Перемога кафедри туризму та готельно-ресторанної справи на Всеукраїнському КОНКУРСі СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ «УПРАВЛІННЯ СПОРТИВНО-ОЗДОРОВЧОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ»
Під керівництвом Людмили Транченко завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва, магістрантка Гаркава Ольга Сергіївна 6 квітня 2021 року взяла участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт «Управління спортивно-оздоровчою діяльністю» яка проходила на базі Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова.
Всеукраїнський конкурс «Туристичні перлини України»
Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва запрошує студентів ЗВО взяти участь у конкурсі презентацій дивовижних та мальовничих місць, пам’яток історії, культури «Туристичні перлини України».
Метою конкурсу є заохочення інтересу студентської молоді до вивчення історії свого краю, культурних особливостей та популяризації туристичних міць.
ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА – ОСНОВА УСПІШНОЇ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В СФЕРІ ОБСЛУГОВУВАННЯ
У забезпеченні якісної освітньої діяльності у вузах усе більшого значення набуває практична підготовка студентів. Випускник університету, який має практичний досвід роботи більш адаптований до майбутньої трудової діяльності, він може краще оцінити професійну ситуацію та вирішити певні професійні питання. На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС це добре розуміють, тому організація виробничої практики та професійного стажування для студентів – є одним з пріоритетних напрямів роботи кафедри.
Основна наша перевага – практично орієнтоване навчання у відповідності з сучасними міжнародними стандартами, співпраця з провідними підприємствами з метою отримання та впровадження практичного досвіду для прийняття самостійних рішень у вирішенні конкретних виробничих ситуацій. Можливість проходження професійних практик та виробничих стажувань, що найкращим чином сприяє становленню успішного фахівця з готельної та ресторанної справи, туризму надають провідні готелі та ресторани та туристичні агенції регіону та України.
Підготовка фахівців за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»
Гoтельнo-реcтoранна індуcтрія є однією із найдинамічніших галузей світової економіки, що стрімко розвивається, а відповідно і вимагає високого рівня професійної підготовки кадрів.
Успішне становлення галузі на новий рівень діяльності значною мірою визначається якістю, ступенем підготовки фахівців, готових до професійної діяльності на різних ланках управління в готельно-ресторанному господарстві; наявністю в них практичних професійних навичок і вмінь планувати та вирішувати виробничі завдання та відповідати за якість їхнього виконання з урахуванням галузевої специфіки та особливостей управління праці.
Туризм – це незабутні мандри, емоції та майбутня професія, яка стане більш аніж робота.
Стратегічним завданням для студентів спеціальності «Туризм» є розбудова інноваційного освітнього середовища, посилення практичної складової, розвиток міжнародних зв’язків. Велике значення при підготовці фахівців туристичної галузі є поєднання теорії і практики. Реалізація цього принципу сприяє покращенню якості підготовки фахівців.
Для студентів, які навчаються на факультеті менеджменту за спеціальностями 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм» уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції в Уманському національному університеті садівництва, кандидатом юридичних наук, доцентом Машковською Людмилою Володимирівною було проведено виховну годину на тему: «Життя без корупції».