Меню

Спеціальність 242 "Туризм і рекреація"

     Спеціальність «Туризм і рекреація» є захопливою та перспективною галуззю, яка надає здобувачам вищої освіти унікальні можливості для розвитку в сфері подорожей, відпочинку та розваг. Вона має численні професійні переваги, що сприяють успішній кар'єрі у туристично-рекреаційній індустрії, а саме:

- розвиток творчого мислення та здатності до інноваційного мислення;

- знання про туристичний ринок, аналіз його потреби та тенденції;

- розробки та просування новаторських туристичних продуктів та розважальних програм;

- навички управління туристичними підприємствами та рекреаційними об'єктами; 

- вивчення принципів та методів управління туристично-рекреаційною діяльністю;

- розробка стратегії маркетингу та продажу туристичних послуг;

- організація роботи з партнерами та постачальниками;

- розвиток креативності та інноваційності у впровадженні різноманітних форм туризму та рекреації, такі як екологічний туризм, пригодницький туризм, культурний туризм тощо;  

- оволодіння навичками організації туристичних подорожей, екскурсій та розважальних заходів, створення неповторних туристичних програм та подій;

- вивчення особливостей роботи глобальних туристичних ринків та онлайн-платформ;

- оволодіння навичками використання комп'ютерних систем бронювання, електронної комерції та маркетингу в інтернеті;

- розвиток вміння аналізувати та розуміти потреби та вимоги сучасного туриста;

- створення та керівництво якісними туристичними послугами, забезпечення комфорту, безпеки та задоволення клієнтів.

  Спеціальність «Туризм і рекреація» – перспективний напрям підготовки висококваліфікованих кадрів для туристичної сфери, які вільно володіють іноземними мовами, уміють на практиці використовувати туристичні навігаційні програми, GPS технології та геоінформаційне забезпечення туристичної галузі. Фахівці з туризму вивчають принципи організації комерційної діяльності, методику маркетингових досліджень, податкову систему, бухгалтерський облік, особливості управління у сфері туристичного обслуговування.
       Для забезпечення якості навчального процесу створені спеціалізовані кабінети і лабораторії з туризму. Здобувачі вищої освіти відвідують туристичні агенції, виставки, приймають участь в конференціях, круглих столах, розробляють екскурсійні маршрути на замовлення туристичних підприємств. Практичні навики та знання закріплюються під час проходження закордонної практики в Іспанії, Туреччині, Австралії, США, Німеччини та інших країнах.

       Бакалавр з туризму і рекреації здатен виконувати професійну роботу в різних підрозділах, підприємствах, організаціях та установах сфери туризму та рекреації усіх форм власності та організаційно-правових форм відповідно до Національного класифікатора України «Класифікація професій» ДК 003:2010 за наступними назвами і кодами професійних груп:
1448.1 Менеджер (управитель) з туризму
2481.2 Туризмознавець
3340 Інструктор-методист з туризму
3414 Консультант з подорожей та організатор подорожей

3439 Інспектор з туризму

     Фахівці спеціальності підготовлені до здійснення таких основних видів економічної діяльності: визначення форм, видів, напрямів та спеціалізації туристично-рекреаціної діяльності; розробка та економічне обґрунтування туристичного проекту чи продукту; аналіз діяльності, планування, прогнозування та розробка перспективних напрямів розвитку туристичного підприємства; організація розробки, реалізації та маркетингу туристичного продукту; організація партнерських відносин та зовнішньоекономічної діяльності туристичного підприємства; участь в організації наукового дослідження, його проведенні і впровадженні одержаних результатів; навчання персоналу.

Останні новини

ІІ Всеукраїнський освітній нетворкінг «Практико-орієнтована підготовка фахівців з галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та викликиЧитати повністю

ІІ Всеукраїнський освітній нетворкінг «Практико-орієнтована підготовка фахівців з галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики

Представники академічної спільноти України, бізнес-структур та здобувачі вищої освіти зустрілися 8 листопада 2024 року в режимі онлайн на ІІ Всеукраїнському освітньому нетворкінгу «Практико-орієнтована підготовка фахівців з галузі 24 «Сфера обслуговування»: реалії та виклики», на якому обговорили освітньо-професійні програми підготовки здобувачів першого та другого рівнів вищої освіти за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм та рекреація».

Читати повністю

Участь у XІII Міжнародній науково-практичній конференції «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу. Цифровізація та забезпечення якості вищої освіти для забезпечення рівного доступу до якісної вищої освіти»Читати повністю

Участь у XІII Міжнародній науково-практичній конференції «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу. Цифровізація та забезпечення якості вищої освіти для забезпечення рівного доступу до якісної вищої освіти»

У період 07 по 08 листопада 2024 року науково-педагогічний склад кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУС взяли онлайн участь у XІII Міжнародній науково-практичній конференції «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу. Цифровізація та забезпечення якості вищої освіти для забезпечення рівного доступу до якісної вищої освіти».

Читати повністю

ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТІВ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИХ ПРОГРАМ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ З АКАДЕМІЧНОЮ СПІЛЬНОТОЮЧитати повністю

ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТІВ ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИХ ПРОГРАМ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ З АКАДЕМІЧНОЮ СПІЛЬНОТОЮ

1 листопада 2024 року в рамках співпраці між університетами на базі Львівського торговельно-економічного університету відбулося обговорення проєктів освітньо-професійних програм 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм» всіх освітніх рівнів підготовки здобувачів вищої освіти, які реалізуються на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва та Львівського торговельно-економічного університету.

Читати повністю

Перший еногастрономічний саміт SLOW FOOD ODESA!Читати повністю

Перший еногастрономічний саміт SLOW FOOD ODESA!

1 листопада 2024 року студенти і викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва взяли участь у першому еногастрономічному саміті SLOW FOOD ODESA!

Читати повністю

Всі новини