Наукова лабораторія сільського зеленого туризму
КОНТАКТИ:
+38(096)660-06-11
вул.Інститутська, 1корпус №4, 4-й поверх, каб № 248
n_lydmila@ukr.net
Завідувач лабораторії
Кандидат економічних наук,
доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи
Нещадим Людмила Миколаївна
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
Науково-дослідна лабораторія «Сільський зелений туризм» (далі Лабораторія) є структурним навчально-науковим підрозділом факультету менеджменту. Вона створюється з метою:
- проведення всіх видів практичної, дисциплінарної і міждисциплінарної та науково-дослідної роботи студентів, передбачених циклами фундаментальної, природничо-наукової та загальноекономічної, професійної та практичної підготовки;
- широкого залучення науково-педагогічних працівників та студентів університету до проведення фундаментальних досліджень і здійснення прикладних розробок за пріоритетними напрямами наукової та інноваційної діяльності;
- сприяння розвитку сільського зеленого туризму в регіонах України, зокрема в Черкаській області, а також підготовки та підвищення кваліфікації фахівців аграрного сектору економіки.
Наукові дослідження Лабораторії плануються в напрямах: моніторингу та оцінювання туристичної діяльності на різних ієрархічних рівнях; організації, формування і реалізації туристичних продуктів сільського зеленого туризму; розроблення стандартів якості комплексного безпечного туристичного обслуговування споживачів; оцінювання соціально-економічної ефективності туристичної діяльності в галузі сільського зеленого туризму тощо.
Основним завданням наукової-дослідної діяльності Лабораторії є проведення наукових досліджень на сучасному світовому рівні, постановка і пошук шляхів розв’язання стратегічних проблем у рамках «Концепції наукової та інноваційної діяльності УНУС», у тому числі:
- проведення фундаментальних досліджень згідно з пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки і виконання прикладних розробок за напрямами наукової діяльності;
- сприяти впровадженню в навчальний процес теорії розвитку сільського зеленого туризму як одного із перспективних напрямків підприємницької діяльності випускників в агропромисловому секторі економіки;
- здійснювати інформаційно-консультаційну діяльність про особливості організації сільського зеленого туризму;
- розвивати в’їзний та внутрішній сільський зелений туризм як складової частини комплексного соціально-економічного розвитку села і сільських територій;
- надавати послуги із розробки туристичних маршрутів по регіонах України, організації логістики екскурсійного обслуговування, складання бізнес-планів зі створення сільської садиби;
- сприяти формуванню здорового способу життя, розвивати культурно-спортивний рух у студентів шляхом їх участі у туристичних маршрутах;
- ефективне використання наукового і науково-технічного потенціалу університету для вирішення пріоритетних завдань розвитку туристичного потенціалу держави.
Матеріали
Фотогалерея




