Меню

Відгуки студентів

Шевченко Юлія 11 тм

Я, Шевченко Юлія Романівна, студентка 11-тм групи Уманського національного університету садівництва. Здобуваю вищу освіту за спеціальністю "Туризм і рекреація" на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту. 

Обрання майбутньої професії було для мене не важким вибором. Ще з шкільних років я завжди мала інтерес до подорожей. Я завжди відчувала радість, коли бачила, як люди пізнають світ, відкривають для себе нові горизонти. Таким чином, коли настав час прийняти рішення про свою майбутню професію, Туризм був перший, що прийшов мені на думку. Я вирішила, що хочу працювати в цій галузі, де зможу поєднати свою любов до подорожей та творчість. 

Слід зазначити, що це рішення було прийняте без сумнівів, і я ніколи не шкодувала про свій вибір. На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва відкривається багато нових можливостей та перспектив, чудові та сильні викладачі, які завжди допоможуть та підтримають. 

Раджу і Вам зробити свій вибір саме на кафедру туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС!.

Курінна Аліна 31 тм

Чому я обрала Туризм? Тому що Туризм – це не професія, а відпочинок. Менеджер з туризму – це продавець вражень, продавець мрій. Кожного року збільшується кількість людей, які планують відправитись на відпочинок за кордон. Саме менеджер з туризму допоможе обрати країну для відпочинку чи подорожі, організувати проїзд чи переліт та проживання, зібрати всі необхідні документи. Але з кожним роком збільшуються і вимоги туристів. Тому істинні спеціалісти з туризму повинні не лише вміти розшифрувати усі бажання клієнта, врахувати фінансові можливості, а й зробити подорож дійсно незабутньою.
Навчання на цю професію для мене є незабутнім. Кожного дня я здобувала нові знання і враження, викладачі чітко і зрозуміло все розповідали. Завдяки ним я дізналась багато нового, їхня привітність і щирість давала мені стимул старатись більше.
Заняття проходили не скучно і нудно, викладачі робили все можливе щоб нас зацікавити і в них це добре виходить. Тож я ні на хвилину не вагалась в тому що обрала професію Туризм. 

 

 Максименюк Влада 41 мт

 

Спеціальність «Туризм» була обрана мною не випадково. Я люблю подорожувати, тож завдяки отриманим знанням і навичкам під час навчання, буде можливість навчитися робити це якісно. Ще один фактор, який вплинув на мій вибір – це розвиток туристичної індустрії, що дає можливість працювати в даній сфері згідно обраної професії.

Дана спеціальність дає різносторонній розвиток: потрібно знати географію, історію, мистецтво і інші науки; важливо слідкувати за останніми новинами не тільки в країні, а й в усьому світі та робити аналітичні висновки; бути в курсі нових ІТ розробок, так як ІТ активно розвиваються і все більше проникають у наше життя. Мені подобається пізнавати та досліджувати все нове, тож спеціальність «Туризм» відповідає моїм вподобанням.

Я не шкодую, що обрала навчання в УНУС. Тут панує доброзичлива, тепла атмосфера. Досвідчені викладачі подають матеріал у доступній формі, завжди готові допомогти та дати пораду. Вони докладають максимум зусиль, щоб крокувати «в ногу з часом». У навчальній програмі використовуються і заняття на свіжому повітрі, і віртуальні подорожі, і тематичні екскурсії, і соціальні мережі. В нашому університеті постійно проводяться різноманітні заходи для студентів. Ці заходи допомагають краще пізнавати один одного, розвивати свій кругозір та весело проводити вільний час. Колектив університету невтомно трудиться для комфортного і результативного навчання студентів. Я не маю жодного сумніву, що завдяки кропіткій праці викладачів ми, студенти, станемо хорошими спеціалістами.

 

Гаврищук Дарія 41 гр

 

Сфера обслуговування - справа для рук комунікабельних і активних в спілкуванні людей, які завжди раді допомогти. Це сфера яка щороку розвивається все активніше за рахунок кваліфікованих працівників – випускників ВНЗ, таких як Уманський НУС. Я зупинила свій вибір на спеціальності «241-Готельно-ресторанна справа», тому що отримавши освіту зможу працювати і будувати кар’єру  в готелях та інших закладах розміщення, ресторанах і всіх видах підприємств ресторанного господарства та різноманітних туристичних комплексах. За фахом я зможу працювати менеджером з гостинності чи конференц-сервісу, готельєром чи ресторатором, спеціалістом з стандартизації і сертифікації якості готельних і ресторанних послуг, аналітиком ринку послуг і спеціалістом  з реалізації та організації споживання товарів і продукції ресторанного господарства і тд. 

Здобуття освіти за спеціальностю «241-Готельно-Ресторанна справа» відкриває двері в світ індустрії послуг розміщення та харчування і за сумісництвом гарантує постійне спілкування з принципово різними людьми, що є раєм для екстравертів і не тільки. Існує думка, що якщо знайдеш професію своєї мрії – не пропрацюєш з того моменту ні дня, а будеш лише отримувати гроші за своє хобі. Вступивши сюди, я навчаюсь в своє задоволенняі впевнена, що маю шанс працювати в своє задоволення і забезпечити гідний рівень якості свого життя в майбутньому, а також здобути статусність, адже робота за цим фахом гарантує таку можливість.

 

 Мельник Анастасія 41 мт

 

Я обрала спеціальність «Туризм», тому що фахівець з даної галузі має змогу спілкуватися з людьми, організовувати і проводити дозвілля та відпочинок для туристів. Працюючи фахівцем в сфері туризму є можливість розвиватися, відвідувати інші країни, цікаві місця, історичні пам'ятки.

Навчання приносить задоволення, адже весь матеріал пояснюється викладачами зрозуміло і доступно, викликає зацікавленість до певної теми і майбутнього фаху.

 

 Пластун Анастасія 31 тм

 

Навчаючись ще в 11 класі, я зрозуміла, що мрію навчатися за спеціальністю «Туризм», адже робота в даній сфері дозволяє відвідати численні країни і міста, постійно отримувати незабутні враження й нові знання, такоє ця професія тісно пов'язана з вивченням іноземних мов.

Не дивлячись на нестабільну ситуацію у світі в з'язку з covid-19,робота у сфері внутрішнього туризму є однією з найбільш перспективних. Минулий та поточний роки показали стрімке збільшення кількості туристів,зацікавлених у подорожах рідною країною. 

Університет оснащений лабораторією сільського зеленого туризму - на даний час одного з найбльш прогресуючих видів туризму в Європі.

Значну увагу університет приділяє практичному навчанню студентів та проходженню практики у підприємствах туристичної індустрії. Особливо цікавими є поїздки до сільських зелених садиб,де студенти можуть ознайомитись з основами організації аграрного туризму та використати набуті знання, започаткувавши власний бізнес в цій галузі.

Викладачі кафедри – справжні професіонали своєї справи, завжди зрозуміють і підтримають студентів у всіх починаннях.

Я переконана, що завдяки кафедрі та уініерситету, випускники спеціальності "Туризм" обов’язковою підкорять вершини обраної професії та побудують успішні кар‘єри в майбутньому!

На завершення хочу процитувати слова Св. Августина: «Світ – це книжка і той, хто не подорожує, читає лише одну сторінку».

 

 Вербецька Марія 41 гр

 

Обирала свій майбутній університет довго, і зупинилася на Уманському національному університеті садівництва.

Навчаюся я за спеціальністю готельно-ресторанна справа.

Ні секунди не жалію що вступила сюди, і обрала цю спеціальність. Вже другий рік отримую велику кількість знань, дякуючи викладачам! Цікаво та доступно подають інформацію, я задоволена.

Також у нас багато цікавих екскурсій та подорожей за спеціальністю, від яких тільки позитивні враження!

 

 Бондаренко Марія 31 гр

 

 

 Перед вступом до вищого навчального закладу я довго думала над тим, з якою професією варто пов'язати своє життя. Побачивши спеціальність "готельно-ресторанна справа" я без сумнівів подала документи саме на неї, тому що це один з найперспективніших видів бізнесу. У цій сфері можливий постійний розвиток та вдосконалення. Наприклад, можна почати свій шлях від офіціанта і аж до відкриття власного закладу. Зокрема є можливість обмінюватися досвідом з закордонними колегами та подорожувати для здобуття нових навичок. Кваліфіковані працівники сфери обслуговування завжди затребувані на ринку праці, а отже ви ніколи не залишитесь без роботи.

 Взагалі навчатись в Уманському НУСі мені дуже подобається. На кафедрі багато молодих вчителів, які з тобою на одній хвилі та завжди підтримають і підуть на зустріч. Багато друзів я знайшла в чудовому гуртожитку, тому мені ніколи не буває сумно.

 

 Петриченко Евгенія 41 гр

 

 

Моя спеціальність- готельно-ресторанна справа.Ще з самого дитинства я мріяла працювати у сфері гостинності.Закінчивши школу,я не роздумуючи вступила до Уманського національного університету садівництва на факультет менеджменту.
 Тут я навчаюсь уже другий рік і можу з впевненістю сказати ,що це найкраще місце для здобуття знань.Викладачі гарно ставляться до студентів та надають багато важливої та доступної інформації за фахом.Також організовують цікаві туристичні подорожі та розважальні заходи.Мої враження від навчання у цьому університеті дуже яскраві та позитивні.

 

 Кирилюк Єлизавета 21 гр

 

 

 я стала другокурсницею одного з університетів міста Умань. Чому саме УНУС?.. Перше, що мене приємно вразило, це широкий спектр спеціальностей. Приємне та зручне розташування: зелена зона, чисте повітря, парк «Софіївка». «Вишенькою» на торті, без якої неможливо уявити мій університет, є студентське життя, широкий вибір  гуртків, наукових спільнот, що  варте окремих публікацій.  До твоїх послуг вокальна, театральна, хореографічна  діяльність. Гуртожитки знаходяться на тереторії університету. Звісно, потрібно сказати про їдальню. Вона у нашому закладі є! Улюблене місце для спілкування і чаювання, де перечікують «вікна» між парами та збираються на перервах. 

 Враження від мого навчального закладу тільки позитивне! На моїй кафедрі «туризм та готельно-ресторанна справа» працюють молоді, гарні та розумні викладачі. Предмети цікаві та корисні. Нерідко пари проходять дуже легко та цікаво, з гумором та бадьорістю.

 Сучасна освіта, сучасний університет, сучасний ти!

 

 Шпак Ліза 11 тм

 

 

Чому я люблю свій університет?

Кажуть, що школа-це наш другий дім, проте, коли я її закінчила і поступила в Уманський національний університет садівництва, я можу з впевненістю сказати, що мій університет-не просто мій другий дім, це окремий всесвіт з моїми друзями, одногрупниками, викладачами.

Я люблю свій університет за цікаве навчання, дружніх одногрупників та викладачів, які із захопленням проводять нас в неповторний світ туристичних знань.

На нашій кафедрі та й взагалі у всьому університеті завжди панує приємна та дружня атмосфера.Мені подобається чуйність викладачів і завжди зворушує те,як вони хочуть нас залучити до різноманітних цікавих заходів,які проводять та організовують для нашого розвитку.

Я завжди буду згадувати свої студентські роки з теплом на серці, адже роки навчання, проведені в Уманському національному університеті садівництва-це одні з найкращих років в житті!

 

 

 Клименко Анастасія 11 м-тм

   

 Я навчаюсь на першому курсі магістратури в Уманському НУС за спеціальністю «Туризм». Навчальний процес є надзвичайно цікавим та насиченим, окрім традиційних пар, з нами проводять різноманітні тренінги, ділові ігри, відвідуємо туристичні агенції та виставки. 

На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи сучасні аудиторії та чудові викладачі, завжди допоможуть, підкажуть. Також, в університеті для студентів відбуваються презентації фільмів, вистави, концерти, конкурси, тематичні вечірки, що допомагає краще пізнати усіх студентів.

Я дуже рада, що вибрав для своєї освіти саме цей навчальний заклад та спеціальності 242 «Туризм».

 

 

 Бровченко Яна 21 к-гр

  
Мене завжди приваблювала сфера гостинності. Тому коли постало питання про вибір спеціальності для отримання вищої освіти, мій вибір був єдиний - готельно-ресторанна справа. Моя сестра закінчила навчання на факультеті менеджменту в Уманському національному університеті садівництва  і завжди згадує роки навчання, як одні з найкращих. Доречі вона дуже гарно працевлаштувалась.Тому і я стала студенткою факультету менеджменту з омріяної спеціальності. Атмосфера навчального процесу мене захоплює, викладачі проводять цікаві лекції та практичні заняття, ми беремо участь у різноманітних заходах та майстер-класах. В національному університеті навчальний процес доступно та розуміло доносять до кожного студента. Я задоволена, що маю шанс отримати вищу освіту в стінах одного з найстаріших вишів України.  

 

Полюхович Анастасія 31 гр

   

Я дуже люблю подорожувати. А подорожі - це невід'ємна частина сфери гостинності. Вважаю, що готельно-ресторанний бізнес це професія майбутнього, де при великому бажанні можна досить швидко зробити успішну кар’єру, починаючи від офіціанта і до топ-менеджера. Навчаючись за освітною програмою "Готелно-ресторанна справа", я отримую ґрунтовні знання та проходжу фахову піготовку. Здобуті вміння та навички обовязково допоможуть мені у моїй майбутній професії!

 

Горобченко Катерина 11 гр

   

Зараз я навчаюся на першому курсі Уманського НУС на факультеті менеджменту за спеціальністю Готельно-ресторанна справа і можу сказати, що це єдиний шлях, який я хочу пройти. Я вже здобула багато знань і навичок, які мені додали ще більше бажання стати справжнім фахівцем у цій галузі. Ми розвиваємо різні аспекти готельного та ресторанного бізнесу, включно з кулінарією, обслуговуванням гостей, управлінням готелем та маркетингом. Кожен день я вчуся чомусь новому і вдосконалюю свої навички. Це робить мене ще більш впевненою, що готельно-ресторанна справа - це те, чим я хочу займатися. Щоб стати хорошим фахівцем у цій галузі, я розумію, що потрібно багато працювати та вдосконалюватися. Переді мною стоїть завдання не тільки засвоїти теорію, але й здобути практичний досвід. Я хочу пройти стажування в різних готелях і ресторанах, щоб побачити, як працюють професіонали та перейняти їх досвід. Також, планую брати участь у майстер-класах і тренінгах, щоб розширити свої знання і навички.

Кафедру, яку я обрала для вивчення готельно-ресторанної справи, є найкращим вибором для мене з багатьох причин. Перш за все, вона має відмінну репутацію, досвідчених викладачів, які є справжніми фахівцями у своїй справі. Вони не лише мають теоретичні знання, але й багатий досвід роботи в різних готелях і ресторанах, це дозволяє мені отримати цінні практичні поради. Університет також забезпечує нам доступ до сучасного обладнання та технологій, які використовуються в готельно-ресторанному бізнесі. Ми маємо можливість використовувати сучасні кулінарні прилади та програмне забезпечення для управління готелем. Це дозволяє нам бути впевненими в тому, що ми отримуємо сучасну та актуальну освіту. Крім того, кафедра проводить різні заходи та конференції, де ми можемо зустрітися зі спеціалістами галузі, обмінятися досвідом та навчитися чогось нового від них. Це дає нам можливість збільшити наші професійні контакти та розширити наші горизонти в готельно-ресторанній справі. 

Усі ці фактори створюють університет, який я вибрала, найкращим для мене. Він надає мені всі необхідні знання, навички та практичний досвід, щоб стати успішним фахівцем у готельно-ресторанному бізнесі. Я впевнена, що вибір кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС був найкращим кроком для мого майбутнього.

 

 

 

Останні новини

Міжнародний семінар «NICHE TOURISM by Dr Elizabeth M. Ineson»

  4 та 6 листопада 2024 року викладачі та здобувачі вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва взяли участь у міжнародному ONLINE-семінарі «NICHE TOURISM by Dr Elizabeth M. Ineson».

Читати повністю

КАФЕДРА ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО МІЖНАРОДНОЇ ЛЕКЦІЇ

 В рамках роботи освітньо-виробничого наукового кластеру «Освіта, наука та практика для майбутнього» викладачі та здобувачі кафедри туризм та готельно-ресторанна справа факультету менеджменту Уманського НУС прослухали гостьову лекцію від польських колег Варшавського університету природничих наук (Warsaw University of Life Sciences) Едити Скаржинської на тему «Вплив інтелектуального капіталу на соціально-економічний розвиток». Результати дослідження, які представила спікер, сприяли розвитку не тільки професійних знань, а й розширенню особистої освітньо-наукової траєкторії як здобувачів вищої освіти, так і науково-педагогічних працівників.

Читати повністю

Участь у міжнародному онлайн-семінарі зі стратегічного планування в готельно-ресторанній справі та туризмі

27 та 29 листопада 2024 року викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва взяли участь у міжнародному семінарі «Strategy – strategic planning in hospitality and tourism». Захід проходив онлайн, а його організаторами були кафедра готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету та міжнародна організація La Fondation pour la Formation Hôtelière. Спікером виступив Адріан Барсбі (Велика Британія) – експерт у сфері готельно-ресторанного бізнесу, стратегічного планування та маркетингу з багаторічним досвідом роботи у Великобританії та Європі.

Читати повністю

Міжнародний семінар «Методи дослідження та написання наукових публікацій у сфері готельного та туристичного бізнесу»

З цією метою 15 листопада 2024 р. здобувачі вищої освіти зі спеціальностей 242 «Туризм і рекреація», 241 «Готельно-ресторанна справа» та науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва взяли участь у міжнародному семінарі «Методи дослідження та написання наукових публікацій у сфері готельного та туристичного бізнесу» на англійській мові, який став цінним ресурсом для здобувачів та викладачів, зацікавлених у поглибленні знань у наукових дослідженнях та публікаціях.

Читати повністю

Всі новини