Меню

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 241 ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННА СПРАВА ТА 242 «ТУРИЗМ» ЯК ВАЖЛИВА СКЛАДОВА ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

Студенти, які навчаються за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм і рекреація»,  проходили виробничу практику в туристичних агентствах, готельно-ресторанних комплексах Вінницької, Київської та Черкаської областей України, де відпрацьовували навички функцій таких первинних посад: турагента, помічника менеджера туристичного підприємства, організатора туризму, офіціанта, помічника адміністратора готелю, помічник залу, та ін. Виробнича практика – важлива невід’ємна складова підготовки майбутніх фахівців в сфері обслуговування. За час проходження практики студенти набули навичок організації рекламної діяльності на туристичних підприємствах, отримали практичні навички з продажу турів, а також обслуговування клієнтів, приймали активну участь у вирішенні проблемних питань з покращення роботи підприємств сфери обслуговування.

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманський НУС взаємодіє з роботодавцями та надає студентам можливості вдосконалення отриманих знань на практиці. Завдяки цьому студент вже під час навчання стає активним учасником освітнього процесу, і професіоналом, який володіє актуальними компетентностями та є конкурентоспроможним на ринку праці.

Проходження виробничої практики є важливою складовою освітнього процесу, яка не лише підвищує рівень підготовки, а й визначає готовність до самостійної трудової діяльності. Студенти після практики на підприємствах потрапляють в кадровий резерв компанії, або навіть одразу отримують пропозиції майбутнього працевлаштування. Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС пропонує студентам безліч варіантів проходження виробничої практики 

До прикладу, цього річ серед баз практики були: Готель «Umaninn», Кафе «Бриз», Кафе «Нон-Стоп», Спортивно-розважальний комплекс «Амарант», Туристично-розважальний комплек "Козацька долина", Кафе «Надія», Кафе «Весна», ДІКЗ «Трипільська культура», Уманський краєзнавчий музей, Кафе «Корчма на зарембовій греблі», Туристична агенція «Соната», ТА "TUI", ТА "Поїхали з нами", ТА "Vibe to fly"? ТА "Ніка-Тур-Вояж". Відкритість до співпраці підприємств допомогла нам організувати практику для студентів університету на цих базах. Студентам дуже важливо бачити реальні процеси, розуміти специфіку їхнього фаху, розуміти бізнес «з середини». Ми вдячні керівництву підприємств за готовність працювати зі студентами. Це важливі процеси як для університету, так і для бізнесу.

Отриманий практичний досвід застосування спеціальних знань та комунікативних навичок, обов’язково стануть студентам у нагоді на шляху кар’єрного зростання та професійного удосконалення.

 

Людмила Транченко завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи