Меню
Остання редакція: 23 вересня 2019

Спеціальність 241 "Готельно-ресторанна справа"

      Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» є фахівцями новітньої формації, здатних задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача у сфері обслуговування. Фахівці з готельно-ресторанної справи володіють професійними знаннями з менеджменту, маркетингу, економіки, технології та організації готельно-ресторанного господарства.
  

   Студенти вивчають сучасні тенденції у готельному і ресторанному бізнесі, інноваційні технології готельної й ресторанної продукції, контроль якості послуг, організацію діяльності закладів готельно-ресторанного господарства.
     Якість навчального процесу забезпечується отриманням практичних навиків у спеціалізованих лабораторіях університету та готельно-ресторанних закладах м. Умань, України, Іспанії, США, Німеччини та інших країн.

Професійна діяльність фахівця із готельної і ресторанної справи на первинних посадах полягає в:

  • організації діяльності щодо надання основних видів послуг у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • організації виробництва і обслуговування у закладах ресторанного господарства;
  •  організації процесу виробництва і надання готельних послуг;
  •  організації надання бізнес-послуг для туристів, анімаційних послуг;
  • забезпеченні належного рівня якості продукції та послуг у закладах
  • готельно-ресторанного бізнесу;
  • забезпеченні охорони праці та техніки безпеки;
  • вивченні маркетингової діяльності та комплексу маркетингових заходів впливу на ринок і конкурентну позицію підприємства у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • опануванні чинної законодавчо-нормативної бази з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги;
  • плануванні та проектуванні закладів готельного і ресторанного бізнесу;
  • проектуванні технологічного процесу виробництва продукції у закладах ресторанного господарства та вдосконаленні технологічних операцій;
  • розробленні короткострокових і середньострокових планів діяльності підприємств (закладів) готельного та ресторанного господарств, плануванні потреби у ресурсах (матеріальних, фінансових, трудових);
  • володінні практичними навичками роботи з комп'ютерною технікою та у сфері інформаційних технологій;
  • застосуванні інноваційних інформаційних технологій у роботі підприємств;
  • досконалому володінні сучасною діловою українською та іноземними мовами професійного спрямування.

Випускники спеціальності можуть працювати на посадах:
* керівника (готельного чи ресторанного закладу, виставкового центру тощо);
* приватного підприємця у сфері готельного й ресторанного бізнесу;
* професіонала з інноваційної діяльності в готельно-ресторанній справі;
* спеціаліста з адміністративної роботи (головний адміністратор та метрдотель);
* менеджера підприємства з приготування та постачання готових страв, кафе (бару, їдальні), ресторану, готельного господарства;
* менеджера систем харчової безпеки в готельно-ресторанних закладах;
* ревізора з виробничо-технічних і економічних питань у готельно-ресторанній справі;
* фахівця з аналізу ринку готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із готельної справи, із ресторанної справи, із конференц-сервісу;
* фахівця із стандартизації, сертифікації та якості послуг готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із спеціалізованого обслуговування;
* наукового співробітника-консультанта та молодшого наукового співробітника (маркетинг, ефективність господарської діяльності, раціоналізація виробництва) готельно-ресторанних закладів;
* викладача навчального закладу.

Останні новини

Захист кваліфікаційних дипломних робіт магістра  зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчанняЧитати повністю

Захист кваліфікаційних дипломних робіт магістра зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання

16 грудня 2020 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту Уманського НУС відбувся захист кваліфікаційних дипломних робіт за ступенем вищої освіти «магістр» освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання.

Читати повністю

НОВА ПЕРЕМОГА КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ НА МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ОСВІТНІЙ ОЛІМПІАДІ З ТУРИЗМУЧитати повністю

НОВА ПЕРЕМОГА КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ НА МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ОСВІТНІЙ ОЛІМПІАДІ З ТУРИЗМУ

В номінації за розробку унікального туристичного туру Гаркава Ольга Сергіївна Уманський національний університет садівництва отримала диплом. Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС щиро вітає Гаркава Ольгу з перемогою.

Читати повністю

Захист кваліфікаційних дипломних робіт магістра  зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної форми навчанняЧитати повністю

Захист кваліфікаційних дипломних робіт магістра зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної форми навчання

8 грудня 2020 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту Уманського НУС відбувся захист кваліфікаційних дипломних робіт за ступенем вищої освіти «магістр» освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» заочної форми навчання.

Читати повністю

Відбувся захист дипломних робіт студентами заочної форми навчання спеціальності 242 «Туризм»Читати повністю

Відбувся захист дипломних робіт студентами заочної форми навчання спеціальності 242 «Туризм»

8 грудня 2020 р. відбувся захист магістерських дипломних робіт студентами заочної форми навчання спеціальності 242 «Туризм». Захист відбувався у комбінованому режимі (і дистанційно, і очно).

Читати повністю

Всі новини