Меню

Спеціальність 241 "Готельно-ресторанна справа"

      Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» є фахівцями новітньої формації, здатних задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача у сфері обслуговування. Фахівці з готельно-ресторанної справи володіють професійними знаннями з менеджменту, маркетингу, економіки, технології та організації готельно-ресторанного господарства.
  

   Студенти вивчають сучасні тенденції у готельному і ресторанному бізнесі, інноваційні технології готельної й ресторанної продукції, контроль якості послуг, організацію діяльності закладів готельно-ресторанного господарства.
     Якість навчального процесу забезпечується отриманням практичних навиків у спеціалізованих лабораторіях університету та готельно-ресторанних закладах м. Умань, України, Іспанії, США, Німеччини та інших країн.

Професійна діяльність фахівця із готельної і ресторанної справи на первинних посадах полягає в:

  • організації діяльності щодо надання основних видів послуг у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • організації виробництва і обслуговування у закладах ресторанного господарства;
  •  організації процесу виробництва і надання готельних послуг;
  •  організації надання бізнес-послуг для туристів, анімаційних послуг;
  • забезпеченні належного рівня якості продукції та послуг у закладах
  • готельно-ресторанного бізнесу;
  • забезпеченні охорони праці та техніки безпеки;
  • вивченні маркетингової діяльності та комплексу маркетингових заходів впливу на ринок і конкурентну позицію підприємства у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • опануванні чинної законодавчо-нормативної бази з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги;
  • плануванні та проектуванні закладів готельного і ресторанного бізнесу;
  • проектуванні технологічного процесу виробництва продукції у закладах ресторанного господарства та вдосконаленні технологічних операцій;
  • розробленні короткострокових і середньострокових планів діяльності підприємств (закладів) готельного та ресторанного господарств, плануванні потреби у ресурсах (матеріальних, фінансових, трудових);
  • володінні практичними навичками роботи з комп'ютерною технікою та у сфері інформаційних технологій;
  • застосуванні інноваційних інформаційних технологій у роботі підприємств;
  • досконалому володінні сучасною діловою українською та іноземними мовами професійного спрямування.

Випускники спеціальності можуть працювати на посадах:
* керівника (готельного чи ресторанного закладу, виставкового центру тощо);
* приватного підприємця у сфері готельного й ресторанного бізнесу;
* професіонала з інноваційної діяльності в готельно-ресторанній справі;
* спеціаліста з адміністративної роботи (головний адміністратор та метрдотель);
* менеджера підприємства з приготування та постачання готових страв, кафе (бару, їдальні), ресторану, готельного господарства;
* менеджера систем харчової безпеки в готельно-ресторанних закладах;
* ревізора з виробничо-технічних і економічних питань у готельно-ресторанній справі;
* фахівця з аналізу ринку готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із готельної справи, із ресторанної справи, із конференц-сервісу;
* фахівця із стандартизації, сертифікації та якості послуг готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із спеціалізованого обслуговування;
* наукового співробітника-консультанта та молодшого наукового співробітника (маркетинг, ефективність господарської діяльності, раціоналізація виробництва) готельно-ресторанних закладів;
* викладача навчального закладу.

Останні новини

Онлайн-турнір «Кращий туризмознавець»Читати повністю

Онлайн-турнір «Кращий туризмознавець»

28 вересня 2022 р. серед студентів факультету менеджменту Уманського національного університету садівництва спеціальностей 242 Туризм, 241 Готельно-ресторанна справа та 073 Менеджмент відбувся онлайн-турнір «Кращий туризмознавець».

Читати повністю

ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ «Стратегічні перспективи туристичної та готельно- ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку»Читати повністю

ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ «Стратегічні перспективи туристичної та готельно- ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку»

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної інтернет- конференції «Стратегічні перспективи туристичної та готельно-ресторанної індустрії в Україні: теорія, практика та інновації розвитку». 28-29 жовтня 2022 року м. Умань

Читати повністю

Участь у міжнародних наукових заходахЧитати повністю

Участь у міжнародних наукових заходах

27 вересня 2022 року світова спільнота, інтересами якої є туризм, туристична діяльність та все, що з нею пов’язано, відмічає Всесвітній день туризму. Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи разом зі здобувачами вищої освіти спеціальностей 242 Туризм та 241 Готельно-ресторанна справа взяли участь у серії онлайн зустрічей, присвячених розвитку туризму у світі. Організаторами зустрічей є НДІ вивчення проблем об'єктів культурної спадщини та розвитку туризму при Міністерстві туризму та культури спадщини Республіки Узбекистан, Національного університету біоресурсів та природокористування України та Всесвітньою федерацією асоціацій туристичних гідів (WFTGA).

Читати повністю

Міжнародне стажування викладачів кафедри Читати повністю

Міжнародне стажування викладачів кафедри

Викладачі кафедри з 20 червня по 1 серпня 2022 року успішно виконали програму міжнародного стажування "Internetional hospitality projects". Організатором наукового заходу виступила Академія професійної освіти "Меркур" (Словацька Республіка).

Читати повністю

Всі новини