Меню

Наукова діяльність

        Головними пріоритетами наукової та інноваційної роботи кафедри туризму та готельно-ресторанної справи є дослідження актуальних тенденцій розвитку міжнародного туризму та готельно-ресторанного господарства, проблем управління і стратегічного планування розвитку сільського зеленого туризму на Черкащині та в Україні.

        Тема науково-дослідної роботи кафедри: "Концептуальні засади розвитку туристично-рекреаційного комплексу та готельно-ресторанного бізнесу в умовах глобалізаційних процесів" (код за ЄДРПОУ 00493787). Метою НДР є дослідження економічних засад розвитку, аналіз потенціалу та моніторинг сучасного стану туристично-рекреаційних комплексів і готельно-ресторанного бізнесу.

         Щороку кафедра проводить Всеукраїнську науково-практичну інтернет-конференцію «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку» за участю представників інших ВУЗів.

         Викладачі кафедри та студенти напряму підготовки «Туризм» постійно відвідують туристичні салони та виставки, беруть участь у Міжнародних наукових конференціях, присвячених проблемам розвитку туризму та готельно-ресторанного бізнесу.

         Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи бере активну участь в регіональних заходах, присвячених розвитку туризму на Черкащині, бере участь в інвестиційних форумах. Проводяться наукові семінари, круглі столи, присвячені регіональному розвитку туристичної галузі та дослідженню туристистсько-рекреаційного потенціалу Черкаської області.

Тематика наукових робіт викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи

 

Останні новини

Вітаємо магістрів з туризму та готельно-ресторанної справи з успішним захистом кваліфікаційних дипломних робіт та отриманням диплома магістраЧитати повністю

Вітаємо магістрів з туризму та готельно-ресторанної справи з успішним захистом кваліфікаційних дипломних робіт та отриманням диплома магістра

13-14 грудня 2021 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту Уманського НУС відбувся захист кваліфікаційних дипломних робіт освітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання.

Читати повністю

Всеукраїнський студентський гурток «Я покажу тобі світ»: інноваційні аспекти організації наукової роботи здобувачів вищої освітиЧитати повністю

Всеукраїнський студентський гурток «Я покажу тобі світ»: інноваційні аспекти організації наукової роботи здобувачів вищої освіти

Наприкінці грудня 2021 року відбулось чергове засідання Всеукраїнського студентського гуртка «Я покажу тобі світ». Всеукраїнський студентський гурток «Я покажу тобі світ» – це низка щотижневих зустрічей, на яких студенти з різних куточків України можуть поділитися любов’ю до свого краю та показати один одному, що будь-яке місце на Землі – унікальне.

Читати повністю

Неформальне навчання – кар’єрні переваги в майбутньомуЧитати повністю

Неформальне навчання – кар’єрні переваги в майбутньому

Неформальне навчання – процес здобуття освіти, що не регламентований місцем, терміном і формою навчання та не передбачає отримання документів про освіту державного зразка. У більшості випадків неформальне навчання передбачає отримання слухачами актуальних практичних і теоретичних знань, навичок, оволодіння сучасними методами розв'язання професійних завдань, підвищення рівня їх професійної компетентності, вдосконалення існуючих знань та їх саморозвиток.

Читати повністю

Магістрантка спеціальності  «Готельно-ресторанна справа» стала експертом Національного агентства із забезпечення якості вищої освітиЧитати повністю

Магістрантка спеціальності «Готельно-ресторанна справа» стала експертом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

9 грудня 2021 року Анну Цангу, магістрантка І курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Уманського національного університету садівництва, було внесено в реєстр експертів з числа здобувачів вищої освіти зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» до Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Читати повністю

Всі новини