Меню
Остання редакція: 12 жовтня 2020

Екскурсійно-практичне заняття в умовах виробництва

9 жовтня 2020 року було проведено виробниче заняття для студентів 31-гр групи спеціальності «Готельно-ресторанна справа» під керівництвом старшого викладача Терещук Н.В. на базі готельно-ресторанного комплексу «UmanInn», з яким нещодавно кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва підписали договір про співпрацю.

В готельно-ресторанному комплексі слухачів зустрів керуючий готелем та менеджер служби прийому та розміщення, які розповіли історію створення та особливості функціонування готелю.

Для студентів, котрі навчаються за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа», заняття проводилось у самому готелі та безпосередньо у службі номерного фонду, де відпрацьовувались практичні навички роботи. На занятті студенти змогли зануритися у професійне середовище.

Екскурсія видалась надзвичайно пізнавальною, оскільки досвідчені працівники поділились досвідом надання основних та додаткових послуг у готелях, особливостями прибирання заселених номерів та номерів зі статусом «Не турбувати», технологією щоденної перевірки номера, особливостями прибирання різних поверхонь з використанням професійних засобів. В ході навчання розглянули засоби та інвентар для прибирання у готелях, що пропонується на українському ринку та використовуються в готелі.

Також, студенти й самі могли відчути себе гостем готелю. У ході спілкування з адміністратором вчилися самі висувати вимоги до перебування у готелі, формувати карту побажань з додаткових послуг, які можуть надаватися готелем.

Студенти з цікавістю та практичним інтересом брали участь та спостерігали за роботою своїх колег. Наочно побачили та зрозуміли, що праця у готелі, зокрема старшого та управлінського персоналу, потребує володіння певними кваліфікаційними характеристиками, які вони можуть здобути навчаючись за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та  242 «Туризм» в Уманському національному університеті садівництва.

Завдяки проведенню занять на виробництві студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи отримали знання та навички підкріплені досвідом роботи у сучасному готельно-ресторанному комплексі європейського типу.

Висловлюємо щиру подяку адміністрації готелю за сприяння в організації та проведенні заняття на виробництві.

 

 Наталія Терещук, старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи