Меню
Остання редакція: 23 вересня 2019

Спеціальність 242 "Туризм"

       Спеціальність «Туризм» – перспективний напрям підготовки висококваліфікованих кадрів для туристичної сфери, які вільно володіють іноземними мовами, уміють на практиці використовувати туристичні навігаційні програми, GPS технології та геоінформаційне забезпечення туристичної галузі. Фахівці з туризму вивчають принципи організації комерційної діяльності, методику маркетингових досліджень, податкову систему, бухгалтерський облік, особливості управління у сфері туристичного обслуговування.
       Для забезпечення якості навчального процесу створені спеціалізовані кабінети і лабораторії з туризму. Студенти відвідують туристичні агенції, виставки, приймають участь в конференціях, круглих столах, розробляють екскурсійні маршрути на замовлення туристичних підприємств. Практичні навики та знання закріплюються під час проходження закордонної практики в Іспанії, Туреччині, Австралії, США, Німеччини та інших країнах.

 Випускники спеціальності можуть обіймати посади:
* державний адміністратор з розвитку туризму та санаторно-курортної справи
* керівника туристичним, оздоровчим чи рекреаційним комплексом;
* приватного підприємця у сфері туризму;
* менеджера з туризму;
* професіонала з інноваційної діяльності в туризмі;
* менеджера-аналітика внутрішнього та зовнішнього туристичного ринку;
* фахівця з розвитку сільського туризму;
* фахівця з туристичного обслуговування, із гостинності (готелі, туристичні комплекси та ін.) чи санаторно-курортної справи;
* фахівця із стандартизації, сертифікації та якості послуг у туризмі;
* фахівця із туристичної безпеки;
* ревізора з виробничо-технічних і економічних питань у туризмі;
* агента з організації туризму;
* організатора культурно-дозвіллєвої діяльності та подорожей (екскурсій);
* організатора туристичної і готельної діяльності;
* інспектора з туризму та санаторно-курортної справи;
* наукового співробітника-консультанта та молодшого наукового співробітника (рекреалогія, туризмологія, екскурсознавство);
* викладача навчального закладу.

Фахівці спеціальності підготовлені до здійснення таких основних видів економічної діяльності: визначення форм, видів, напрямів та спеціалізації туристично-рекреаціної діяльності; розробка та економічне обґрунтування туристичного проекту чи продукту; аналіз діяльності, планування, прогнозування та розробка перспективних напрямів розвитку туристичного підприємства; організація розробки, реалізації та маркетингу туристичного продукту; організація партнерських відносин та зовнішньоекономічної діяльності туристичного підприємства; участь в організації наукового дослідження, його проведенні і впровадженні одержаних результатів; навчання персоналу.

Останні новини

Вітаємо переможця ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Управління спортивно-оздоровчою діяльністю»Читати повністю

Вітаємо переможця ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Управління спортивно-оздоровчою діяльністю»

Юлія Стоколяс, студентка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту Уманського національного університету садівництва посіла ІІІ місце у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з спеціалізації «Управління спортивно-оздоровчою діяльністю», який відбувся у Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова.

Читати повністю

Вебінар «Винний туризм в Грузії»Читати повністю

Вебінар «Винний туризм в Грузії»

Одним із перспективних напрямів розвитку ринку туристичних послуг є винний туризм – спеціалізований вид туризму, пов'язаний з ознайомленням з історією, технологією та культурою споживання алкогольних напоїв та їх дегустацією. 28 травня колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи взяв участь увебінарі від сомельє Ніно «Винні регіони Грузії».Сомельє - це експерт, який володіє навичками дегустації вина, знаннями про його виробництві, різновидах, зберіганні, подачі і сполучуваності з іншими напоями і їжею. Даний вебінар відкрив його слухачам безліч цікавих моментів про вина Грузії. Ніно у своєму виступі розповіла про країну та регіони Грузії, де і як виготовляють вино, особливості смаку та аромату вин, в залежності від регіону, з чим та за якої температури краще вживатита зберігати вино.

Читати повністю

Семінар-тренінг «Надання послуг гостинності у сільському зеленому туризму для господарів садиб»Читати повністю

Семінар-тренінг «Надання послуг гостинності у сільському зеленому туризму для господарів садиб»

27 травня колектив кафедри туризму та готельно-ресторанної справи прийняв участь в семінарі – тренінгу «Надання послуг гостинності у сільському зеленому туризму для господарів садиб». Програма семінару включала розгляд актуальних проблем розвитку сільських територій, розширення асортименту туристичних послуг на селі та юридичні засади діяльності з організації послуг гостинності в садибах.

Читати повністю

Вишиванкові традиції колективу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУСЧитати повністю

Вишиванкові традиції колективу кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУС

Цього року пандемія nCoV-19 внесла корективи у соціальне життя України. Ми всі розділені, але все ж таки разом. Тому колектив студентів та викладачів кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва долучається до святкування дня вишиванки.

Читати повністю

Всі новини