Меню

Наукова діяльність

        Головними пріоритетами наукової та інноваційної роботи кафедри туризму та готельно-ресторанної справи є дослідження актуальних тенденцій розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства, проблем управління і стратегічного планування розвитку сільського зеленого туризму на Черкащині та в Україні.

        Тема науково-дослідної роботи кафедри: "Концептуальні засади розвитку туристично-рекреаційного комплексу та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізаційних процесів" (Державний реєстраційний номер 0115 U 002988).

Метою НДР є дослідження економічних засад розвитку, аналіз потенціалу та моніторинг сучасного стану туристично-рекреаційних комплексів і готельно-ресторанного бізнесу.

         Щороку кафедра проводить Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку» та Міжнародну науково-практичну конференцію «Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії» за участю представників інших закордонних та вітчизняних ЗВО.

         Викладачі кафедри та здобувачі спеціальностей 241 "Готельно-ресторанна справа" та 242 "Туризм і рекреація" постійно відвідують туристичні виставки, форуми, беруть участь у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях, присвячених проблемам розвитку туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

         Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи бере активну участь в регіональних заходах, присвячених розвитку туризму на Черкащині, в інвестиційних форумах, семінарах та круглих столах. 

Тематика наукових робіт викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Останні новини

Фаховий вебінар «Робота в сиcтемі бронювання GDS Galileo»Читати повністю

Фаховий вебінар «Робота в сиcтемі бронювання GDS Galileo»

17 вересня 2024 року в Уманському національному університеті садівництва відбувся фаховий вебінар на тему «Робота в системі бронювання GDS Galileo». Захід був організований в рамках співпраці кафедри туризму та готельно-ресторанної справи з компанією Travelport.

Читати повністю

Стипендія Кабінету Міністрів України!!!Читати повністю

Стипендія Кабінету Міністрів України!!!

6 вересня 2024 року Уряд ухвалив розпорядження «Про призначення академічної стипендії Кабінету Міністрів України студентам закладів вищої освіти на перший семест 2024-2025 навчального року». Стипендію КМУ надають найбільш обдарованим українським студентам та аспірантам. Серед них представниця Уманського національного університету садівництва Яна Моцьо – здобувач вищої освіти ОР магістр спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

Читати повністю

Перший похід у лісЧитати повністю

Перший похід у ліс

Осіння пора. Як заворожує вона своєю красою. Але найбільш чаруючим і гарним постає перед нами осінній ліс. Саме восени в лісі все стає казковим і незвичайним. Багряне листя осики схоже на достиглі яблука, жовте листя верби — на кораблики, а листя клена — на золоті зірки. Блищить на сонці сріблисте павутиння, червоніють яскраві кетяги горобини. Свіже і прозоре повітря. Голубіє небо. Сонце пестить. Уже традиційним є похід до осіннього лісу студентів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» Уманського національного університету садівництва. Похід до лісу це знайомство та передача досвіду від старших курсів молодшим, спілкування з викладачами у неформальній атмосфері, згуртування колективу та нові цікаві знайомства.

Читати повністю

Практико-орієнтоване навчання – дієвий спосіб формування професійних компетентностей здобувачів магістерської програми  зі спеціальності «Туризм і рекреація»Читати повністю

Практико-орієнтоване навчання – дієвий спосіб формування професійних компетентностей здобувачів магістерської програми зі спеціальності «Туризм і рекреація»

Упровадження практико-орієнтованого підходу у процесі підготовки майбутніх фахівців в УНУС на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи ОПП «Туризм» за магістерським рівнем Вищої освіти спеціальності 242 «Туризм і рекреація» реалізовується як засіб орієнтації освітнього процесу на кінцевий продукт професійного навчання.

Читати повністю

Всі новини