Меню

Участь у практичному воркшопі «Кліматично-дружні кроки сільського туризму: що, навіщо, як, коли?»

       10 квітня 2024 року Академією сільського розвитку було організовано та проведено практичний воркшоп «Кліматично-дружні кроки сільського туризму: що, навіщо, як, коли?». Захід проходив в онлайн форматі. До участі у заході було запрошено представників місцевих громад, науковців та усіх зацікавлених сторін, які переймаються проблематикою розвитку сільського туризму в Україні. 

    Тематика практичного воркшопу є дуже актуальною для спеціальності 242 «Туризм і рекреація», яка реалізується в УНУС, оскільки презентує її унікальність, тому, к.е.н., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Раїса Кожухівська, к.е.н., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Олена Саковська, к.е.н., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Любов Коваленко взяли участь у даному заході. 

        

      У ході проведення воркшопу було розглянуто питання, які стосувалися взаємозв’язку глобальної кліматичної кризи та туризму, як виду підприємницької діяльності. Зокрема, спікери заходу Вікторія Кіптенко та Ірина Околович розповіли про: суть та значення дефініції «кліматично-дружній туризм»; чому важливо застосовувати принципи кліматичної дружності у сільському туризмі; як та з чого почати перехід до кліматично-дружнього сільського туризму; які інструменти дозволяють сільському туризму стати більш кліматично-дружнім. 

        

      Проведення такого типу заходів є дієвим інструментом для розвитку туризму в умовах сьогодення, оскільки допомагає сформувати правильний підхід до організації туристичної діяльності та визначити принципові засади розвитку туризму на мікро- та макро- рівні.

 

Раїса Кожухівська,

к.е.н., доцент кафедри туризму

та готельно-ресторанної справи УНУС