I етап Всеукраїнської студентської олімпіади на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи
З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання її творчої праці, активізації науково-дослідної роботи студентів університету та згідно з Положенням про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2021/2022 навчальному році 19 жовтня 2021 р. на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Рекреалогія» і спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа».
Участь у олімпіаді взяли 24 студенти спеціальності «Туризм» та 28 студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», що мали можливість, вирішуючи завдання різної форми складності, показати високу творчу, наукову та практичну підготовку, якої набули, навчаючись в університеті.
Завдання на олімпіаді охоплювали два тури: перший – теоретичні тести, другий – практичне завдання. Все це потребувало високих теоретичних, практичних знань та вмінь.
Рішенням голови комісії зі спеціальності «Туризм» та навчальної дисципліни «Рекреалогія» Людмили Транченко та членів: Раїси Кожухівської, Олени Саковської, Світлани Тимчук визначалися переможці (перше місце) та призери: друге та третє місця.
Результати олімпіади:
другий (магістерський) рівень вищої освіти спеціальності «Туризм»:
І місце – Лагутіна Олександра, студентка 11м-тм
ІІ місце – Слєпоконь Анастасія, студентка 11м-тм
ІІІ місце – Дідкевич Ольга, студентка 11м-тм
перший (бакалаврський) рівень вищої освіти спеціальності «Туризм»:
І місце – Нижник Софія, студентка 41-тм
ІІ місце – Баранова Анна, студентка 31-тм
ІІІ місце – Мурзак Сніжана, студентка 21-тм
з навчальної дисципліни «Рекреалогія»:
І місце – Клименко Анастасія, студентка 31-тм
ІІ місце – Загирняк Яна, студентка 31-тм
ІІІ місце – Будняк Марія, студентка 31-тм
Рішенням голови комісії зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Людмили Транченко та членів: Любові Коваленко, Діани Нагернюк, Наталії Терещук визначалися переможці (перше місце) та призери: друге та третє місця.
Результати олімпіади:
другий (магістерський) рівень вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»:
І місце – Цанга Анна, студентка 11м-гр
ІІ місце – Жевердан Вероніка, студентка 11м-гр
ІІІ місце – Магазій Аніта, студентка 11м-гр
перший (бакалаврський) рівень вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»:
І місце – Сереветна Катерина, студентка 41-гр
ІІ місце – Большакова Ізабелла, студентка 31-гр
ІІІ місце – Притуляк Олександра, студентка 21-гр
В ході підготовки до олімпіад у студентів не лише формується творчий потенціал майбутнього фахівця і визначаються його наукові інтереси, але і розвиваються особистісні якості, необхідні для дослідницької діяльності: ерудиція, логічне і нестандартне мислення, цілеспрямованість, наполегливість в досягненні мети, ініціативність, відповідальність, вольові якості, адекватна самооцінка, самоконтроль, самоорганізованість (уміння планувати і організовувати самостійну роботу).
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи вітає переможців та призерів і оголошує подяку за участь та проявлену ерудицію всім учасникам олімпіади!
Олена Саковська, к.е.н., доцент кафедри туризму
та готельно-ресторанної справи