Меню

Працевлаштування

Працевлаштування студентів забезпечеються через Відділ професійно-кар'єрної орієнтації

Освітній рівень «молодший бакалавр»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Фахівця із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.)
  • Фахівця із готельної справи
  • Фахівця із ресторанної справи 
  • Фахівця з готельного обслуговування
  • Адміністратора (господара) залу 
  • Ресепшіоніста 
  • Косьєржа готельного комплексу
  • Портьє
  • Чергового по поверху (готелю, кемпінгу, пансіонату)
  • Метрдотеля
  • Члена бригади ресторану

 Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація можуть обіймати посади:

  • Консультанта з подорожей та організатори подорожей
  • Фахівця з туристичного обслуговування
  • Інструктора оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму) 
  • Організатора подорожей (екскурсій) 
  • Фахівця з розвитку сільського туризму 
  • Фахівця із туристичної безпеки 
  • Фахівця із спеціалізованого обслуговування
  • Фахівця санаторно-курортної справи

 Освітній рівень «бакалавр»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Менеджера (управителя) в готелях та інших місцях розміщення
  • Менеджера (управителя) у готельному господарстві
  • Організатора туристичної і готельної діяльності
  • Фахівця з готельного обслуговування
  • Фахівця із конференц-сервісу
  • Фахівця із організації дозвілля
  • Організатора туристичної і готельної діяльності
  • Менеджера (управителя) в закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) ресторану
  • Менеджера (управителя) кафе (бару, їдальні)
  • Менеджера (управителя) на підприємствах, які готують та постачають готові страви
  • Професіонала в галузі готельної та ресторанної справи
  • Професіонала із готельної та ресторанної справи
  • Фахівця із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.)
  • Фахівця із готельної справи
  • Фахівця із ресторанної справи
  • Консультанта з подорожей та організатори подорожей

Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація  можуть обіймати посади:

  • Інструктор-методист з туризму
  • Консультант з подорожей та організатор подорожей
  • Супроводжувач у подорожах
  • Екскурсовод
  • Організатор туристичної і готельної діяльності
  • Фахівець з розвитку сільського туризму
  • Фахівець з туристичного обслуговування
  • Фахівець із організації дозвілля
  • Фахівець із спеціалізованого обслуговування
  • Фахівець із туристичної безпеки
  • Інструктор оздоровчо-спортивного туризму (за видами туризму)
  • Інспектор з туризму
  • Агент з туризму

                                                                                                                     Освітній рівень «магіст»

Випускники спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа можуть обіймати посади:

  • Керівника підприємств, установ та організацій
  • Керівника виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення
  • Керівника підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Керівника інших основних підрозділів в інших сферах діяльності
  • Керівника функціональних підрозділів
  • Керівника малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства без апарату управління
  • Менеджера (управителя) в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) в готелях та інших місцях розміщення
  • Менеджера (управителя) в готельному господарстві
  • Менеджера (управителя) в закладах ресторанного господарства
  • Менеджера (управителя) в ресторанах
  • Менеджера (управителя) в кафе, барах, їдальнях
  • Менеджера (управителя) на підприємствах, які готують та постачають готові страви
  • Менеджера (управителя) у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Професіонала в галузі готельної та ресторанної справи
  • Професіонала із готельної та ресторанної справи
  • Професіонала в галузі санаторно-курортної справи
  • Наукового співробітника (рекреалогія)

Випускники спеціальності 242 Туризм і рекреація можуть обіймати посади:

  • Керівники підприємств, установ та організацій
  • Керівники виробничих та інших основних підрозділів
  • Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення;
  • Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту;
  • Керівники інших основних підрозділів в інших сферах діяльності;
  • Керівники функціональних підрозділів
  • Менеджери (управителі) туристичних агентств та бюро подорожей
  • Менеджери (управителі) з організації діяльності туристичних агентств та бюро подорожей;
  • Менеджери (управителі) у сфері культури, відпочинку та спорту
  • Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
  • Професіонали в галузі туризму; 
  • Наукові співробітники (туризмологія, екскурсознавство);
  • Туризмознавці

 

Останні новини

МОВА, ЩО ОБ’ЄДНУЄ СЕРЦЯ Читати повністю

МОВА, ЩО ОБ’ЄДНУЄ СЕРЦЯ

Цьогоріч 27 жовтня в українців був Днем національної єдності через призму думок навколо радіодиктанту, що транслювався в кожен найвіддаленіший куточок країни та за її межі. Цей день став не просто перевіркою знань з орфографії чи пунктуації - він перетворився на справжній акт духовної солідарності, де кожне слово звучало, як символ належності до великої родини, ім’я якій - Україна. Належність до цієї родини засвідчили студенти та викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУ, взявши участь у великому флешмобі на підтримку української мови і єдності.

Читати повністю

Проведення секційного засідання у рамках ХV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи»Читати повністю

Проведення секційного засідання у рамках ХV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи»

У рамках проведення ХV Всеукраїнської науково-практичної конференції «Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи» 23 жовтня 2025 року на базі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУ відбулося секційне засідання «Актуальні проблеми, тенденції та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу». Учасниками засідання були науково-педагогічні працівники кафедри та здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг і J3 Туризм та рекреація.

Читати повністю

Участь кафедри туризму та готельно-ресторанної справи у VIII Міжнародному фестивалі ресторанних технологій «BestCookFest–2025»Читати повністю

Участь кафедри туризму та готельно-ресторанної справи у VIII Міжнародному фестивалі ресторанних технологій «BestCookFest–2025»

16 жовтня 2025 року доктор економічних наук, професор кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмила ТРАНЧЕНКО взяла участь у VIII Міжнародному фестивалі ресторанних технологій «BestCookFest–2025», що відбувся на базі Державного торговельно-економічного університету в місті Києві.

Читати повністю

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФАХОВОГМУ СЕМІНАРІ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ В ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ, ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУЧитати повністю

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФАХОВОГМУ СЕМІНАРІ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ В ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ, ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ

16 жовтня 2025 року доктор економічних наук, професор кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмила ТРАНЧЕНКО взяла участь у Всеукраїнському фаховому семінарі із забезпечення якості вищої освіти в галузі туризму, готельно-ресторанної справи та менеджменту. Організаторами виступали Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти у партнерстві з Державним торговельно-економічним університетом.

Читати повністю

Всі новини