27 вересня 2022 року світова спільнота, інтересами якої є туризм, туристична діяльність та все, що з нею пов’язано, відмічає Всесвітній день туризму. Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи разом зі здобувачами вищої освіти спеціальностей 242 Туризм та 241 Готельно-ресторанна справа взяли участь у серії онлайн зустрічей, присвячених розвитку туризму у світі. Організаторами зустрічей є НДІ вивчення проблем об'єктів культурної спадщини та розвитку туризму при Міністерстві туризму та культури спадщини Республіки Узбекистан, Національного університету біоресурсів та природокористування України та Всесвітньою федерацією асоціацій туристичних гідів (WFTGA).
Викладачі кафедри з 20 червня по 1 серпня 2022 року успішно виконали програму міжнародного стажування "Internetional hospitality projects". Організатором наукового заходу виступила Академія професійної освіти "Меркур" (Словацька Республіка).
27 вересня увесь світ відзначає День туризму. За доброю традицією на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи УНУС проходять тематичні заходи приурочені Міжнародному Дню туризму
«Розвиток туризму у після воєнний період» – онлайн-зустріч з Головою Державного агентства розвитку туризму
15 вересня 2022 р. відбулась онлайн-зустріч із Головою Державного агентства розвитку туризму (ДАРТ) - Мар'яною Олеськів. У ній взяли участь викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС, здобувачі вищої освіти, які навчаються на факультеті менеджменту за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа» і 242 «Туризм» та ще більше 250-ти учасників.
Навчальний процес у закладах вищої освіти триває: закріплюємо теоретичні знання на практиці
Практика в закладах вищої освіти є невід'ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців. Вона спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих здобувачами вищої освіти за час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь за відповідною спеціальністю. У період проходження практики, на основі здобутих під час навчання знань, формуються професійні уміння і навички з підготовки та прийняття самостійно обґрунтованих організаційно-економічних рішень у реальних умовах господарювання, проводиться робота зі створення та оцінки ефективності моделей ведення бізнесу.
Підсумкова атестація здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання спеціальності 242 «Туризм»
21 червня 2022 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи було проведено підсумкову атестацію здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання спеціальності 242 «Туризм». Згідно ОПП «Туризм» підсумкова атестація проводилася у формі атестаційного екзамену.