Підготовка фахівців за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»
Гостинність –
це якість, яка складається з
первісної простоти
і античної величі.
/ Сара Бернар /
Гoтельнo-реcтoранна індуcтрія є однією із найдинамічніших галузей світової економіки, що стрімко розвивається, а відповідно і вимагає високого рівня професійної підготовки кадрів.
Успішне становлення галузі на новий рівень діяльності значною мірою визначається якістю, ступенем підготовки фахівців, готових до професійної діяльності на різних ланках управління в готельно-ресторанному господарстві; наявністю в них практичних професійних навичок і вмінь планувати та вирішувати виробничі завдання та відповідати за якість їхнього виконання з урахуванням галузевої специфіки та особливостей управління праці.
Підготовка фахівців для сфери обслуговування в університеті проводиться за освітніми рівнями «молодший бакалавр», «бакалавр» і «магістр».
Впродовж навчання студенти мають можливість вивчити комплекс функцій розвитку готельно-ресторанної індустрії на сучасному етапі, до якої входять управління сучасним закладом гостинності, фінансовими доходами, інформаційними технологіями, маркетингом, безпекою в готелі та ресторані. Крім того, студенти спеціальності вивчають етапи ділового спілкування в сфері гостинності, управління якістю послуг, дизайн і проектування в готельно-ресторанних комплексах, логістики та впровадження комп'ютерних технологій в індустрію гостинності.
Основна наша мета – підготувати конкурентоспроможного фахівця в галузі готельної та ресторанної справи, який зможе задовольнити потреби та
очікування клієнтів в організації відпочинку та дозвілля, якісного готельного та ресторанного сервісу згідно міжнародних стандартів.
Якщо ти мрієш працювати у сфері, що розвивається і має великі перспективи, якщо ти бажаєш одержати перспективну професію у сфері гостинності, якщо ти прагнеш максимально реалізувати та розвинути свої креативні здібності, то твій вибір – готельно-ресторанна справа в Уманському національному університеті садівництва!
Валентина Непочатенко
к.е.н., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи