ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРИБИРАННЯ: КАФЕДРА ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО АКЦІЇ «ПОБАЧИВ? ПРИБЕРИ!»
В Україні стартує найбільша акція осені 19 вересня 2020 року о 10:00 Україна разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу вийде на Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day». В акції візьмуть участь люди, незалежно від віку та географії. Українці із міст та містечок, сіл та селищ об’єднаються заради досягнення спільної мети – порятунку планети від сміття.
У рамках акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери!». Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити глобальну проблему зі сміттям в навколишньому середовищі, разом зменшувати забруднення та не утворювати відходи, які сотні років будуть засмічувати Землю. Зробимо Україну чистою разом!», – закликає Президент LDU Юлія Мархель.
З метою сприяння розвитку комунікативних навичок, впевненості в собі, взаємодії та доброзичливого взаємного ставлення 17 вересня 2020 р. зі студентами 21- тм групи спеціальності «Туризм» факультету менеджменту Уманського НУС проведено психологічний тренінг на тему «Разом ми – сила».
Практичне заняття «Технологія приготування соленої карамелі»
Другий за популярністю десерт в світі після шоколаду - це карамель! Важко згадати хоч один десерт, якого не торкався карамельний всесвіт! Карамельні кекси, бісквіти, торти, печиво, пряники, медяники, чізкейки, соуси, морозиво, напої і далі і далі.
15 жовтня 2020 року Уманський НУС щиро відчинив двері для студентів-першокурсників. Перший навчальний день розпочався з урочистого заходу, на якому ректор університету, професор Олена Непочатенко привітала усіх присутніх з початком навчання в університеті.
Цьогоріч початок навчального року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва розпочався в умовах поширення корона вірусної хвороби (COVID-19). Згідно рекомендацій Міністерства освіти України перші заняття були присвячені правилам безпеки в умовах пандемії коронавіруса.
Навчальний процес на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи розпочався з проведення роз’яснювальної роботи зі здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів корона вірусної хвороби.
Вебінар «Видавнича недоброчесність та маніпуляції з наукометрією: прокачати Хірш і не втратити обличчя»
3 липня 2020 року відбувся вебінар«Видавнича недоброчесність та маніпуляції з наукометрією: прокачати Хірш і не втратити обличчя» з циклу вебінарів«Дослідницька доброчесність: цінності та виклики», у якому взяли участь викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС.
Спікером вебінару виступив Тарас Лютий, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри електроніки, загальної та прикладної фізики Сумського державного університету.