В рамках роботи освітньо-виробничого наукового кластеру «Освіта, наука та практика для майбутнього» викладачі та здобувачі кафедри туризм та готельно-ресторанна справа факультету менеджменту Уманського НУС прослухали гостьову лекцію від польських колег Варшавського університету природничих наук (Warsaw University of Life Sciences) Едити Скаржинської на тему «Вплив інтелектуального капіталу на соціально-економічний розвиток». Результати дослідження, які представила спікер, сприяли розвитку не тільки професійних знань, а й розширенню особистої освітньо-наукової траєкторії як здобувачів вищої освіти, так і науково-педагогічних працівників.
27 та 29 листопада 2024 року викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва взяли участь у міжнародному семінарі «Strategy – strategic planning in hospitality and tourism». Захід проходив онлайн, а його організаторами були кафедра готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету та міжнародна організація La Fondation pour la Formation Hôtelière. Спікером виступив Адріан Барсбі (Велика Британія) – експерт у сфері готельно-ресторанного бізнесу, стратегічного планування та маркетингу з багаторічним досвідом роботи у Великобританії та Європі.
З цією метою 15 листопада 2024 р. здобувачі вищої освіти зі спеціальностей 242 «Туризм і рекреація», 241 «Готельно-ресторанна справа» та науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва взяли участь у міжнародному семінарі «Методи дослідження та написання наукових публікацій у сфері готельного та туристичного бізнесу» на англійській мові, який став цінним ресурсом для здобувачів та викладачів, зацікавлених у поглибленні знань у наукових дослідженнях та публікаціях.
Представники академічної спільноти України, бізнес-структур та здобувачі вищої освіти зустрілися 8 листопада 2024 року в режимі онлайн на ІІ Всеукраїнському освітньому нетворкінгу «Практико-орієнтована підготовка фахівців з галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики», на якому обговорили освітньо-професійні програми підготовки здобувачів першого та другого рівнів вищої освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм та рекреація».