інструктора оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму) 
  • Організатора подорожей (екскурсій) 
  • Фахівця з розвитку сільського туризму 
  • Фахівця із туристичної безпеки 
  • Фахівця із спеціалізованого обслуговування
  • Фахівця санаторно-курортної справи

 Освітній рівень «бакалавр»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Менеджера (управителя) в готелях та інших місцях розміщення
  • Менеджера (управителя) у готельному господарстві
  • Організатора туристичної і готельної діяльності
  • Фахівця з готельного обслуговування
  • Фахівця із конференц-сервісу
  • Фахівця із організації дозвілля
  • Організатора туристичної і готельної діяльності
  • Менеджера (управителя) в закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) ресторану
  • Менеджера (управителя) кафе (бару, їдальні)
  • Менеджера (управителя) на підприємствах, які готують та постачають готові страви
  • Професіонала в галузі готельної та ресторанної справи
  • Професіонала із готельної та ресторанної справи
  • Фахівця із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.)
  • Фахівця із готельної справи
  • Фахівця із ресторанної справи
  • Консультанта з подорожей та організатори подорожей

Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація  можуть обіймати посади:

  • Інструктор-методист з туризму
  • Консультант з подорожей та організатор подорожей
  • Супроводжувач у подорожах
  • Екскурсовод
  • Організатор туристичної і готельної діяльності
  • Фахівець з розвитку сільського туризму
  • Фахівець з туристичного обслуговування
  • Фахівець із організації дозвілля
  • Фахівець із спеціалізованого обслуговування
  • Фахівець із туристичної безпеки
  • Інструктор оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму)
  • Інспектор з туризму
  • Агент з туризму

                                                                                                                     Освітній рівень «магіст»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Керівника підприємств, установ та організацій
  • Керівника виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення
  • Керівника підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Керівника інших основних підрозділів в інших сферах діяльності
  • Керівника функціональних підрозділів
  • Керівника малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління
  • Менеджера (управителя) в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) в готелях та інших місцях розміщення
  • Менеджера (управителя) в готельному господарстві
  • Менеджера (управителя) в закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) в ресторанах
  • Менеджера (управителя) в кафе, барах, їдальнях
  • Менеджера (управителя) на підприємствах, які готують та постачають готові страви
  • Менеджера (управителя) у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Професіонала в галузі готельної та ресторанної справи
  • Професіонала із готельної та ресторанної справи
  • Професіонала в галузі санаторно-курортної справи
  • Наукового співробітника (рекреалогія)

Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація можуть обіймати посади:

  • Керівники підприємств, установ та організацій
  • Керівники виробничих та інших основних підрозділів
  • Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення;
  • Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту;
  • Керівники інших основних підрозділів в інших сферах діяльності;
  • Керівники функціональних підрозділів
  • Менеджери (управителі) туристичних агентств та бюро подорожей
  • Менеджери (управителі) з організації діяльності туристичних агентств та бюро подорожей;
  • Менеджери (управителі) у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
  • Професіонали в галузі туризму; 
  • Наукові співробітники (туризмологія, екскурсознавство);
  • Туризмознавці

 

Останні новини

Підвищення рівня педагогічної майстерності – актуальна вимога часуЧитати повністю

Підвищення рівня педагогічної майстерності – актуальна вимога часу

З метою підвищення рівня викладацької майстерності, розширення власних практичних знань та відповідності вимогам сучасності, викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУ постійно слідкують за трендами й інноваціями у сфері освіти та науки. Зважаючи на вказане, к.е.н., доцент Раїса Кожухівська та к.е.н., доцент Олена Саковська, у період з 24 по 28 листопада 2025 р., пройшли курси підвищення кваліфікації за програмою «Наука✕ШІ: нова парадигма».

Читати повністю

Міжнародний семінар «Смартгостинність для підвищення ефективності готельного бізнесу»Читати повністю

Міжнародний семінар «Смартгостинність для підвищення ефективності готельного бізнесу»

2 грудня 2025 року здобувачі вищої освіти зі спеціальностей «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», «Туризм та рекреація» та науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету взяли участь у міжнародному семінарі «Смартгостинність для підвищення ефективності готельного бізнесу» на англійській мові, який став цінним ресурсом для здобувачів та викладачів, зацікавлених у поглибленні знань у сфері обслуговування.

Читати повністю

Неформальна освіта здобувачів другого (магістерського) рівня освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» Читати повністю

Неформальна освіта здобувачів другого (магістерського) рівня освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»

Здобувач другого (магістерського) рівня освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» Тетяна Трачук у рамках вивчення дисципліни «Сервісологія» успішно завершила два курси на провідній українській платформі неформальної освіти Prometheus, отримавши відповідні сертифікати.

Читати повністю

Міжнародний освітній нетворкінг «Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі знань J «Транспорт та послуги»: реалії та виклики»Читати повністю

Міжнародний освітній нетворкінг «Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі знань J «Транспорт та послуги»: реалії та виклики»

Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету взяли активну участь у Міжнародному освітньому нетворкінгу «Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі знань J “Транспорт та послуги”: реалії та виклики», який відбувся 27 листопада 2025 року в онлайн-форматі. Захід був організований кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Читати повністю

Всі новини