Меню

Міні-фестиваль «Кухні народів світу». «UNUS Food Fest» 2018

Кожен із нас має найзаповітнішу мрію – відвідати нові країни, побачити цікаві місця. Подорожуючи за кордоном, ми звісно перше долучаємося до традицій і культури країни за допомогою кухні і куштуємо найвідомішу страву в цій країні. Національні страви є частиною культури країни, а також популярною «пам’яткою» для будь-якого туриста. Кожній національній кухні властиві свої власні риси: використання певних продуктів і способів їхньої обробки, посуд, у якому подається їжа, дотримання специфічних традицій і навіть ритуалів у споживанні їжі. Продукти, які складають основу кухні тієї чи іншої національності, залежать від природних особливостей, географії місцевості, клімату, релігії.

  

Студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи мали можливість відправитися в захоплюючу і цікаву подорож навколо світу смачними кулінарними маршрутами та відкрити для себе аромати і традиції різноманітних кухонь світу. Просто на площі університету був організований міні-фестиваль «Кухні народів світу», де кожна група студентів представляла традиційні страви певної країни та занурювала відвідувачів в атмосферу культури та традицій.

  

Мета фестивалю – виховувати повагу, толерантне ставлення студентів до народів світу, сприяти обізнаності українців про особливості культури народів світу та розвиток творчих здібностей молоді.

  

Основним завданням фестивалю є широке залучення студентської молоді до участі в народній творчості; практичне знайомство з джерелами автентичного фольклору і національних етнографічних груп України та інших держав; пошук і привернення уваги до вивчення нематеріальної культурної спадщини, традицій та звичаїв різних народів.

Під час міні-фестивалю студенти презентували страви певної країни, досліджували історію її походження, національні традиції, особливості приготування, гастрономічні звички та прийоми подавання страви до столу. Крім того, учасники представили театралізовані композиції використовуючи національну музику, елементи національних танців, одягу, знання національних традицій.

На заході відвідувачі змогли ближче познайомитися з культурними особливостями народів світу: України, Німеччини, Франції, Італії, Індії, Туреччини, Іспанії, Японії та Америки.

Усі гості свята мали змогу реалізувати свою невеличку кругосвітню подорож, поринути в гостинну, доброзичливу атмосферу, ознайомитися із традиціями та культурними цінностями народів світу.

По закінченню фестивалю журі підвело підсумки та нагородило учасників дипломами та визначило переможців у номінаціях:

1. «Мелодії та ритми планети» - 31-гр група;

2. «Вміле поєднання гостинності та етнотрадицій» - 31-тм група;

3. «Знавці національних звичаїв» - 21-тм група;

4.  «Оригінальне оформлення» - 11-гр група;

5. «Креативність» - 41-гр група;

6. «Неординарна ідея» -т 11м-тм, 11-м-гр групи;

7. «Кулінарне мистецтво» - 11-тм група;

8. «Кулінарний шедевр» - 41-тм група;

9.  «Дружна команда» - 21-гр група.

Було дуже пізнавально і смачно. Дякуємо всім присутнім за чудові емоції та атмосферність. І до нових зустрічей.