Меню
Остання редакція: 23 квітня 2021

Наукова лабораторія сільського зеленого туризму

КОНТАКТИ:

+38(096)660-06-11

вул.Інститутська, 1корпус №4, 4-й поверх, каб № 248

n_lydmila@ukr.net

Завідувач лабораторії

   Кандидат економічних наук,

   доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

   Нещадим Людмила Миколаївна

 

 

 

 

 

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Науково-дослідна лабораторія «Сільський зелений туризм» (далі Лабораторія) є структурним навчально-науковим підрозділом факультету менеджменту. Вона створюється з метою:

- проведення всіх видів практичної, дисциплінарної і міждисциплінарної та науково-дослідної роботи студентів, передбачених циклами фундаментальної, природничо-наукової та загальноекономічної, професійної та практичної підготовки;

 

- широкого залучення науково-педагогічних працівників та студентів університету до проведення фундаментальних досліджень і здійснення прикладних розробок за пріоритетними напрямами наукової та інноваційної діяльності;

 

- сприяння розвитку сільського зеленого туризму в регіонах України, зокрема в Черкаській області, а також підготовки та підвищення кваліфікації фахівців аграрного сектору економіки.


Наукові дослідження Лабораторії плануються в напрямах: моніторингу та оцінювання туристичної діяльності на різних ієрархічних рівнях; організації, формування і реалізації туристичних продуктів сільського зеленого туризму; розроблення стандартів якості комплексного безпечного туристичного обслуговування споживачів; оцінювання соціально-економічної ефективності туристичної діяльності в галузі сільського зеленого туризму тощо.

   

Основним завданням наукової-дослідної діяльності Лабораторії є проведення наукових досліджень на сучасному світовому рівні, постановка і пошук шляхів розв’язання стратегічних проблем у рамках «Концепції наукової та інноваційної діяльності УНУС», у тому числі:

- проведення фундаментальних досліджень згідно з пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки і виконання прикладних розробок за напрямами наукової діяльності;

- сприяти впровадженню в навчальний процес теорії розвитку сільського зеленого туризму як одного із перспективних напрямків підприємницької діяльності випускників в агропромисловому секторі економіки;

 - здійснювати інформаційно-консультаційну діяльність про особливості організації сільського зеленого туризму;

 - розвивати в’їзний та внутрішній сільський зелений туризм як складової частини комплексного соціально-економічного розвитку села і сільських територій;

 - надавати послуги із розробки туристичних маршрутів по регіонах України, організації логістики екскурсійного обслуговування, складання бізнес-планів зі створення сільської садиби;

 - сприяти формуванню здорового способу життя, розвивати культурно-спортивний рух у студентів шляхом їх участі у туристичних маршрутах;  

- ефективне використання наукового і науково-технічного потенціалу університету для вирішення пріоритетних завдань розвитку туристичного потенціалу держави.

Останні новини

Міжнародна науково-практична конференція «Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії»Читати повністю

Міжнародна науково-практична конференція «Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії»

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії», яка відбудеться 27-28 травня 2021 року

Читати повністю

Навчання викладачів крафтовим технологіямЧитати повністю

Навчання викладачів крафтовим технологіям

Кожен викладач, що йде в ногу з часом і прагне забезпечити якісну освіту студента, постійно перебуває в процесі професійного розвитку. В сучасному світі не є проблемою розширення та оновлення своїх знань, підвищення педагогічної компетентності, чого можна набути через участь у семінарах, тренінгах, уроках фахівців певної галузі і т. ін. Поставивши перед собою мету отримати знання з організації крафтового виробництва, Любов Коваленко, Людмила Нещадим та Діана Нагернюк пройшли цілий ряд відео-уроків та освоїли навчальний матеріал в Школі крафтових та кондитерських виробників, що діє в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International.

Читати повністю

Участь студентів в онлайн форумі «PRO кар’єру»Читати повністю

Участь студентів в онлайн форумі «PRO кар’єру»

Студенти спеціальностей 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа» Уманського національного університету садівництва 22 квітня 2021 р. взяли участь в онлайн форумі «PRO кар’єру». Форум був організований фахівцями Державної служби зайнятості, Кіровоградського ОЦЗ відділу організації профорієнтації, Черкаського ОЦЗ відділу організації профорієнтації і Громадської організації «Фонд професійний розвиток».

Читати повністю

Онлайн-вебінар «Як і для чого створюють туристичні бренди українські міста»Читати повністю

Онлайн-вебінар «Як і для чого створюють туристичні бренди українські міста»

22 квітня викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи та студенти спеціальності 242 «Туризм» долучилися до онлайн-вебінару на тему «Як і для чого створюють туристичні бренди українські міста». Спікером вебінару виступав Дмитро Буланов креативний директор Bulanov büro, член правління Асоціації Індустрії Гостинності України, арт-директор Zruchno travel. Співавтор айдентик туристичного бренду України, автор проєктів туристичного бренду міста Запоріжжя, Генічеська, Кам’янка-Бузького, Скадовського району, Черкащини, Приазов’я.

Читати повністю

Всі новини