Меню

Тиждень туризму 2019

Всесвітній день туризму — свято, яке всі країни світу відзначають 27 вересня з ціллю пропаганди туризму, висвітлення його внеску в економіку світової спільноти, розвитку зв'язків між народами різних країн.

Цьогоріч слоганом всесвітнього дня туризму є "Туризм і робочі місця: краще майбутнє для всіх".

Економічне і соціальне значення туризму в нинішніх умовах визначається тим, що туристичний бізнес сприяє розвитку економіки, розвиваючи такі галузі промисловості як сільське господарство, торгівля, будівництво, зв'язок, виробництво товарів широкого попиту, сприяє зайнятості населення, зростанню потенційного та реального валового внутрішнього продукту країни, є вагомим джерелом валютних поступлень та засобом забезпечення позитивного сальдо платіжного балансу країни. Окрім прибутку, туризм став значущим чинником посилення престижу країни. А також туризм сприяє підвищенню освітнього рівня жителів країни.

Колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи продовжує традицію святкування міжнародного дня туризму і у стінах Уманського національного університету садівництва. І у рамках святкування проводить цілий тиждень різноманітні культурно-виховні заходи задля популяризації туризму серед студентів та співробіників університету.