Меню

ІНТЕЛЕКТУАЛЬНО-РОЗВАЖАЛЬНА ГРА «РЕСТОРАТОР»

Управляючий ресторанним бізнесом - людина творча, яка вміє здивувати, зацікавити, привернути увагу відвідувачів до ресторану. Невипадково досвідчені ресторатори порівнюють свої заклади з театром, себе з режисерами, а відвідувачів з акторами.

 

Ресторанний бізнес - це мистецтво. І лише справжній професіонал досягне тут успіху. Головний секрет полягає в тому, що в ресторані продають не тільки їжу, а й атмосферу, відпочинок, враження.

 

Перший день святкування Student Fest «HoReCa – 2018» на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва ознаменувався проведенням інтелектуально-розважальної гри «Ресторатор». Конкурсантами стали студенти третього курсу за напрямами підготовки «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм», які виявили сміливість позмагатися за звання найкращого фахівця сфери ресторанного бізнесу. Учасниками було сформовано дві команди, які обрали капітанів та назви команд. Кожна з команд творчо підійшла до представлення себе, обравши наступні назви, такі як «Макаруни» та «Кулінари».

 

Програма конкурсу була насиченою та різноманітою, це і теоретичні конкурси а також різноманітні практичні завдання:

 

  • Розробка та представлення  бенкетного меню
  • Сервірування столу до обіду та до сніданку
  • Призначення скляного посуду та дивайсів
  •  Розпізнання компонентів коктейлів за смаком, кольором та консистенцією
  •  Намалюй та відгадай терміни сфери обслуговування
  • Презентування технік складання паперових та тканинних серветок
  • Етична поведінка персоналу ресторану

 

 Ресторатор має бути витриманим, уважним, добре розбиратися в людях з першого погляду, грамотним не тільки професійно, але й культурним у загальноосвітньому плані і вміти швидко приймати рішення в нестандартних ситуаціях. І наші студенти під час конкурсу продемонстрували свої найкращі якості, професійні здібності та теоретичні знання.

 За результатами інтелектуально-розважальної гри «Ресторатор» номінацію «Кращі практичні навики» було присуджено команді «Макаруни», а номінація «Кращі теоретичні знання» отримала команда «Кулінари». Обидві команди продемонстрували свої навики, вміння, якості та реагування на нестандартні ситуації в роботі персоналу закладів харчування з найкращої сторони.

 

 Учасникам залишається побажати професійного удосконалення та нових звершень!

 

 P.S. Жити своєю професією - ось, що найголовніше. Починається все з любові до кулінарії, до ресторанної атмосфери... а далі, починаєш мимоволі готувати своє щастя по рецепту.