Меню
Остання редакція: 20 травня 2021

Круглий стіл в рамках Х Всеукраїнської конференції студентів, аспірантів і молодих учених “Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності”

20 травня 2021 року Одеською національною академією харчових технологій разом з українською ресторанною асоціацією та асоціацією шеф-кухарів півдня України в рамках Х Всеукраїнської конференції студентів, аспірантів і молодих учених “Інтеграційні та інноваційні напрямки розвитку індустрії гостинності” було проведено круглий стіл.

Основним завданням проведення даного заходу було висвітлення таких важливих питань, як розробка освітніх програм згідно із вимогами сучасних підприємств та стейхолдерів.

Активно обговорювались питання необхідності поглибленого вивчення іноземної мови в університетах. Лілія Закірієва наголосила, що випускники ЗВО на сьогодні недостатьно гарно володіють іноземною мовою. Вони мають труднощі із граматикою, риторикою. Це в свою чергу дуже обмежує їх потенційні можливості працевлаштування.

Також було відмічено, що студенти повинні володіти елеменарними знаннями в системі1С. Особливо, якщо спеціальність має економічне спрямування.

Катерина Федосова в своій доповіді наголосила на важливості практичної підготовки студентів. Міжнародна практика в рамках навчальних програм, виробнича практика мають бути обов’язовими елементами освітніх програм.

Наталія Коваленко зконцентрувала увагу на проходження практичної підготовки студентів на базах підприємств, що є важливим для зниження браку професійних кадрів. Сучасні підприємства зацікавлені у безпосередньому навчанні студентів на виробництві. Це закріплення базових знань, шліфування професійних навиків в галузі, розширення кругозору і бачення глобальних проблем розвитку готельно-ресторанного бізнесу. 

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС активно долучилась до обговорення важливих дискусійних питань в рамках проведення круглого столу. 

Колектив кафедри щиро вдячний організаторам та всім учасникам за цікавий захід! Надіємось на подальшу співпрацю.

 

Людмила Нещадим 

 

к.е.н., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи