Навчальний процес у закладах вищої освіти триває: закріплюємо теоретичні знання на практиці
Практика в закладах вищої освіти є невід'ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців. Вона спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих здобувачами вищої освіти за час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь за відповідною спеціальністю. У період проходження практики, на основі здобутих під час навчання знань, формуються професійні уміння і навички з підготовки та прийняття самостійно обґрунтованих організаційно-економічних рішень у реальних умовах господарювання, проводиться робота зі створення та оцінки ефективності моделей ведення бізнесу. Мета - оволодіння студентами сучасними методами та формами професійної діяльності, поглиблення та систематизація знань шляхом вирішення виробничо-ситуаційних проблем, демонстрація на конкретних практичних прикладах ролі фахівців готельно-ресторанної справи, формування на базі одержаних у закладі вищої освіти знань, практичних прийомів та навичок професійної діяльності.
У 2021-2022 н.р. згідно з затвердженим навчальним планом та програмою проведення навчальної практики, відповідно до графіку навчального процесу, укладених угод з базами практики здобувачі вищої освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи виконали навантаження у 135 годин на освітню компоненту «Навчальна практика».
Керівники практики здійснювали безпосереднє керівництво практикою здобувачів вищої освіти відповідно до плану і програми практики, контролювали забезпечення відповідних умов для проходження практики практикантів та проводили з ними обов’язковий інструктаж з охорони праці і техніки безпеки використовуючи платформу Zoom.
За період проходження практики здобувачі вищої освіти ознайомилися із організаційними структурами закладів готельно-ресторанного господарства, робочою документацією, комунікаційними зв`язками, організацією робочого часу та робочого місця працівника готельно-ресторанних підприємств, нормативно-правовою документацією відповідно до якої здійснюється господарська діяльність, виконували певні операції виробничо-технологічного процесу.
Любов Коваленко,
доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи