Презентація Програми стажування студентів в 5* готелях Туреччини
3 лютого викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи взяли участь в онлайн-презентації Програми стажування студентів в 5* готелях Туреччини. Організаторами виступили Торгово-промислова палата України, Асоціація дитячого та молодіжного туризму в особі Алли Шаповалової, голови Комітету підприємців туристично-готельної індустрії та Людмили Стаучан, голови підкомітету дитячого та молодіжного відпочинку Комітету туризму Торгово-промислової палати України і турецька компанія “Patika” Human Resources Management, представник якої, Камран Алієв, зокрема і презентував Програму стажування.
Презентуючи Програму стажування, Камран Алієв зауважив на наступних її складових:
- відвідування та зустріч з експертами готельно-ресторанної індустрії регіональної торговельної палати для ознайомлення з організацією роботи готелів, ресторанів, принципами роботи з персоналом та іншим досвідом в роботі;
- екскурсійна програма: Анталійське узбережжя, Стамбул, Каппадокія;
- стажування в Анталійський готелях 5* (3-5 місяців).
При цьому студент забезпечується офіційним працевлаштуванням, проживанням, триразовим харчуванням, авіаквитком в обидві сторони та трансферами по місцю, медичним страхуванням, банківським рахунком і карткою в турецькому банку для отримання заробітної плати, сертифікатом по закінченню контракту, необхідним супроводом до укладання контракту з готелем та під час стажування.
За результатами участі в стажуванні студент отримає міжнародний сертифікат, досвід і кар'єрне зростання, офіційне працевлаштування та зарплату, досвід в спілкуванні та мовну практику, нові контакти.
Студентам пропонуються наступні вакансії: рецепціоніст, співробітник відділу по роботі з гостями, хостес, аніматор (дитячий/дорослий), кухар, помічник кухаря, офіціант на роликах, офіціант, помічник офіціанта, бармен, помічник бармена, посудомийник, покоївка, прибиральник.
Представник готелю Rixos Premium Belek 5* Аьона Ташар заявила про можливість під час стажування студентам спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм» на практиці підтвердити отриманні під час навчання в університеті знання та ознайомитися з роботою готелю, його організаційною структурою, процесом управління, роботою персоналу і т. ін.
Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС висловлює подяку Центру міжнародної ділової співпраці ТПП України за можливість взяти участь в презентації та реалізації Програми стажування від зарубіжних партнерів.
Любов Коваленко, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи