Меню

Відгуки студентів

Сереветна Катерина

  

Я дуже люблю подорожувати. А подорожі - це невід'ємна частина сфери гостинності. Вважаю, що готельно-ресторанний бізнес це професія майбутнього, де при великому бажанні можна досить швидко зробити успішну кар’єру, починаючи від офіціанта і до топ-менеджера. Навчаючись за освітною програмою "Готелно-ресторанна справа", я отримую ґрунтовні знання та проходжу фахову піготовку. Здобуті вміння та навички обовязково допоможуть мені у моїй майбутній професії!

 
 

Гаркава Ольга

Чому я обрала Туризм? Тому що Туризм – це не професія, а відпочинок. Менеджер з туризму – це продавець вражень, продавець мрій. Кожного року збільшується кількість людей, які планують відправитись на відпочинок за кордон. Саме менеджер з туризму допоможе обрати країну для відпочинку чи подорожі, організувати проїзд чи переліт та проживання, зібрати всі необхідні документи. Але з кожним роком збільшуються і вимоги туристів. Тому істинні спеціалісти з туризму повинні не лише вміти розшифрувати усі бажання клієнта, врахувати фінансові можливості, а й зробити подорож дійсно незабутньою.
Навчання на цю професію для мене є незабутнім. Кожного дня я здобувала нові знання і враження, викладачі чітко і зрозуміло все розповідали. Завдяки ним я дізналась багато нового, їхня привітність і щирість давала мені стимул старатись більше.
Заняття проходили не скучно і нудно, викладачі робили все можливе щоб нас зацікавити і в них це добре виходить. Тож я ні на хвилину не вагалась в тому що обрала професію Туризм.
P. S. Хотіла б я знову стати студенткою першого курсу Уманского Національного університету Садівництва.

 

 Устенко Світлана

 

Спеціальність «Туризм» була обрана мною не випадково. Я люблю подорожувати, тож завдяки отриманим знанням і навичкам під час навчання, буде можливість навчитися робити це якісно. Ще один фактор, який вплинув на мій вибір – це розвиток туристичної індустрії, що дає можливість працювати в даній сфері згідно обраної професії.

Дана спеціальність дає різносторонній розвиток: потрібно знати географію, історію, мистецтво і інші науки; важливо слідкувати за останніми новинами не тільки в країні, а й в усьому світі та робити аналітичні висновки; бути в курсі нових ІТ розробок, так як ІТ активно розвиваються і все більше проникають у наше життя. Мені подобається пізнавати та досліджувати все нове, тож спеціальність «Туризм» відповідає моїм вподобанням.

Я не шкодую, що обрала навчання в УНУС. Тут панує доброзичлива, тепла атмосфера. Досвідчені викладачі подають матеріал у доступній формі, завжди готові допомогти та дати пораду. Вони докладають максимум зусиль, щоб крокувати «в ногу з часом». У навчальній програмі використовуються і заняття на свіжому повітрі, і віртуальні подорожі, і тематичні екскурсії, і соціальні мережі. В нашому університеті постійно проводяться різноманітні заходи для студентів. Ці заходи допомагають краще пізнавати один одного, розвивати свій кругозір та весело проводити вільний час. Колектив університету невтомно трудиться для комфортного і результативного навчання студентів. Я не маю жодного сумніву, що завдяки кропіткій праці викладачів ми, студенти, станемо хорошими спеціалістами.

 

Ізабела Большакова

 

Сфера обслуговування - справа для рук комунікабельних і активних в спілкуванні людей, які завжди раді допомогти. Це сфера яка щороку розвивається все активніше за рахунок кваліфікованих працівників – випускників ВНЗ, таких як Уманський НУС. Я зупинила свій вибір на спеціальності «241-Готельно-ресторанна справа», тому що отримавши освіту зможу працювати і будувати кар’єру  в готелях та інших закладах розміщення, ресторанах і всіх видах підприємств ресторанного господарства та різноманітних туристичних комплексах. За фахом я зможу працювати менеджером з гостинності чи конференц-сервісу, готельєром чи ресторатором, спеціалістом з стандартизації і сертифікації якості готельних і ресторанних послуг, аналітиком ринку послуг і спеціалістом  з реалізації та організації споживання товарів і продукції ресторанного господарства і тд. 

