Меню
Остання редакція: 13 листопада 2019

Наукова лабораторія сільського зеленого туризму

КОНТАКТИ:

+38(096)660-06-11

вул.Інститутська, 1корпус №4, 4-й поверх, каб № 248

n_lydmila@ukr.net

Завідувач лабораторії

   Кандидат економічних наук,

   доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

   Нещадим Людмила Миколаївна

 

 

 

 

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Науково-дослідна лабораторія «Сільський зелений туризм» (далі Лабораторія) є структурним навчально-науковим підрозділом факультету менеджменту. Вона створюється з метою:

- проведення всіх видів практичної, дисциплінарної і міждисциплінарної та науково-дослідної роботи студентів, передбачених циклами фундаментальної, природничо-наукової та загальноекономічної, професійної та практичної підготовки;

 

- широкого залучення науково-педагогічних працівників та студентів університету до проведення фундаментальних досліджень і здійснення прикладних розробок за пріоритетними напрямами наукової та інноваційної діяльності;

 

- сприяння розвитку сільського зеленого туризму в регіонах України, зокрема в Черкаській області, а також підготовки та підвищення кваліфікації фахівців аграрного сектору економіки.


Наукові дослідження Лабораторії плануються в напрямах: моніторингу та оцінювання туристичної діяльності на різних ієрархічних рівнях; організації, формування і реалізації туристичних продуктів сільського зеленого туризму; розроблення стандартів якості комплексного безпечного туристичного обслуговування споживачів; оцінювання соціально-економічної ефективності туристичної діяльності в галузі сільського зеленого туризму тощо.

   

Основним завданням наукової-дослідної діяльності Лабораторії є проведення наукових досліджень на сучасному світовому рівні, постановка і пошук шляхів розв’язання стратегічних проблем у рамках «Концепції наукової та інноваційної діяльності УНУС», у тому числі:

- проведення фундаментальних досліджень згідно з пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки і виконання прикладних розробок за напрямами наукової діяльності;

- сприяти впровадженню в навчальний процес теорії розвитку сільського зеленого туризму як одного із перспективних напрямків підприємницької діяльності випускників в агропромисловому секторі економіки;

 - здійснювати інформаційно-консультаційну діяльність про особливості організації сільського зеленого туризму;

 - розвивати в’їзний та внутрішній сільський зелений туризм як складової частини комплексного соціально-економічного розвитку села і сільських територій;

 - надавати послуги із розробки туристичних маршрутів по регіонах України, організації логістики екскурсійного обслуговування, складання бізнес-планів зі створення сільської садиби;

 - сприяти формуванню здорового способу життя, розвивати культурно-спортивний рух у студентів шляхом їх участі у туристичних маршрутах;  

- ефективне використання наукового і науково-технічного потенціалу університету для вирішення пріоритетних завдань розвитку туристичного потенціалу держави.

Останні новини

Проведення I туру Всеукраїнської студентської олімпіади кафедрою туризму та готельно-ресторанної справиЧитати повністю

Проведення I туру Всеукраїнської студентської олімпіади кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи

З 20 листопада по 27 листопада 2019 р. на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи було проведено I тур Всеукраїнської студентської олімпіади з профільних навчальних дисциплін для студентів спеціальностей 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа».Захід відбувся відповідно доНаказу Міністерства освіти і науки України «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2019/2020н.р.» і Наказу ректора УНУС. Олімпіада проводиться щороку з метою підвищення якості підготовки фахівців, системного вдосконалення навчального процесу та активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів.

Читати повністю

Ознайомлення студентів з методикою проведення екскурсії в музеїЧитати повністю

Ознайомлення студентів з методикою проведення екскурсії в музеї

Відвідування екскурсій вже встигло стати органічною частиною молодіжної культури, а обізнаність із класичним та сучасним мистецтвом – була і лишається складовою різнобічного розвитку особистості. У світі, де все змінюється з невблаганною швидкістю, музей постає перед вимогою пильної діагностики духу нашого часу, його тенденцій та гострих проблем. А тому саме допитливий студентський погляд може бути тим інструментом, що віднаходить нові, актуальні смисли на місці хронічних стереотипів. Днями студенти спеціальності «Туризм» в рамках вивчення дисципліни «Організація екскурсійної діяльності» відвідали Уманську картинну галерею та змогли на власному досвіді відчути особливості методики проведення екскурсії в художньому музеї.

Читати повністю

Професійна майстерність екскурсовода як запорука якості екскурсіїЧитати повністю

Професійна майстерність екскурсовода як запорука якості екскурсії

В рамках вивчення дисципліни «Організація екскурсійної діяльності» студенти спеціальності «Туризм» провели практичне заняття у найстарішій будівлі міста Умані та пройшлися туристичним маршрутом «Таємничими підземеллями Василіанського монастиря». Біля входу студентів зустрів чернець, який в харизматичній формі розповів про життя ченців і отців-василіан, що служили при монастирі, а також провів захоплюючу екскурсію по 250-річним келіям і трапезним монастиря. Під час якої студенти не лише доторкнулися до історії Василіанського монастиря, відчули дух підземних ходів які відкривають таємниці з непізнаної історії багатовікової давнини Уманщини, а й мали змогу побачити та оцінити професійну майстерність екскурсовода.

Читати повністю

Шахові майстри кафедри туризму та готельно-ресторанної справиЧитати повністю

Шахові майстри кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Змагання це завжди можливість випробувати себе та свої знання і вміння на практиці. Студенти спеціальносте 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа» не вперше практикують свої навики у грі в шахи. У червні 2018 року Дмитро Бурлака та Катерина Тітаренко вже змагались на чемпіонаті міста Умань з шахів. І вже тоді будучи студентами першого курсу вибороли призові місця.

Читати повністю

Всі новини