Меню

Круглий стіл «Розвиток сільського зеленого туризму на території Чернівецької області»

          8 листопада 2021 р. викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС взяли участь у круглому столі на тему «Розвиток сільського зеленого туризму на території Чернівецької області». Організатором заходу був Чернівецький торговельно-економічний інститут КНТЕУ.

          З вітальним словом виступив Василь КИФЯК доктор економічних наук, професор, заступник директора з науково-практичної роботи, міжнародних зв’язків та інноваційного розвитку Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ. Він наголосив про важливість розвитку туристичних дестинацій у сільських громадах та важливість забезпечення безпечних умов перебування туристів на території громад. Він наголосив на важливості встановлення обґрунтованого розміру туристичного збору для внутрішнього та іноземного туриста.

    

           Актуальними для обговорення було питання стратегічного планування розвитку територіальних громад на засадах створення туристичних дестинацій та визначення розвитку туризму їх стратегічним напрямом.

            Визначення спрямування сільського зеленого туризму у сільських громадах є актуальним питанням, яке сьогодні ще потребує комплексного вирішення. Важливим також є вирішення питань охорони навколишнього середовища, що сприяє створенню туристичного продукту сільських громад.

          Ольга САВКА, власниця готельно-розважального комплексу «Стіжок» (Берегометська ТГ), поділилась практичним досвідом у сфері організації туризму в ОТГ та наголосила на проблемних питанням у сегменті правового забезпечення надання послуг сільського зеленого туризму.

          Антоніна Толпигіна, власниця садиби «Толпигіних» (Кельменецька ОТГ), розповіла про можливості використання придністровських територіальних громад в організації літнього відпочинку внутрішніх туристів.

         Жанною БУДКО, доцентом кафедри географії та менеджменту туризму географічного факультету ЧНУ ім. Ю. Федбковича, були підняті питання креативності та інновацій у розвитку сільського туризму. Вона роз’яснила учасникам круглого столу особливості створення бізнес-моделі у сфері сільського креативного туризму.

        По завершенні заходу були прийняті рекомендації з напрямів розвитку сільського зеленого туризму в об’єднаних сільських громадах та розвитку туристичних дестинацій.

 

Світлана ТИМЧУК, к.е.н., доцент кафедри

 туризму та готельно-ресторанної справи УНУС