Здобуття освіти за спеціальностю «241-Готельно-Ресторанна справа» відкриває двері в світ індустрії послуг розміщення та харчування і за сумісництвом гарантує постійне спілкування з принципово різними людьми, що є раєм для екстравертів і не тільки. Існує думка, що якщо знайдеш професію своєї мрії – не пропрацюєш з того моменту ні дня, а будеш лише отримувати гроші за своє хобі. Вступивши сюди, я навчаюсь в своє задоволенняі впевнена, що маю шанс працювати в своє задоволення і забезпечити гідний рівень якості свого життя в майбутньому, а також здобути статусність, адже робота за цим фахом гарантує таку можливість.

 

Клименко Анастасія

 

Я обрала спеціальність «Туризм», тому що фахівець з даної галузі має змогу спілкуватися з людьми, організовувати і проводити дозвілля та відпочинок для туристів. Працюючи фахівцем в сфері туризму є можливість розвиватися, відвідувати інші країни, цікаві місця, історичні пам'ятки.

Навчання приносить задоволення, адже весь матеріал пояснюється викладачами зрозуміло і доступно, викликає зацікавленість до певної теми і майбутнього фаху.

 

 

 

Олександра Лагутіна

 

Навчаючись ще в 11 класі, я зрозуміла, що мрію навчатися за спеціальністю «Туризм», адже робота в даній сфері дозволяє відвідати численні країни і міста, постійно отримувати незабутні враження й нові знання, такоє ця професія тісно пов'язана з вивченням іноземних мов.

Не дивлячись на нестабільну ситуацію у світі в з'язку з covid-19,робота у сфері внутрішнього туризму є однією з найбільш перспективних. Минулий та поточний роки показали стрімке збільшення кількості туристів,зацікавлених у подорожах рідною країною. 

Університет оснащений лабораторією сільського зеленого туризму - на даний час одного з найбльш прогресуючих видів туризму в Європі.

Значну увагу університет приділяє практичному навчанню студентів та проходженню практики у підприємствах туристичної індустрії. Особливо цікавими є поїздки до сільських зелених садиб,де студенти можуть ознайомитись з основами організації аграрного туризму та використати набуті знання, започаткувавши власний бізнес в цій галузі.

Викладачі кафедри – справжні професіонали своєї справи, завжди зрозуміють і підтримають студентів у всіх починаннях.

Я переконана, що завдяки кафедрі та уініерситету, випускники спеціальності "Туризм" обов’язковою підкорять вершини обраної професії та побудують успішні кар‘єри в майбутньому!

На завершення хочу процитувати слова Св. Августина: «Світ – це книжка і той, хто не подорожує, читає лише одну сторінку».

 

Наталія Бондар

 

Обирала свій майбутній університет довго, і зупинилася на Уманському національному університеті садівництва.

Навчаюся я за спеціальністю готельно-ресторанна справа.

Ні секунди не жалію що вступила сюди, і обрала цю спеціальність. Вже другий рік отримую велику кількість знань, дякуючи викладачам! Цікаво та доступно подають інформацію, я задоволена.

Також у нас багато цікавих екскурсій та подорожей за спеціальністю, від яких тільки позитивні враження!

 

 

Яна Моцьо

 

 

 Перед вступом до вищого навчального закладу я довго думала над тим, з якою професією варто пов'язати своє життя. Побачивши спеціальність "готельно-ресторанна справа" я без сумнівів подала документи саме на неї, тому що це один з найперспективніших видів бізнесу. У цій сфері можливий постійний розвиток та вдосконалення. Наприклад, можна почати свій шлях від офіціанта і аж до відкриття власного закладу. Зокрема є можливість обмінюватися досвідом з закордонними колегами та подорожувати для здобуття нових навичок. Кваліфіковані працівники сфери обслуговування завжди затребувані на ринку праці, а отже ви ніколи не залишитесь без роботи.

 Взагалі навчатись в Уманському НУСі мені дуже подобається. На кафедрі багато молодих вчителів, які з тобою на одній хвилі та завжди підтримають і підуть на зустріч. Багато друзів я знайшла в чудовому гуртожитку, тому мені ніколи не буває сумно.

