Меню
Остання редакція: 23 вересня 2019

Спеціальність 241 "Готельно-ресторанна справа"

      Випускники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» є фахівцями новітньої формації, здатних задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача у сфері обслуговування. Фахівці з готельно-ресторанної справи володіють професійними знаннями з менеджменту, маркетингу, економіки, технології та організації готельно-ресторанного господарства.
  

   Студенти вивчають сучасні тенденції у готельному і ресторанному бізнесі, інноваційні технології готельної й ресторанної продукції, контроль якості послуг, організацію діяльності закладів готельно-ресторанного господарства.
     Якість навчального процесу забезпечується отриманням практичних навиків у спеціалізованих лабораторіях університету та готельно-ресторанних закладах м. Умань, України, Іспанії, США, Німеччини та інших країн.

Професійна діяльність фахівця із готельної і ресторанної справи на первинних посадах полягає в:

  • організації діяльності щодо надання основних видів послуг у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • організації виробництва і обслуговування у закладах ресторанного господарства;
  •  організації процесу виробництва і надання готельних послуг;
  •  організації надання бізнес-послуг для туристів, анімаційних послуг;
  • забезпеченні належного рівня якості продукції та послуг у закладах
  • готельно-ресторанного бізнесу;
  • забезпеченні охорони праці та техніки безпеки;
  • вивченні маркетингової діяльності та комплексу маркетингових заходів впливу на ринок і конкурентну позицію підприємства у сфері готельно-ресторанного бізнесу;
  • опануванні чинної законодавчо-нормативної бази з питань функціонування підприємств, що надають готельні та ресторанні послуги;
  • плануванні та проектуванні закладів готельного і ресторанного бізнесу;
  • проектуванні технологічного процесу виробництва продукції у закладах ресторанного господарства та вдосконаленні технологічних операцій;
  • розробленні короткострокових і середньострокових планів діяльності підприємств (закладів) готельного та ресторанного господарств, плануванні потреби у ресурсах (матеріальних, фінансових, трудових);
  • володінні практичними навичками роботи з комп'ютерною технікою та у сфері інформаційних технологій;
  • застосуванні інноваційних інформаційних технологій у роботі підприємств;
  • досконалому володінні сучасною діловою українською та іноземними мовами професійного спрямування.

Випускники спеціальності можуть працювати на посадах:
* керівника (готельного чи ресторанного закладу, виставкового центру тощо);
* приватного підприємця у сфері готельного й ресторанного бізнесу;
* професіонала з інноваційної діяльності в готельно-ресторанній справі;
* спеціаліста з адміністративної роботи (головний адміністратор та метрдотель);
* менеджера підприємства з приготування та постачання готових страв, кафе (бару, їдальні), ресторану, готельного господарства;
* менеджера систем харчової безпеки в готельно-ресторанних закладах;
* ревізора з виробничо-технічних і економічних питань у готельно-ресторанній справі;
* фахівця з аналізу ринку готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із готельної справи, із ресторанної справи, із конференц-сервісу;
* фахівця із стандартизації, сертифікації та якості послуг готельно-ресторанних закладів;
* фахівця із спеціалізованого обслуговування;
* наукового співробітника-консультанта та молодшого наукового співробітника (маркетинг, ефективність господарської діяльності, раціоналізація виробництва) готельно-ресторанних закладів;
* викладача навчального закладу.

Останні новини

Секційне засідання ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Менеджмент XXI століття: проблеми та перспективи»Читати повністю

Секційне засідання ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Менеджмент XXI століття: проблеми та перспективи»

На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи на високому науково-методичному рівні відбулося засідання секції «Актуальні проблеми, тенденції, перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в країні». Студенти II-IV курсів спеціальностей «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» виступили з доповідями, розкривши питання щодо перспектив розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу України, інноваційних підходів в управлінні підприємствами сфери обслуговування, їх кадрового забезпечення, державної підтримки і т. ін.

Читати повністю

Інтерактивна гра «УПІЗНАЙ КРАЇНУ»Читати повністю

Інтерактивна гра «УПІЗНАЙ КРАЇНУ»

Студенти спеціальностей 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа» в рамках вивчення нормативних та вибіркових дисциплін набувають теоретичних знань, щодо основної символіки, туристичних принад, етнічних особливостей країн світу.

Читати повністю

Історичний екскурс «Таємнича Софіївка»Читати повністю

Історичний екскурс «Таємнича Софіївка»

Дендропарк «Софіївка» в Умані часто називають музеєм живої природи. Тут зібрані чудові й рідкісні рослини, як приміром, магнолія, тюльпанове дерево. На чималій площі парку – 179 га – крім рослинності, є ще багато цікавого, створеного руками людини у співавторстві з величною природою. Побувавши в цьому парку, ви можете здійснити екскурсію в античну міфологію й «зустрітися» з Гомером, Евріпідом, помилуватися Венерою й Аполоном… І таких «родзинок» у парку більше сотні. Ви ніби занурюєтеся у античність. З головою. І виринати звідти не хочеться.

Читати повністю

КВЕСТ «ЛЕГЕНДИ УМАНСЬКОГО НУС»Читати повністю

КВЕСТ «ЛЕГЕНДИ УМАНСЬКОГО НУС»

Калейдоскоп подій в програмі святкування «Тиждень туризму» в Уманському НУС 26 вересня змінило аматорське спортивно-розважальне змагання-квест «Легенди Уманського НУС».

Читати повністю

Всі новини