Круглий стіл експертів ринку HoReCa
8 листопада викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи взяли участь у засіданні Круглого столу за участі експертів ринку HoReCa «Обговорення технологічних змін в індустрії гостинності», організованого Кулінарним центром МХП, де обговорювалися питання майбутнього HoReCa в Україні.
Модератором заходу виступав Максим Храмов, Президент ресторанної премії "Пальмова Гілка", ресторатор, співвласник ресторанних мереж «Челентано», «Жовток» і «Банка», співзасновник проекту «Start Up Ukraine», співвласник ресторанів Pastateca і Гіві Рубінштейн.
Максим Храмов озвучив зміни, які переживає HoReCa з моменту повномасштабного вторгнення та реалії роботи готелів та ресторанів під час війни, що викликало жваву дискусію у присутніх.
Бренд-шефом Кулінарного центру МХП Іллею Демковським був представлений готовий продукт RtE (готовий до вживання в їжу упаковки фаст-фуду з модифікованою атмосферою. Готові до вживання страви, упаковані в пакети з модифікованою атмосферою, зберігаються 72 години), що було приводом обговорення як такі продукти сприятимуть розвитку індустрії гостинності.
Видами сучасного фуд-бізнесу ділилася Марія Банько, дослідниця їжі, експертка з маркетингових комунікацій в ресторанному бізнесі, авторка гастрономічного блогу "Айва".
І на завершення, експертна дискусія про те, як почувається ресторанний ринок під час війни за участі Ольги Насонової, директора Аналітичного центру «Ресторани України».
Про важливість данного заходу в теперішніх реаліях готельно-ресторанного бізнесу України дискутувати звісно що не доводиться.
Любов Коваленко, доцент кафедри
туризму та готельно-ресторанної справи