Меню

Наукова діяльність

        Головними пріоритетами наукової та інноваційної роботи кафедри туризму та готельно-ресторанної справи є дослідження актуальних тенденцій розвитку туризму та готельно-ресторанного господарства, проблем управління і стратегічного планування розвитку сільського зеленого туризму на Черкащині та в Україні.

        Тема науково-дослідної роботи кафедри: "Концептуальні засади розвитку туристично-рекреаційного комплексу та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізаційних процесів" (Державний реєстраційний номер 0115 U 002988).

        Метою НДР є дослідження економічних засад розвитку, аналіз потенціалу та моніторинг сучасного стану туристично-рекреаційних комплексів і готельно-ресторанного бізнесу.

         Щороку кафедра проводить Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку» та Міжнародну науково-практичну конференцію «Теорія, практика та інновації розвитку туристичної і готельно-ресторанної індустрії» за участю представників інших закордонних та вітчизняних ЗВО.

         Викладачі кафедри та здобувачі спеціальностей 241 "Готельно-ресторанна справа" та 242 "Туризм і рекреація" постійно відвідують туристичні виставки, форуми, беруть участь у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях, присвячених проблемам розвитку туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

         Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи бере активну участь в регіональних заходах, присвячених розвитку туризму на Черкащині, в інвестиційних форумах, семінарах та круглих столах. 

Тематика наукових робіт викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

Останні новини

Всеукраїнське інтелектуальне змагання з менеджменту 2025 р.:  ІІ місце зайняв студент факультету менеджменту Євгеній КлюєвЧитати повністю

Всеукраїнське інтелектуальне змагання з менеджменту 2025 р.: ІІ місце зайняв студент факультету менеджменту Євгеній Клюєв

20 червня 2025 року в Одеському національному економічному університеті відбувся ІІ тур Всеукраїнського інтелектуального змагання з менеджменту, який проходив у форматі підсумкової науково-практичної конференції за підтримки Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти.

Читати повністю

«Великий курс про ШІ в освіті»Читати повністю

«Великий курс про ШІ в освіті»

З 26 травня по 9 червня 2025 р. на платформі Zoom проводився курс підвищення кваліфікації «Великий курс про ШІ в освіті», участь в якому взяли кандидати економічних наук, доценти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету Олена Саковська та Раїса Кожухівська.

Читати повністю

Сільський (зелений) туризм — незабутній виїзд до сільської місцевості Читати повністю

Сільський (зелений) туризм — незабутній виїзд до сільської місцевості

 В умовах зростання інтересу до екологічно чистого відпочинку сільський (зелений) туризм набуває дедалі більшої популярності. Це не лише спосіб відновлення духовних та фізичних сил, а й важливий чинник збереження культурної спадщини, підтримки локальних громад і розвитку підприємництва на селі. Як майбутні фахівці індустрії гостинності, студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм і рекреація» повинні знати не лише теоретичні основи організації сільського (зеленого) туризму, а й безпосередньо занурюватися в її практичну складову.

Читати повністю

Участь у літній школі «Європейська зелена політика та сталі фінанси: адаптація випускників українських університетів для роботи на ринку праці в умовах переходу до сталої економіки» за програмою Erasmus+ Європейського СоюзуЧитати повністю

Участь у літній школі «Європейська зелена політика та сталі фінанси: адаптація випускників українських університетів для роботи на ринку праці в умовах переходу до сталої економіки» за програмою Erasmus+ Європейського Союзу

13-15 червня 2025 року науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету і здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», стали учасниками літньої школи «Європейська зелена політика та сталі фінанси: адаптація випускників українських університетів для роботи на ринку праці в умовах переходу до сталої економіки» за програмою Erasmus+ Європейського Союзу. Проєкт Модуль Жан Моне GreenFinEDU «Європейська зелена політика та сталі фінанси: адаптація випускників українських університетів до роботи на ринку праці в умовах переходу до сталої економіки». Номер проєкту: 101126681.

Читати повністю

Всі новини