Меню

Практичні навички з організації прийому-фуршету

Щоб навчити наших студентів подавати страви вишукано, дивувати своєю майстерністю, отримувати задоволення від процесу приготування і навчити підходити до цього творчо, на кафедрі організовуються проведення майстер-класів.

Майстер-клас – це одна з форм ефективного професійного навчання студентів. Він відрізняється від семінару тим, що під час майстер-класу ведучий-спеціаліст розповідає і, що ще більш важливо, демонструє, як застосовувати на практиці теоретичні знання.

Для підвищення рівня практичних навичок студентів напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа» було проведено майстер-класи з оформлення фуршетного столу.

Фуршет або фуршетний стіл, є дуже практичним і зручним видом організації будь-якого свята.

Найголовнішою відмінністю фуршету від стандартного застілля є те, що запрошені гості обслуговують себе самостійно, вибираючи на свій смак страви та напої. Основним столовим приладом служить вилка, до речі, у французькій мові слово фуршет в дослівному перекладі означає «на вилку».

У меню фуршетного столу можуть бути практично будь-які страви: холодні закуски, гарячі страви, різноманітні бутерброди тощо. Найголовніше, що всі вони повинні бути приготовані порційно і мати невеликий розмір.

Одним з найбільш актуальних страв фуршетного столу можна вважати канапе. Це невеликі бутерброди, насаджені на шпажки, які зручно взяти на тарілку. Неодмінною вимогою до всіх страв крім їх розміру, має бути красиве оформлення.

Знаючи особливості підготовки та проведення прийомів, а також дотримуючись правил поведінки на цих заходах, студенти обов'язково справлятимуть приємне враження в суспільстві своїми манерами.