Меню
Остання редакція: 07 липня 2021

Спеціальність 241 "Готельно-ресторанна справа"

      Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» є фахівцями новітньої формації, здатних задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача у сфері обслуговування. Фахівці з готельно-ресторанної справи володіють професійними знаннями з менеджменту, маркетингу, економіки, технології та організації готельно-ресторанного господарства.
  

   Студенти вивчають сучасні тенденції у готельному і ресторанному бізнесі, інноваційні технології готельної й ресторанної продукції, контроль якості послуг, організацію діяльності закладів готельно-ресторанного господарства.
     Якість навчального процесу забезпечується отриманням практичних навиків у спеціалізованих лабораторіях університету та готельно-ресторанних закладах м. Умань, України, Іспанії, США, Німеччини та інших країн.

Професійна діяльність фахівця із готельної і ресторанної справи на первинних посадах полягає в:

  • організації діяльності щодо надання основних видів послуг у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • організації виробництва і обслуговування у закладах ресторанного господарства;
  •  організації процесу виробництва і надання готельних послуг;
  •  організації надання бізнес-послуг для туристів, анімаційних послуг;
  • забезпеченні належного рівня якості продукції та послуг у закладах
  • готельно-ресторанного бізнесу;
  • забезпеченні охорони праці та техніки безпеки;
  • вивченні маркетингової діяльності та комплексу маркетингових заходів впливу на ринок і конкурентну позицію підприємства у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • опануванні чинної законодавчо-нормативної бази з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги;
  • плануванні та проектуванні закладів готельного і ресторанного бізнесу;
  • проектуванні технологічного процесу виробництва продукції у закладах ресторанного господарства та вдосконаленні технологічних операцій;
  • розробленні короткострокових і середньострокових планів діяльності підприємств (закладів) готельного та ресторанного господарств, плануванні потреби у ресурсах (матеріальних, фінансових, трудових);
  • володінні практичними навичками роботи з комп'ютерною технікою та у сфері інформаційних технологій;
  • застосуванні інноваційних інформаційних технологій у роботі підприємств;
  • досконалому володінні сучасною діловою українською та іноземними мовами професійного спрямування.

Випускники спеціальності можуть працювати на посадах:
* керівника (готельного чи ресторанного закладу, виставкового центру тощо);
* приватного підприємця у сфері готельного й ресторанного бізнесу;
* професіонала з інноваційної діяльності в готельно-ресторанній справі;
* спеціаліста з адміністративної роботи (головний адміністратор та метрдотель);
* менеджера підприємства з приготування та постачання готових страв, кафе (бару, їдальні), ресторану, готельного господарства;
* менеджера систем харчової безпеки в готельно-ресторанних закладах;
* ревізора з виробничо-технічних і економічних питань у готельно-ресторанній справі;
* фахівця з аналізу ринку готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із готельної справи, із ресторанної справи, із конференц-сервісу;
* фахівця із стандартизації, сертифікації та якості послуг готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із спеціалізованого обслуговування;
* наукового співробітника-консультанта та молодшого наукового співробітника (маркетинг, ефективність господарської діяльності, раціоналізація виробництва) готельно-ресторанних закладів;
* викладача навчального закладу.

Останні новини

Екскурсія в Уманський краєзнавчий музейЧитати повністю

Екскурсія в Уманський краєзнавчий музей

Традиційно в рамках святкування тижня туризму студенти першого курсу мали можливість відвідати Уманський краєзнавчий музей. Основні напрямки його діяльності полягають у збиранні, науковому вивченні і всебічному освітньо-виховному використанні музейних предметів.Ознайомлення із експонатами краєзнавчого музею – це гарна можливість для студентів поповнити свої знання про історію та культуру Уманщини.

Читати повністю

ПРОДОВЖУЄМО СПІВПРАЦЮ ЗІ СТЕЙКХО́ЛДЕРАМИЧитати повністю

ПРОДОВЖУЄМО СПІВПРАЦЮ ЗІ СТЕЙКХО́ЛДЕРАМИ

Серед інноваційних методів, що наразі активно використовуються в освітньому процесі, є метод інтерактивного спілкування між студентами та професіоналами-практиками, представниками роботодавців – стейкхо́лдерами. Так, 22 вересня 2021 року в рамках продовження співпраці викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи зі стейкхо́лдерами й отримання студентами, які навчаються за спеціальностями 242 Туризм та 241 Готельно-ресторанна справа, універсальних навичок soft skills, було проведено зустріч з Іриною Утяніною – засновницею етносадиби «Лялькова хата», що знаходиться в селі Полянецьке Уманського району.

Читати повністю

Екскурсія до етносадиби «Лялькова хата»Читати повністю

Екскурсія до етносадиби «Лялькова хата»

Дізнатися про народні звичаї, побачити, як зберігаються традиції предків та завжди пам’ятати «звідки пішов» рід – це про зелений туризм і туристичний маршрут «Лялькова хата», що в селі Полянецькому на Уманщині. У рамках вивчення дисципліни «Організація сільського зеленого туризму» та функціонування науково-дослідної лабораторії «Сільський зелений туризм», що діє на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи, 20 вересня 2021 р. студенти та викладачі кафедри відвідали садибу-музей «Лялькова хата», створену руками родини Утяніних.

Читати повністю

Перший міжнародний Українсько-Німецький Форум  «Розвиток культурно-мистецького туризму як шлях до порозуміння»Читати повністю

Перший міжнародний Українсько-Німецький Форум «Розвиток культурно-мистецького туризму як шлях до порозуміння»

20 вересня 2021 року викладачі та студенти кафедри туризму Уманського національного університету садівництва стали слухачами Першого Міжнародного Українсько-Німецького форуму «Розвиток культурно-мистецького туризму як шлях до порозуміння».

Читати повністю

Всі новини