УЧАСТЬ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У І МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ЯКА ПРОХОДИЛА ПІД ЕГІДОЮ ПРОГРАМИ ЄС ЕРАЗМУС+
Завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмила Транченко виступила на пленарному засіданні І Міжнародної науково-практичної конференції «Формування сучасних концепцій управління туризмом та готельно-ресторанним бізнесом в умовах парадигми сталого розвитку» яка проходила на базі Запорізького національного університету з 9 по 10 грудня 2021р.
І Міжнародна науково-практична конференція проходила під егідою програми ЄС Еразмус+, напрям ім. Жана Моне в рамках проекту 620720-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Диверсифікація сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні»/«Diversification of rural tourism through sustainability and creativity: disseminating European experience in Ukraine».
На І Міжнародній науково-практичній конференції обговорювалися наступні важливі питання диверсифікації сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні:
- Прогнозування та планування діяльності підприємств туризму та готельно-ресторанного бізнесу в умовах стратегії сталого розвитку.
- Соціокультурні, історичні, філософські, екологічні, правові засади генезису й розвитку туризму та готельно-ресторанної справи (регіональний, всеукраїнський, світовий аспекти).
- Менеджмент, маркетинг, логістика й ціноутворення в туризмі та готельно-ресторанній справі в умовах цифровізації.
- Економіка, фінанси, статистика в туризмі й готельно-ресторанній індустрії.
- Інформаційні технології, креативність, інноваційна та інвестиційна діяльність, кластеризація в туризмі й готельно-ресторанній справі.
- Проєктна діяльність в туризмі та готельно-ресторанній справі: управління, диверсифікація, стандартизація, сертифікація та якість продукту.
- Основи безпеки в туризмі та готельно-ресторанній справі; туризм в умовах пандемії Covid-19.
- Іміджева політика, бізнес-етика й міжкультурна комунікація в туризмі та готельно-ресторанній індустрії.
- Проблеми та перспективи розвитку сільських територій в Україні на засадах європейської практики диверсифікації, креативності й кластеризації туризму.
- Роль туризму в поліпшенні стану здоров’я населення, впровадженні здорового способу життя, збереженні й розвитку туристично-рекреаційних ресурсів, культурних цінностей і традицій, екологічно безпечного навколишнього середовища; застосуванні моделей «зеленої економіки».
- Забезпечення партнерської взаємодії органів державної влади, місцевого самоврядування, бізнесу, науки, освіти та громад щодо розвитку туризму та готельно-ресторанної справи.
- Кадрове забезпечення індустрії туризму та готельно-ресторанної справи: професійна підготовка та підвищення кваліфікації фахівців.
Дякуємо Запорізькому національному університету за надану можливість долучитися до співпраці.
Людмила Транченко
завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи