Меню
Остання редакція: 19 квітня 2019

Event-менеджмент «Організація роботи кондитерського цеху в закладі ресторанного господарства»

Student Fest «HoReCa – 2019», цьогоріч присвячений 175-річчю Уманського НУС, уже вдруге став заходом, що згуртував студентський та професорсько-викладацький склад кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, сформував сильну команду однодумців, що успішно досягає будь-яких поставлених цілей.

Не став винятком і Event-менеджмент «Організація роботи кондитерського цеху в закладі ресторанного господарства», який відтворював умови організації роботи кондитера «від прийняття замовлення на кондитерський виріб (десерт) до його відпуску в торгівельний зал».

 

В еvent-менеджменті управління персоналом є найважливішим фактором успіху, що за допомогою функції мотивації та налагодження комунікації, формування складу команди, визначення потреби в співробітниках відповідних кваліфікацій і в постановці актуальних завдань мали довести на практиці студенти 31-гр та 31-тм групи спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм», заодно продемонструвавши знання з дисципліни «Організація ресторанного господарства».

За умовами конкурсу бригада кондитерів мала розробити технологічні карти на кондитерські вироби, здійснити закупівлю сировини, організувати роботу цеху, презентувати готовий кулінарний виріб, зокрема «Профітролі з креветково-сирним кремом», «Еклери з шоколадним топінгом», «Корзинка з абрикосовим курдом та білковим кремом», «Корзинка з карамелізованим апельсином на білковому кремі», «Капкейк з вершково-шоколодним кремом», «Лимонний капкейк». Це все відбувалося в атмосфері змагання, оскільки на кухні працювало дві бригади кондитерів.

 

Начальник цеху на початку роботи мав ознайомити кондитерів із виробничою програмою та технологічною картою на кондитерський виріб, розставити персонал по процесах:

- заміс тіста;

- формування виробу;

- випікання виробу;

- підготовка начинки;

- оформлення виробу, презентація.

Перед кондитерами ж було поставлено завдання якісно та оперативно виконати замовлення гостей ресторану.

 

Експерти, в особі завідувача кафедри туризму та готельної справи, професора Людмили Транченко та доцентів Діани Нагернюк і Валентини Непочатенко, оцінювали роботу кондитерського цеху за наступними критеріями: розробка технологічних карт на кондитерські вироби, раціональність закупівель, злагодженість та професіоналізм бригади, вміння домовлятися, атмосфера на кухні, розприділення часу, вміння керівника організувати роботу колективу, правильність розміщення персоналу на процесах і звісно, кінцевий результат роботи (зовнішній вигляд виробу, смакові властивості, презентація, оперативність у виконанні замовлення).

В кінцевому підсумку експерти зазначили, що обидві бригади кондитерів із завданням справилися досконало, проте все-таки з незначним відривом перемогла команда кулінарів 31-гр групи, вразивши суддів неповторним смаком своїх кондитерських виробів!


Велика вдячність всім учасникам даного заходу за проявлений інтерес і підтримку!

  Любов Коваленко, к.е.н., доцент

кафедри туризму та готельно-ресторанної справи