Меню

Інтелектуально-розважальна гра «Ресторатор»

Управляючий ресторанним бізнесом - людина творча, яка вміє здивувати, зацікавити, привернути увагу відвідувачів до ресторану. Невипадково досвідчені ресторатори порівнюють свої заклади з театром, себе з режисерами, а відвідувачів з акторами.

Ресторанний бізнес - це мистецтво. І лише справжній професіонал досягне тут успіху. Головний секрет полягає в тому, що в ресторані продають не тільки їжу, а й атмосферу, відпочинок, враження.

На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва було проведено інтелектуально-розважальну гру «Ресторатор». Конкурсантами стали студени другого та третього курсів за напрямом підготовки «Готельно-ресторанна справа» , які виявили сміливість позмагатися за звання найкращого фахівця сфери ресторанного бізнесу. Учасниками було сформовано дві команди, які обрали капітанів та назви команд: «OK Day» та «Chili pepper».

Програма конкурсу була насиченою та різноманітою, це і теоретичні конкурси а також різноманітні практичні завдання:

  • Розробка бенкетного меню
  • Сервіровка столу до обіду
  • Призначення скляного посуду
  • Способи складання серветок
  • Етична поведінка персоналу

Ресторатор має бути витриманим, уважним, добре розбиратися в людях з першого погляду, грамотним не тільки професійно, але й культурним у загальноосвітньому плані і вміти швидко приймати рішення в нестандартних ситуаціях. І наші студенти під час конкурсу продемонстрували свої найкращі якості, професійні здібності та теоретичні знання.

За результатами конкурсу найбільшу кількість балів, а отже перемогу, отримала команда «OK Day» з капітаном Рижовською Яніною.

Жити своєю професією - ось, що найголовніше. Починається все з любові до кулінарії, до ресторанної атмосфери...а далі, починаєш мимоволі готувати своє щастя по рецепту.