Неформальна освіта: освітній тренд XXI століття
Безперервна освіта є сучасним трендом, тому освітній процес здобувачів вищої освіти УНУС відбувається не лише в аудиторіях університету, але й із використанням неформального навчання на освітніх платформах онлайн-курсів.
Результати навчання, здобуті шляхом неформальної освіти, визнаються в системі формальної освіти в порядку, визначеному законодавством, а процедури їх визнання описуються Положення про порядок визнання в Уманському НУС результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та/або інформальної освіти.
Пройдений курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» і набуті компетентності здатність виявляти, визначати й оцінювати ознаки, властивості і показники якості продукції та послуг, що впливають на рівень забезпечення вимог споживачів у сфері гостинності; здійснення безпечної діяльності та вміння здійснювати ефективний контроль якості продуктів та послуг закладів готельного і ресторанного господарства дають підстави зарахувати Яні Чумак, здобувачці вищої освіти за ОПП «Готельно-ресторанна справа» як пройдений матеріал тему «Безпечність харчових продуктів та продовольчої сировини» в межах вивчення освітньої компоненти «Технологія продукції ресторанного господарства».
Любов Коваленко, к.е.н., доцент кафедри туризму та
готельно-ресторанної справи, гарант ОП «Готельно-ресторанна справа»