На останньому тижні перед Великим постом, в Україні традиційно відзначають «Колодія» – старослов’янське свято на честь весняного Сонця, коріння якого сягає доби Трипільської культури. Його ще називають: Колодки, Масляниця, Сиропусний тиждень, Сирна неділя, Пущення, «Ніжкові заговини».
Студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС вирішили долучитися до українських традицій святкування Колодія та з гарним настроєм зустріти весну. З цією метою ними було організовано майстер-клас з приготування вареників. Майстер-клас це – відмінна ідея для всіх, хто бажає проявити власні кулінарні здібності і навчитися вміло справлятися з варениками, як це і прийнято в наших українських традиціях. Кожен з учасників дійства мав змогу самостійно приготувати вареники з різними начинками: картоплею, капустою, сиром, вишнями, а потім їх продегустувати.
І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з «Рекреалогії»
Рекреалогія – система наук про відпочинок. Туристична діяльність безпосередньо пов’язана із рекреалогією як галуззю знань про причини та способи здійснення рекреаційної діяльності та невід’ємної складової життя кожної людини і суспільства.
Студенти Уманського національного університету садівництва спеціальності 242 «Туризм» в процесі навчання отримують знання про територіальні рекреаційні системи, формування яких визначається антропоекологічними і соціально-культурними потребами людей, соціальними та економічними потребами суспільства. Загальна оцінка рекреаційних систем здійснюється залежно від їхньої медико-біологічної, соціально-культурної та економічної ефективності.
Захист дипломних робіт освітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»
20-21 грудня2018 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту Уманського НУСвідбувся захист дипломних робітосвітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності241 «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форм навчання.
Акредитаційна експертиза підготовки фахівців за освітньо-професійною програмою «Туризм» спеціальності 242 «Туризм» за другим (магістерським) рівнем
З метою проведення первинної акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми «Туризм» спеціальності 242 «Туризм» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти в Уманському національному університеті садівництва та відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України від 13 листопада 2018 року № 1959-л, з 28 по 30 листопада 2018 р. на факультеті менеджменту Уманського націонаьного університету садівництва працювала експертна комісія у складі: Ольги Любіцевої – завідувача кафедри країнознавства та туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктора географічних наук, професора і Вікторії Яворської – професора кафедри економічної та соціальної географії і туризму Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, доктора географічних наук, професора.
Правильно пити вино - справжнє мистецтво, яке потребує навчання та практики
21 лютого 2019 року завідувач кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Людмила Транченко відвідала презентацію винних келихів світового рівня від ТМ «RIEDEL» та дегустацію Вин України з цих келихів. Захід такого рівня відбувався вперше в місті Умані.
Організатором даного дійства був сомельє Ігор Максименко, який неодноразово влаштовує дегустації першокласних вин власного виробництва та знайомить уманчан з світовими тенденціями та традиціями виноробства. Дегустацію проводив бренд-амбасадор ТМ «RIEDEL» в Україні Костянтин Відоборенко.
I тур Всеукраїнської студентської олімпіади на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи
22 листопада 2018 р. на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи на виконання Наказу Міністерства освіти і науки України «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2018/2019 н. р.» і Наказу ректора УНУС відбувся I тур Всеукраїнської студентської олімпіади з профільних навчальних дисциплін для студентів спеціальностей 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа».
Участь у Олімпіаді взяли 15 студентів спеціальності «Туризм» та 11 студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», що мали можливість, вирішуючи завдання різної форми складності (теоретична частина – тестування, практична – розв’язування ситуаційних завдань), показати високу творчу, наукову та практичну підготовку, якої набули, під час навчання в університеті.