Онлайн Вебінар на тему «Національна кухня та ресторанний бізнес Боснії та Герцеговини»
13 травня 2024 р. викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва стали учасниками онлайн Вебінару на тему «Національна кухня та ресторанний бізнес Боснії та Герцеговини»
Організатор заходу доцент кафедри Готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету, к.т.н. Федосова Катерина. Захід провів Предраг Тошич, майстер гастрономії та професор практичних кулінарних занять (Професійна Школа Гостинності та Туризму, Баня-Лука). У програмі семінар та практичні відео-уроки по основним стравам цього чарівного балканського регіону.
Захід фінансувався La Fondation pour la Formation Hôtelière і спеціально розроблений для освітян і студентів, які цікавляться гастрономією та кулінарним мистецтвом.
Цей вебінар став більше ніж звичайною лекцією; він перетворився на інтерактивний майстер-клас, який запропонував чудову можливість учасникам:
- ·Розширити свої гастрономічні знання завдяки ознайомленню з унікальними інгредієнтами, спеціями та методами приготування страв Боснії і Герцеговини. Учасники мали змогу дізнатися про традиційні страви, такі як ćevapi, burek, та багато інших, які відображають багатство кулінарної спадщини регіону.
- ·Опанувати мистецтво приготування деяких з найвідоміших страв Боснії та Герцеговини через прямі відеотрансляції та інтерактивні сесії з Предрагом Тошичем. Кожен учасник мав можливість задати питання і отримати відповіді в реальному часі, що зробило процес навчання ще більш ефективним і захоплюючим.
По закінченню тренінгу учасники мали пройти тестування на виявлення рівня засвоєння матеріалу. За результатами тестування сертифікати учасника отримали викладачі кафедри Світлана ТИМЧУК, Олена САКОВСЬКА та студентка спеціальності 242 "Туризм і рекреація" Марія НЕМИКІНА.
Захід був проведений на англійській мові і цього разу у ZOOM були студенти викладачі різних країн Європи (а не лише з України).
Світлана Тимчук,
к.е.н., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи