Меню

VI Всеукраїнський конкурс кавістів «Кращий кавіст України – 2021» та ХІХ Всеукраїнський конкурс сомельє «Український сомельє – 2021»

            З 19 по 21 листопада у Києві в готелі InterContinental відбувся VІІ Міжнародний форум виноробів та сомельє (з презентацією продукції від партнерів форуму), в рамках якого відбулися  VI Всеукраїнський конкурс кавістів «Кращий кавіст України – 2021» та ХІХ Всеукраїнський конкурс сомельє «Український сомельє – 2021». Науково-педагогічний колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, зокрема гаранти освітніх програм спеціальності «Готельно-ресторанна справа» мали за честь бути серед запрошених гостей заходу.

             Захід організовували  Всеукраїнська асоціація виноробів і сомельє, Асоціація кавістів України, Перша в Україні Школа сомельє «Майстер-клас». Партнерами виступили ТМ «VINOS DE LA LUZ» (вина Аргентини, Іспанії, Італії), комунікативна медіа-група «DRINKS+», «Wine Travel Awards», міжнародний медіа-партнер – «DRINKS.UA», ексклюзивний медіа-партнер – «Drinks O clock», інформаційний партнер - журнал «Kyiv Diplomatic». Особливо приємно було почути серед партнерів Міжнародного форуму імена Уманських виноробів Сергія Коваленка «Дім вина KSV» та Ігора Максименка «Виноробня Ігора Максименко».

             Відкривав Форум Голова журі конкурсу Рікардо Фернандес Нуньєс, що має власні виробництва преміальних вин в 4 країнах і на двох континентах, то ж особливий наголос він зробив на важливості розвитку мікровиноробства для кожної винної країни. Рікардо Фернандес Нуньєс висловив віру в майбутнє виноробства України та побажав кожному з присутніх рішучості в досягненні своєї мети та перемоги найдостойнішому серед фіналістів конкурсу «Кращий кавіст України – 2021» та «Український сомельє – 2021».

 

          

            Члени журі Рікардо-Фернандес Нуньєс – Голова журі, засновник ТМ «Vinos de la Luz», Наталія Благополучна – секретар журі, Президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє, засновник Першої в Україні Школи сомельє «Майстер-клас», Наталія Бурлаченко - сомельє, бренд-амбасадор ТМ «Vinos de la Luz», Ігор Терьохін – бренд-амбасадор компанії «Винфорт», Олег Кравченко – сомельє, співзасновник «Winbar», «Кращий сомельє України-2011», Єгор Бєлов – сомельє готелю «InterContinental Kyiv», переможець конкурсу «Український сомельє-2018», Богдан Дукаль – кавіст, переможець конкурсу «Кращий кавіст України-2019», Дмитро Гурінчик – національний менеджер Сигарного Будинку «Фортуна», Роман Гаркуша – бренд-амбасадор «Дім марочних коньяків «Таврія» оцінювали фіналістів, що демонструючи знання з англійської мови, працюючи з гостем (членом журі) «винного бутику» чи «ресторану», проводили професійну декантацію вин, подавали ігристі вина, підбирали пару «гастрономія і вино» та «сир і вино», відгадували 6 зразків напоїв «наосліп», підбирали пару до сигари та відгадували компоненти коктейлю, з подачею його членам журі, враховуючи його психологічний «портрет».

         Так, у конкурсі на найкращого сомельє України у 2021 році перемогла Ольга Хірман (сомельє ресторану «Веранда»), друге місце Євгенія Скрипченко, третє – Олег Кецко. Кращим кавістом став Ярослав Панчук, друге місце Валерій Кабанов, третє – Влад Кушнарев.

         Конкурси «Кращий кавіст України – 2021» та «Український сомельє – 2021» надзвичайно високого рівня! Аплодуємо учасникам і організаторам! Це було неймовірно!

 

Любов Коваленко, доцент кафедри

туризму та готельно-ресторанної справи