Меню

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У І МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙЇ КОНФЕРЕНЦІЇ ЯКА ПРОХОДИЛА ПІД ЕГІДОЮ ПРОГРАМИ ЄС ЕРАЗМУС+

           Завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмила Транченко виступила на пленарному засіданні І Міжнародної науково-практичної конференції «Формування сучасних концепцій управління туризмом та готельно-ресторанним бізнесом в умовах парадигми сталого розвитку» яка проходила на базі Запорізького національного університету з 9 по 10 грудня 2021р.

           І Міжнародна науково-практична конференція проходила під егідою програми ЄС Еразмус+, напрям ім. Жана Моне в рамках проекту 620720-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE «Диверсифікація сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні»/«Diversification of rural tourism through sustainability and creativity: disseminating European experience in Ukraine».

            На І Міжнародній науково-практичній конференції обговорювалися наступні важливі питання диверсифікації сільського туризму через збалансованість та креативність: поширення європейського досвіду в Україні:

 -      Прогнозування та планування діяльності підприємств туризму та готельно-ресторанного бізнесу в умовах стратегії сталого розвитку.

 -      Соціокультурні, історичні, філософські, екологічні, правові засади генезису й розвитку туризму та готельно-ресторанної справи (регіональний, всеукраїнський, світовий аспекти).

 -      Менеджмент, маркетинг, логістика й ціноутворення в туризмі та готельно-ресторанній справі в умовах цифровізації.

 -      Економіка, фінанси, статистика в туризмі й готельно-ресторанній індустрії.

 -      Інформаційні технології, креативність, інноваційна та інвестиційна діяльність, кластеризація в туризмі й готельно-ресторанній справі.

 -      Проєктна діяльність в туризмі та готельно-ресторанній справі: управління, диверсифікація, стандартизація, сертифікація та якість продукту.

 -      Основи безпеки в туризмі та готельно-ресторанній справі; туризм в умовах пандемії Covid-19.

 -      Іміджева політика, бізнес-етика й міжкультурна комунікація в туризмі та готельно-ресторанній індустрії.

 -      Проблеми та перспективи розвитку сільських територій в Україні на засадах європейської практики диверсифікації, креативності й кластеризації туризму.

 -      Роль туризму в поліпшенні стану здоров’я населення, впровадженні здорового способу життя, збереженні й розвитку туристично-рекреаційних ресурсів, культурних цінностей і традицій, екологічно безпечного навколишнього середовища; застосуванні моделей «зеленої економіки».

 -      Забезпечення партнерської взаємодії органів державної влади, місцевого самоврядування, бізнесу, науки, освіти та громад щодо розвитку туризму та готельно-ресторанної справи.

 -      Кадрове забезпечення індустрії туризму та готельно-ресторанної справи: професійна підготовка та підвищення кваліфікації фахівців.

            Дякуємо Запорізькому національному університету за надану можливість долучитися до співпраці.

 

 

Людмила Транченко

завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи