Меню

Наукова діяльність

        Головними пріоритетами наукової та інноваційної роботи кафедри туризму та готельно-ресторанної справи є дослідження актуальних тенденцій розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства, проблем управління і стратегічного планування розвитку сільського зеленого туризму на Черкащині та в Україні.

        Тема науково-дослідної роботи кафедри: "Концептуальні засади розвитку туристично-рекреаційного комплексу та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізаційних процесів" (Державний реєстраційний номер 0115 U 002988).

        Метою НДР є дослідження економічних засад розвитку, аналіз потенціалу та моніторинг сучасного стану туристично-рекреаційних комплексів і готельно-ресторанного бізнесу.

         Щороку кафедра проводить Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку» та Міжнародну науково-практичну конференцію «Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії» за участю представників інших закордонних та вітчизняних ЗВО.

         Викладачі кафедри та здобувачі спеціальностей 241 "Готельно-ресторанна справа" та 242 "Туризм і рекреація" постійно відвідують туристичні виставки, форуми, беруть участь у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях, присвячених проблемам розвитку туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

         Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи бере активну участь в регіональних заходах, присвячених розвитку туризму на Черкащині, в інвестиційних форумах, семінарах та круглих столах. 

Тематика наукових робіт викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Останні новини

До Дня пам’яті жертв ГолодоморівЧитати повністю

До Дня пам’яті жертв Голодоморів

20 листопада 2025 року Рада студентського самоврядування УНУ провела вечір пам’яті «Життя, що могли бути». Захід було присвячено Дню пам’яті жертв Голодоморів. Здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і J3 «Туризм та рекреація», з повагою до минуло свого народу, розумінням його важливості у формуванні культурної й соціальної свідомості громадян та з метою розширення знань щодо історичної спадщини українського суспільства, відвідали даний захід.

Читати повністю

Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників кафедри туризму та готельно-ресторанної справиЧитати повністю

Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Доктор економічних наук, професор кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету Людмила Транченко, пройшла 5 тижневий, онлайн тренінг за програмою «Динамічні креативні індустрії: Розкриття потенціалу економіки ЄС та виклики для України» (Vibrant Creative Industries: Unveiling the Potential of the EU Economy and the Challenges for Ukraine) ERASMUS+ JEAN MONNET MODULE № 101172651 – VCIEU-CU – ERASMUS-JMO-2024-HEI-TCH-RSCH.

Читати повністю

Набуття практичних навичок з приготування страв з кисломолочного сируЧитати повністю

Набуття практичних навичок з приготування страв з кисломолочного сиру

Здобувачами вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» за програмою навчання вивчили і відпрацювали на практиці тему «Страви з сиру». Вміння професійно та якісно готувати страви – запорука успіху майбутніх працівників та можливість стати конкурентоспроможними суб’єктами на ринку праці.

Читати повністю

День студента у стилі 90-х: драйв, ностальгія та справжній студентський дух!Читати повністю

День студента у стилі 90-х: драйв, ностальгія та справжній студентський дух!

Здобувачі першого курсу спеціальностей «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і «Туризм та рекреація»організували яскравий культурно-просвітницький захід до Міжнародного дня студента, присвячений феномену молодіжної культури 1990-х років. Свято відбувалося під гаслом «Back to 90’s», об’єднуючи студентів різних курсів та створюючи простір для творчості, спілкування й ностальгійних емоцій.

Читати повністю

Всі новини