Меню

Наукова діяльність

        Головними пріоритетами наукової та інноваційної роботи кафедри туризму та готельно-ресторанної справи є дослідження актуальних тенденцій розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства, проблем управління і стратегічного планування розвитку сільського зеленого туризму на Черкащині та в Україні.

        Тема науково-дослідної роботи кафедри: "Концептуальні засади розвитку туристично-рекреаційного комплексу та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізаційних процесів" (Державний реєстраційний номер 0115 U 002988).

        Метою НДР є дослідження економічних засад розвитку, аналіз потенціалу та моніторинг сучасного стану туристично-рекреаційних комплексів і готельно-ресторанного бізнесу.

         Щороку кафедра проводить Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку» та Міжнародну науково-практичну конференцію «Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії» за участю представників інших закордонних та вітчизняних ЗВО.

         Викладачі кафедри та здобувачі спеціальностей 241 "Готельно-ресторанна справа" та 242 "Туризм і рекреація" постійно відвідують туристичні виставки, форуми, беруть участь у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях, присвячених проблемам розвитку туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

         Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи бере активну участь в регіональних заходах, присвячених розвитку туризму на Черкащині, в інвестиційних форумах, семінарах та круглих столах. 

Тематика наукових робіт викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Останні новини

Участь в онлайн-семінарі "Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві"Читати повністю

Участь в онлайн-семінарі "Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві"

Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи й здобувачі вищої освіти спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг, 242 Туризм та рекреація взяли участь в онлайн-семінарі «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві», який відбувся 18 березня 2025 року.

Читати повністю

Викладачі та здобувачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУС взяли участь у відкритій лекції від провідного європейського експертаЧитати повністю

Викладачі та здобувачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУС взяли участь у відкритій лекції від провідного європейського експерта

12 березня 2024 року викладачі та здобувачі вищої освіти спеціальностей J2 (241) «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» та J3 (242) «Туризм та рекреація» кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва долучилися до відкритої лекції на тему «Ключові зміни в законодавстві та нові тенденції, що формують туризм у ЄС у 2024 році». Захід організований за підтримки Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Читати повністю

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У РОБОТІ ОСВІТНЬО-ВИРОБНИЧОГО НАУКОВОГО КЛАСТЕРУ «ОСВІТА, НАУКА ТА ПРАКТИКА ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО»Читати повністю

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У РОБОТІ ОСВІТНЬО-ВИРОБНИЧОГО НАУКОВОГО КЛАСТЕРУ «ОСВІТА, НАУКА ТА ПРАКТИКА ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО»

11 березня 2025 року викладачі та здобувачі ОР «магістр», «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», «Туризм та рекреація» кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, долучилися до засідання освітньо-виробничого наукового кластеру «Освіта, наука та практика для майбутнього».

Читати повністю

Онлайн-лекція від ресторатора та гастропродюсера Максима ХрамоваЧитати повністю

Онлайн-лекція від ресторатора та гастропродюсера Максима Храмова

10 березня науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи та здобувачі спеціальностей J2 (241) «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» та J3 (242) «Туризм та рекреація» приєдналися до Live-ефіру Кирила Куницького та Максима Храмова на тему: «Чому гості приходять, але не повертаються? Як створити систему лояльності у ресторанному бізнесі, що реально працює».

Читати повністю

Всі новини