Завершальні заходи в рамках святкування Всесвітнього дня туризму
Завершальним заходом в рамках святкування Всесвітнього дня туризму 28 вересня був гастрономічний туризм. Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи була запрошенна на дегустацію вина відомого сомельє та винороба Ігора Максименка.
Метою заходу популяризація культури пиття. Правильно пити вино – справжнє мистецтво, яке потребує навчання та практики. Дегустація вина потребує не лише дотримання певних правил, а й наявності досвіду у дегустатора якими і володіє Ігор Максименко.
Спочатку нас навчили правильно оцінювати колір, аромат, смак і консистенцію вина. Після цього Пан Ігор розповів про кожен етап традиційної дегустації і розкрив секрети поєднання напою з різними продуктами.
Дегустація розпочалася з легкого білого сухого вина, а завершилася – солодкими (десертними) вином. Було представлено 6 видів чудових українських вин і 5 з них власного виробництва. Сомельє поділився декількома фактами з історії промислу. При дегустації ми оцінювали вино за кольором, ароматом і смаком і наприкінці описували своє загальне враження. Це була чудова зустріч і нові знайомства. Дякуємо всім хто був присутній на дегустації вина.
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи дякує Ігорю Максименку за професійне проведення дегустації вина.
Наталія Парубок, к.е.н., старший викладач