Меню

Про кафедру

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи – одна з наймолодших і найперспективніших випускових кафедр Уманського НУС. Сучасний туризм – це, в першу чергу, підприємства сфери оздоровлення й відпочинку, транспортна інфраструктура, державні та громадські організації, що займаються туристичною діяльністю. І тут потрібні кваліфіковані фахівці, якими й стають студенти після закінчення нашого університету.

Високий якісний рівень професорсько-викладацького складу, наявність належної матеріально-технічної бази та сучасного інформаційного забезпечення нашої кафедри, широка мережа зв’язків з туроператорами і турагенціями – базами практичної підготовки – дозволяє забезпечити якісну підготовку фахівців напрямів підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа».

Навчальний процес організовано за сучасними програмами та у відповідності до умов, які ставить перед нами сьогодення. Адже випуск конкурентоздатного фахівця в галузі туризму та готельно-ресторанної справи можливий лише за умови поєднання ґрунтовного теоретичного та практичного навчання студентів. З цією метою кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи налагоджено тісні зв’язки з відомими в регіоні вітчизняними закладами сфери обслуговування, це туроператори TUI, «Пальма», Бон-тур, готельно-ресторанні комплекси «Заріччя», "Шинок на околиці", "Гармонія", "Світлиця", туристичний комплекс «Аквадар», і, безперечно, перлина України «Софіївка».

Основою засвоєння знань є закордонна практика, яку студенти цих спеціальностей проходять у готелях, ресторанах та туристичних агенціях Польщі, Греції, Єгипту, Туреччини та Сполучених Штатів Америки.

Під час навчання студенти мають додаткові можливості з вивчення двох іноземних мов і проходження курсів з підготовки екскурсоводів та водіїв.

Випускник даного профілю може обіймати посади ресторатора, туристичного агента, господаря гостинної оселі, менеджера з організації туризму, керуючого готельним господарством, фахівця з готельної та ресторанної справи, керівника чи інструктора туристичного клубу, менеджера з персоналу туристичного підприємства та інші.

Студентське життя багатогранне та насичене цікавою інформацією. І все більше абітурієнтів із різних регіонів України обирають для отримання вищої освіти в галузі туризму саме Уманський національний університет садівництва. Тож запрошуємо і вас, шановні абітурієнти, приєднатися до нашої дружньої студентської родини за напрямами підготовки «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа»!

 

Останні новини

Вебінар «Видавнича недоброчесність та маніпуляції з наукометрією: прокачати Хірш і не втратити обличчя»Читати повністю

Вебінар «Видавнича недоброчесність та маніпуляції з наукометрією: прокачати Хірш і не втратити обличчя»

3 липня 2020 року відбувся вебінар«Видавнича недоброчесність та маніпуляції з наукометрією: прокачати Хірш і не втратити обличчя» з циклу вебінарів«Дослідницька доброчесність: цінності та виклики», у якому взяли участь викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС. Спікером вебінару виступив Тарас Лютий, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри електроніки, загальної та прикладної фізики Сумського державного університету.

Читати повністю

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ  ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ В ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧІ «СИСТЕМА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ В НУВГП: ДОСВІД РОЗРОБКИ ТА ПРОВАДЖЕННЯ»Читати повністю

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ В ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧІ «СИСТЕМА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ В НУВГП: ДОСВІД РОЗРОБКИ ТА ПРОВАДЖЕННЯ»

30 червня 2020 року на офіційній FB сторінці Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти відбулася онлайн-зустріч на актуальну, для викладачів ЗВО, тематику: «Система забезпечення якості вищої освіти в НУВГП: досвід розробки та провадження». Онлайн-зустріч проводилася керівником відділу якості освіти Національного університету водного господарства та природокористування (м. Рівне), доцентом, к.т.н. Віктором Корбутяком.

Читати повністю

ПЕРЕМОГА У ІІ ТУРІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»Читати повністю

ПЕРЕМОГА У ІІ ТУРІ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА»

За підсумками ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, який проводився на базі Одеської національної академії харчових технологій, галузевою конкурсною комісією зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» наукову роботу студенток Уманського НУС Лілії Онищук та Катерини Балашової було нагороджено Дипломом ІІ ступеня.

Читати повністю

Активісти наукового товариства викладачів, студентів, магістрантів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи взяла участь у вебінарі «Дослідницька доброчесність: цінності та виклики»Читати повністю

Активісти наукового товариства викладачів, студентів, магістрантів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи взяла участь у вебінарі «Дослідницька доброчесність: цінності та виклики»

Академічна культура дослідника в освітньому просторі – це основа сталого розвитку Уманського національного університету садівництва. Академічна доброчесність є невід’ємним елементом успішної науково-дослідницької діяльності, дотримання її принципів є питомою потребою кожного вченого, студента, який прагне до нових наукових результатів. Питанню академічної доброчесності на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи приділяється особлива увага. 24 червня 2020 р. кафедра туризму та готельно-ресторанної справи взяла участь у вебінарі «Дослідницька доброчесність: цінності та виклики». Вебінар відбувся за підтримки Посольства Нідерландів в рамках проєкту «Культура законності». Інформаційні партнери: Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, Міжнародний фонд досліджень освітньої політики, ГО «Інноваційний університет».

Читати повністю

Всі новини