 

 

Руда Тетяна

 

 

Моя спеціальність- готельно-ресторанна справа.Ще з самого дитинства я мріяла працювати у сфері гостинності.Закінчивши школу,я не роздумуючи вступила до Уманського національного університету садівництва на факультет менеджменту.
 Тут я навчаюсь уже другий рік і можу з впевненістю сказати ,що це найкраще місце для здобуття знань.Викладачі гарно ставляться до студентів та надають багато важливої та доступної інформації за фахом.Також організовують цікаві туристичні подорожі та розважальні заходи.Мої враження від навчання у цьому університеті дуже яскраві та позитивні.

 

 

Вероніка Жевердан

 

 

2017 року я стала першокурсницею одного з університетів міста Умань. Чому саме УНУС?.. У даному тексті я, нині студентка-магістрантка кафедри менеджмент, спробую об’єктивно визначити переваги навчання в цьому ВНЗ. Перше, що мене приємно вразило, це широкий спектр спеціальностей. Приємне та зручне розташування: зелена зона, чисте повітря, парк «Софіївка». «Вишенькою» на торті, без якої неможливо уявити мій університет, є студентське життя, широкий вибір  гуртків, наукових спільнот, що  варте окремих публікацій.  До твоїх послуг вокальна, театральна, хореографічна  діяльність. Гуртожитки знаходяться на тереторії університету. Звісно, потрібно сказати про їдальню. Вона у нашому закладі є! Улюблене місце для спілкування і чаювання, де перечікують «вікна» між парами та збираються на перервах. 

 Враження від мого навчального закладу тільки позитивне! На моїй кафедрі «туризм та готельно-ресторанна справа» працюють молоді, гарні та розумні викладачі. Предмети цікаві та корисні. Нерідко пари проходять дуже легко та цікаво, з гумором та бадьорістю.

 Сучасна освіта, сучасний університет, сучасний ти!

 

Куцик Катерина

 

 

Чому я люблю свій університет?

Кажуть, що школа-це наш другий дім, проте, коли я її закінчила і поступила в Уманський національний університет садівництва, я можу з впевненістю сказати, що мій університет-не просто мій другий дім, це окремий всесвіт з моїми друзями, одногрупниками, викладачами.

Я люблю свій університет за цікаве навчання, дружніх одногрупників та викладачів, які із захопленням проводять нас в неповторний світ туристичних знань.

На нашій кафедрі та й взагалі у всьому університеті завжди панує приємна та дружня атмосфера.Мені подобається чуйність викладачів і завжди зворушує те,як вони хочуть нас залучити до різноманітних цікавих заходів,які проводять та організовують для нашого розвитку.

Я завжди буду згадувати свої студентські роки з теплом на серці, адже роки навчання, проведені в Уманському національному університеті садівництва-це одні з найкращих років в житті!

 

 

Уманський Роман

   

 Я навчаюсь на першому курсі магістратури в Уманському НУС за спеціальністю «Туризм». Навчальний процес є надзвичайно цікавим та насиченим, окрім традиційних пар, з нами проводять різноманітні тренінги, ділові ігри, відвідуємо туристичні агенції та виставки. Особисто для мене цікавим було відвідати 22 Міжнародний туристичний салон «Україна’2019» / UITM - Ukraine International Travel Market. Під час якого ми ознайомилися з широким асортиментом пропозицій, представлених на туристичному ринку.

На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи сучасні аудиторії та чудові викладачі, завжди допоможуть, підкажуть. Також, в університеті для студентів відбуваються презентації фільмів, вистави, концерти, конкурси, тематичні вечірки, що допомагає краще пізнати усіх студентів.

Я дуже радий, що вибрав для своєї освіти саме цей навчальний заклад та спеціальності 242 «Туризм».

