Меню

Спеціальність J3 (242) «Туризм та рекреація»

     Спеціальність «Туризм і рекреація» є захопливою та перспективною галуззю, яка надає здобувачам вищої освіти унікальні можливості для розвитку в сфері подорожей, відпочинку та розваг. Вона має численні професійні переваги, що сприяють успішній кар'єрі у туристично-рекреаційній індустрії, а саме:

- розвиток творчого мислення та здатності до інноваційного мислення;

- знання про туристичний ринок, аналіз його потреби та тенденції;

- розробки та просування новаторських туристичних продуктів та розважальних програм;

- навички управління туристичними підприємствами та рекреаційними об'єктами; 

- вивчення принципів та методів управління туристично-рекреаційною діяльністю;

- розробка стратегії маркетингу та продажу туристичних послуг;

- організація роботи з партнерами та постачальниками;

- розвиток креативності та інноваційності у впровадженні різноманітних форм туризму та рекреації, такі як екологічний туризм, пригодницький туризм, культурний туризм тощо;  

- оволодіння навичками організації туристичних подорожей, екскурсій та розважальних заходів, створення неповторних туристичних програм та подій;

- вивчення особливостей роботи глобальних туристичних ринків та онлайн-платформ;

- оволодіння навичками використання комп'ютерних систем бронювання, електронної комерції та маркетингу в інтернеті;

- розвиток вміння аналізувати та розуміти потреби та вимоги сучасного туриста;

- створення та керівництво якісними туристичними послугами, забезпечення комфорту, безпеки та задоволення клієнтів.

  Спеціальність «Туризм і рекреація» – перспективний напрям підготовки висококваліфікованих кадрів для туристичної сфери, які вільно володіють іноземними мовами, уміють на практиці використовувати туристичні навігаційні програми, GPS технології та геоінформаційне забезпечення туристичної галузі. Фахівці з туризму вивчають принципи організації комерційної діяльності, методику маркетингових досліджень, податкову систему, бухгалтерський облік, особливості управління у сфері туристичного обслуговування.
       Для забезпечення якості навчального процесу створені спеціалізовані кабінети і лабораторії з туризму. Здобувачі вищої освіти відвідують туристичні агенції, виставки, приймають участь в конференціях, круглих столах, розробляють екскурсійні маршрути на замовлення туристичних підприємств. Практичні навики та знання закріплюються під час проходження закордонної практики в Іспанії, Туреччині, Австралії, США, Німеччини та інших країнах.

       Бакалавр з туризму і рекреації здатен виконувати професійну роботу в різних підрозділах, підприємствах, організаціях та установах сфери туризму та рекреації усіх форм власності та організаційно-правових форм відповідно до Національного класифікатора України «Класифікація професій» ДК 003:2010 за наступними назвами і кодами професійних груп:
1448.1 Менеджер (управитель) з туризму
2481.2 Туризмознавець
3340 Інструктор-методист з туризму
3414 Консультант з подорожей та організатор подорожей

3439 Інспектор з туризму

     Фахівці спеціальності підготовлені до здійснення таких основних видів економічної діяльності: визначення форм, видів, напрямів та спеціалізації туристично-рекреаціної діяльності; розробка та економічне обґрунтування туристичного проекту чи продукту; аналіз діяльності, планування, прогнозування та розробка перспективних напрямів розвитку туристичного підприємства; організація розробки, реалізації та маркетингу туристичного продукту; організація партнерських відносин та зовнішньоекономічної діяльності туристичного підприємства; участь в організації наукового дослідження, його проведенні і впровадженні одержаних результатів; навчання персоналу.

Останні новини

Участь в онлайн-семінарі "Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві"Читати повністю

Участь в онлайн-семінарі "Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві"

Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи й здобувачі вищої освіти спеціальностей 241 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг, 242 Туризм та рекреація взяли участь в онлайн-семінарі «Сучасні технології та тренди в кулінарному мистецтві», який відбувся 18 березня 2025 року.

Читати повністю

Викладачі та здобувачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУС взяли участь у відкритій лекції від провідного європейського експертаЧитати повністю

Викладачі та здобувачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУС взяли участь у відкритій лекції від провідного європейського експерта

12 березня 2024 року викладачі та здобувачі вищої освіти спеціальностей J2 (241) «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» та J3 (242) «Туризм та рекреація» кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва долучилися до відкритої лекції на тему «Ключові зміни в законодавстві та нові тенденції, що формують туризм у ЄС у 2024 році». Захід організований за підтримки Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Читати повністю

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У РОБОТІ ОСВІТНЬО-ВИРОБНИЧОГО НАУКОВОГО КЛАСТЕРУ «ОСВІТА, НАУКА ТА ПРАКТИКА ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО»Читати повністю

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У РОБОТІ ОСВІТНЬО-ВИРОБНИЧОГО НАУКОВОГО КЛАСТЕРУ «ОСВІТА, НАУКА ТА ПРАКТИКА ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО»

11 березня 2025 року викладачі та здобувачі ОР «магістр», «бакалавр» спеціальностей «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», «Туризм та рекреація» кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, долучилися до засідання освітньо-виробничого наукового кластеру «Освіта, наука та практика для майбутнього».

Читати повністю

Онлайн-лекція від ресторатора та гастропродюсера Максима ХрамоваЧитати повністю

Онлайн-лекція від ресторатора та гастропродюсера Максима Храмова

10 березня науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи та здобувачі спеціальностей J2 (241) «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» та J3 (242) «Туризм та рекреація» приєдналися до Live-ефіру Кирила Куницького та Максима Храмова на тему: «Чому гості приходять, але не повертаються? Як створити систему лояльності у ресторанному бізнесі, що реально працює».

Читати повністю

Всі новини