УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФАХОВОГМУ СЕМІНАРІ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ В ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ, ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ
16 жовтня 2025 року доктор економічних наук, професор кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмила ТРАНЧЕНКО взяла участь у Всеукраїнському фаховому семінарі із забезпечення якості вищої освіти в галузі туризму, готельно-ресторанної справи та менеджменту. Організаторами виступали Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти у партнерстві з Державним торговельно-економічним університетом.
Практикоорінтований вебінар «Простою мовою для малого бізнесу: де знайти кошти та підтримку?»
В умовах сьогодення, для поглиблення знань здобувачів вищої освіти важливо застосовувати різні методики подачі інформації та креативні форми освітнього процесу. Так, з метою кращого розуміння студентами певної теми з дисципліни та її опанування, викладачеві важливо надати практичні приклади щодо питання, яке висвітлюється.
Зважаючи на вказане та з метою розширення горизонтів індивідуальної освітньої траєкторії, 15 жовтня 2025 року студенти, які наразі опановують дисципліни «Регіонознавство» (викладач к.е.н., доцент Кожухівська Р.Б.) та «Організація сільського (зеленого) туризму» (викладач к.е.н., доцент Саковська О.М.), приєдналися до вебінару «Простою мовою для малого бізнесу: де знайти кошти та підтримку?». Тематика вебінару тісно переплітається з тематикою частини змістових модулів указаних дисциплін.
Агрофорум «Smart Agro Forum: майбутнє українського агробізнесу» в рамках проєкту ЄС Еразмус+
14 жовтня 2025 р. відбувся агрофорум «Smart Agro Forum: майбутнє українського агробізнесу», участь в якому взяли науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету і здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг».
Вебінар «Штучний інтелект у туристичних послугах» від Європейської федерації сільського туризму
9 жовтня 2025 р. відбувся вебінар «Штучний інтелект у туристичних послугах», участь в якому взяли науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету і здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг».
БЕЗПЕЧНИЙ КОНТЕНТ У ЦИФРОВОМУ СВІТІ: ВИКЛИКИ ТА РІШЕННЯ ДЛЯ ОСВІТИ
Людмили ТРАНЧЕНКО доктор економічних наук, професор кафедри туризму та готельно-ресторанної справи 7 жовтня 2025 р. взяла участь у курсах підвищення кваліфікації які проводилися за підтримки партнерів ЄАС (інститутів підвищення кваліфікації) та Громадської організації «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ОСВІТИ УКРАЇНИ».
УЧАСТЬ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У РОБОТІ ОСВІТНЬО-ВИРОБНИЧОГО НАУКОВОГО КЛАСТЕРУ «ОСВІТА, НАУКА ТА ПРАКТИКА ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО»
Під керівництвом Людмили ТРАНЧЕНКО доктора економічних наук, професора кафедри туризму та готельно-ресторанної справи 7 жовтня 2025 р. здобувачі спеціальності J 2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» ОР «бакалавр» долучилися до відкритої лекції яку проводила Наталія ВЛАЩЕНКО, к.е.н., доцент кафедри туризму і готельного господарства Харківського національного університету міського господарства імені О.М. Бекетова у рамках роботи освітньо-виробничого наукового кластеру «Освіта, наука та практика для майбутнього». Студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і «Туризм та рекреація» також долучилися до відзначення Міжнародного дня кави.