 

 

Кулібаба Віолета 

  
Мене завжди приваблювала сфера гостинності. Тому коли постало питання про вибір спеціальності для отримання вищої освіти, мій вибір був єдиний - готельно-ресторанна справа. Моя сестра закінчила навчання на факультеті менеджменту в Уманському національному університеті садівництва  і завжди згадує роки навчання, як одні з найкращих. Доречі вона дуже гарно працевлаштувалась.Тому і я стала студенткою факультету менеджменту з омріяної спеціальності. Атмосфера навчального процесу мене захоплює, викладачі проводять цікаві лекції та практичні заняття, ми беремо участь у різноманітних заходах та майстер-класах. В національному університеті навчальний процес доступно та розуміло доносять до кожного студента. Я задоволена, що маю шанс отримати вищу освіту в стінах одного з найстаріших вишів України.  

 

 

 

Василенко Олена

  

Навчання в університеті – це неймовірно цікаве та корисне заняття, а особливо, якщо ти навчаєшся на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи   Уманського національного університету садівництва. Тут працюють висококваліфіковані викладачі, серед яких: доктори та кандидати наук, доценти, які дають неоціненні знання, що студенти зможуть використати для подальшого життя, і я, як студентка, в цьому переконалась. Навчання викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, намагаються зробити якнайцікавішим та найпродуктивнішим.

За роки навчання я встигла побувати на різноманітних заходах, які організовували викладачі нашої кафедри, зокрема: майстерклас від кращих барістів міста Умані, які навчили нас правильно і смачно варити каву різними способами та розповіли нам історію кави.

Також ми були присутніми на зустрічах з представниками фірм, які пропонують стажування за кордоном: в Іспанії, Польщі, Туреччині, США, де студентам пропонують не тільки отримати великий досвід, вивчити мову, але і заробити кошти.

Отже, навчання може бути не тільки корисним, але й цікавим та пізнавальним.

 

Гарнага Станіслав

  

Я студент першого курсу магістратури спеціальності 241 "Готельно-ресторанна справа". В процесі набуття нами майбутньої професії головним є кваліфікація викладачів та практична підготовка. Саме це вдало поєднується в моєму університеті. 
Крім теоретичного навчання, я маю змогу практично стажуватись як в Україні, так і в ряді країн Європи. Програми стажування підбираються особисто під кожного студента та на різний термін. По закінченню стажування я отримаю рекомендації закордонних роботодавців. Це вагома перевага при працевлаштуванні в провідні заклади готельно-ресторанного бізнесу.
Також під час закордонного стажування я маю змогу відвідувати тренінги, імплойшипи, практичні семінари. Кожний з них дає мені сертифікат, що значно підвищує мій професійно-кваліфікаційний рівень та якісно вирізняє мене серед інших спеціалістів. 
Також мені дуже подобається те, що під час навчання я можу відвідувати різні секції, відповідно до мого вподобання. 
Професійні майстер-класи, що проводяться на базі Уманського НУС з готельно-ресторанного бізнесу розвивають мене як спеціаліста. 

Я ще раз переконався, що вибір університету я зробив вірний!

 

 

Останні новини

Підсумкова атестація здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання спеціальності 242 «Туризм» Читати повністю

Підсумкова атестація здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання спеціальності 242 «Туризм»

21 червня 2022 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи було проведено підсумкову атестацію здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання спеціальності 242 «Туризм». Згідно ОПП «Туризм» підсумкова атестація проводилася у формі атестаційного екзамену.

Читати повністю

Вітаємо з успішним складанням екзаменів!Читати повністю

Вітаємо з успішним складанням екзаменів!

20 червня 2022 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва відбувся комплексний кваліфікаційний екзамен зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за освітнім рівнем вищої освіти початковий (короткий цикл) та перший (бакалаврський) денної форми навчання.

Читати повністю

Запрошуємо випускників технікумів та коледжів на навчанняЧитати повністю

Запрошуємо випускників технікумів та коледжів на навчання

Вступ 2022-2023. Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва здійснює підготовку за спеціальностями 242 Туризм, 241 Готельно-ресторанна справа за ОР "молодший бакалавр", "бакалавр", "магістр".

Читати повністю

Тренди ресторанного ринку в час війни і після перемогиЧитати повністю

Тренди ресторанного ринку в час війни і після перемоги

10 червня викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва взяли участь у вебінарі «Тренди ресторанного ринку в час війни і після перемоги», який провів Магалецький Андрій, що є керуючий партнер компанії Restetika та являється президентом кулінарів України.

Читати повністю

Всі новини