Меню

Секційні засідання кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Всеукраїнської студентської наукової конференції, приуроченої 100-річчю від дня народження українського вченого в галузі агрономії, професора Івана Маркіяновича Карасюка

     20 квітня 2023 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС відбулась Всеукраїнська студентська наукова конференція, приурочена 100-річчю від дня народження українського вченого в галузі агрономії, професора Івана Маркіяновича Карасюка.

      Всеукраїнська студентська наукова конференція проводиться щорічно з метою активізації наукової роботи здобувачів вищої освіти як найважливішого фактора формування фахівців нового типу, залучення студентів закладів вищої освіти до участі у наукових програмах, проектній та різних формах науково-дослідної діяльності.

Основними завданнями конференції є:

- виявлення та розвиток обдарованих студентів, сприяння реалізації їх здібностей;

- стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді;

- формування творчого покоління молодих науковців та практиків;

- активізація науково-дослідної роботи студентів.

   

      

          За своєю спрямованістю конференція була націлена на пошук креативних ідей і талантів в туризмі та готельно-ресторанній справі, які здатні у майбутньому стати запорукою конкурентного злету нашої держави та її входження до авторитетного клубу європейських держав. 

          Конференція відбулась у змішаному режимі: онлайн завдяки використанню сервісу відеотелефонного зв’язку zoom та офлайн в аудиторії.

          Модератором зустрічі виступила керівник студентського наукового гуртка, к.е.н., доцент Олена Саковська.

   

     

         У студентській науковій конференції брали участь здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями 241 Готельно-ресторанна справа та 242 Туризм. На конференції заслуховувались наукові студентські роботи, що є самостійними дослідженнями з актуальних питань розвитку туризму в Україні у воєнний час, ефективного використання та нарощення її туристичного потенціалу у післявоєнний період, просування вітчизняного туристичного продукту на світовий ринок, напрямів ведення державної політики в галузі туризму, інноваціям в готельно-ресторанному бізнесі, збутовій та маркетинговій діяльності, конкурентоспроможності та якості продукції і послуг підприємств готельно-ресторанного господарства.

   

     

         Найкращими визнано доповіді студентів: Софії Нижник, студентки 11 м-тм групи «Розвиток паломницького туризму в м. Умань»; Світлани Устенко, студентки 41-тм групи «Серце України»; Яни Моцьо, студентки 41-гр групи «Вплив логістики на готельно-ресторанний бізнес», Ізабелли Большакової, студентки 41-гр групи «Управління поведінкою споживачів готельно-ресторанних послуг»; Тетяни Крохмаль, студентки 11-гр групи «Класифікація та асортимент і споживчі властивості цукерок»; Лізи Шпак, студентки 11-гр групи «Товарні сорти окремих видів крохмалю та їхні формування».

           Доповідь-презентацію англійською мовою «Safe country with delinquency against tourists» підготувала студентка 41-тм групи Яна Загирняк.     

   

          Підбиваючи підсумок секційних засідань конференції, можна констатувати, що студенти УНУС перебувають на вістрі сучасних наукових тем і напрямків досліджень. Саме у студентській науці криються широкі можливості реалізації молодим поколінням науковців міждисциплінарних підходів у наукових дослідженнях, особливо за умов розбудови глобального науково-дослідного й освітнього простору.  

   

     

         Секційні засідання, які проводилися на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи, викликали жваві дискусії й обговорення, що підтвердило високий потенціал студентської науки в УНУС, її тісний зв’язок з господарською практикою та високий інтерес студентів до креативних ідей та проектів, що генеруються науковими школами, кафедрами та творчими колективами нашого Університету. Це вселяє надію на те, що вітчизняна наука надає усі перспективи для розвитку не тільки на національному рівні, але і на глобальному терені, у тому числі з використанням мережевих механізмів розбудови європейського науково-освітнього простору.

 

к.е.н., доцент кафедри туризму

та готельно-ресторанної справи

Олена САКОВСЬКА