Меню

Наукова діяльність

Головними пріоритетами наукової та інноваційної роботи кафедри туризму та готельно-ресторанної справи є дослідження актуальних тенденцій розвитку міжнародного туризму та готельно-ресторанного господарства, проблем управління і стратегічного планування розвитку сільського зеленого туризму на Черкащині та в Україні.

Тема науково-дослідної роботи кафедри: "Концептуальні засади розвитку туристично-рекреаційного комплексу та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізаційних процесів" (код за ЄДРПОУ 00493787). Метою НДР є дослідження економічних засад розвитку, аналіз потенціалу та моніторинг сучасного стану туристично-рекреаційних комплексів і готельно-ресторанного бізнесу.

Щороку кафедра проводить Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку» за участю представників інших ВУЗів.

Викладачі кафедри та студенти напряму підготовки «Туризм» постійно відвідують туристичні салони та виставки, беруть участь у Міжнародних наукових конференціях, присвячених проблемам розвитку туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи бере активну участь в регіональних заходах, присвячених розвитку туризму на Черкащині, бере участь в інвестиційних форумах.

Проводяться наукові семінари, круглі столи, присвячені регіональному розвитку туристичної галузі та дослідженню туристистсько-рекреаційного потенціалу Черкаської області.

Тематика викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи:

- д.е.н., професор, зав.кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Транченко Л.В. - «Сільський зелений туризм, як напрям диверсифікації аграрного бізнесу та фактор розвитку сільських територій України» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., доцент Нещадим Л.М. «Організаційно-економічні засади та тенденції формування конкурентоспроможності туристичної галузі в Україні» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

- к.е.н., доцент Тимчук С.В.  «Інноваційний розвиток індустрії туризму та гостинності в Україні» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., ст. викладач Коваленко Л.Г. «Формування стратегії розвитку індустрії гостинності» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., викладач Нагернюк Д.В. «Формування конкурентоспроможності туристичної індустрії» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

к.е.н., викладач Непочатенко В.О. «Формування організаційно-економічного механізму управління в організаціях індустрії гостинності» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

викладач Парубок Н.В.«Сільський зелений туризм як пріоритетний напрям сталого розвитку туристичної сфери» (протокол №5 від 05.12.2015р.).

Останні новини

Нові професійні досягнення кафедри туризму та готельно-ресторанної справиЧитати повністю

Нові професійні досягнення кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Державна служба якості освіти України спільно з Навчально-методичним центром з питань якості освіти започатковує нову процедуру, яка передбачає напрацювання абсолютно нових підходів, візії та цілей, – акредитація освітньо-професійних програм закладів фахової передвищої освіти. З 5 липня по 9 липня 2021 р. був проведений другий навчальний семінар з підготовки експертів щодо оцінювання освітньо-професійних програм та освітньої діяльності закладів фахової передвищої освіти.

Читати повністю

Результати проходження навчальної практики «Організація анімаційної діяльності» спеціальності «Туризм»Читати повністю

Результати проходження навчальної практики «Організація анімаційної діяльності» спеціальності «Туризм»

Навчальна практика «Організація анімаційної діяльності» для студентів 3 курсу ОР «Бакалавр» спеціальності «Туризм» є невід’ємною складовою освітньо-професійної підготовки і важливим етапом освітнього процесу у закладі вищому освіти з метою формування у студентів активного ставлення до здобуття високого рівня наукових і професійних знань, умінь і навичок для майбутньої практичної діяльності в туристичній галузі. Практичне навчання для студента – найкраща можливість випробувати себе за обраною спеціальністю. Воно спрямоване на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами під час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь.

Читати повністю

Навчальна практика студентів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУСЧитати повністю

Навчальна практика студентів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС

У рамках навчальних практик «Вступ до фаху» та «Інформаційні технології у сфері обслуговування» студенти першого та другого курсів спеціальностей 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм» Уманського НУС відвідали краєзнавчий музей.

Читати повністю

Всі новини