Спеціальність J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» в Уманському національному університеті: освіта, що відкриває шлях до успіху
Уманський національний університет запрошує здобувачів вищої освіти на навчання за спеціальністю J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг». Ця освітня програма спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців, здатних ефективно працювати в сучасному середовищі готельно-ресторанного бізнесу та кейтерингового обслуговування.
Чому варто обрати саме Уманський національний університет?
Тренінг від UNFPA Ukraine щодо запобігання гендерно зумовленому насильству
3–4 липня 2025 року в м. Умань представники Фонду Народонаселення ООН в Україні (UNFPA Ukraine) провели тренінг «Домашнє та гендерно зумовлене насильство: знаю, запобігаю, впливаю». Захід об’єднав представників громади, громадських організацій, освітян, активістів, лідерів думок та ін. учасників які отримали практичні знання про механізми запобігання насильству, підтримку постраждалих і методи впливу на суспільство для створення безпечного середовища.
Всеукраїнське інтелектуальне змагання з менеджменту 2025 р.: ІІ місце зайняв студент факультету менеджменту Євгеній Клюєв
20 червня 2025 року в Одеському національному економічному університеті відбувся ІІ тур Всеукраїнського інтелектуального змагання з менеджменту, який проходив у форматі підсумкової науково-практичної конференції за підтримки Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти.
З 26 травня по 9 червня 2025 р. на платформі Zoom проводився курс підвищення кваліфікації «Великий курс про ШІ в освіті», участь в якому взяли кандидати економічних наук, доценти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету Олена Саковська та Раїса Кожухівська.
Сільський (зелений) туризм — незабутній виїзд до сільської місцевості
В умовах зростання інтересу до екологічно чистого відпочинку сільський (зелений) туризм набуває дедалі більшої популярності. Це не лише спосіб відновлення духовних та фізичних сил, а й важливий чинник збереження культурної спадщини, підтримки локальних громад і розвитку підприємництва на селі. Як майбутні фахівці індустрії гостинності, студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм і рекреація» повинні знати не лише теоретичні основи організації сільського (зеленого) туризму, а й безпосередньо занурюватися в її практичну складову.
Участь у літній школі «Європейська зелена політика та сталі фінанси: адаптація випускників українських університетів для роботи на ринку праці в умовах переходу до сталої економіки» за програмою Erasmus+ Європейського Союзу
13-15 червня 2025 року науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету і здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», стали учасниками літньої школи «Європейська зелена політика та сталі фінанси: адаптація випускників українських університетів для роботи на ринку праці в умовах переходу до сталої економіки» за програмою Erasmus+ Європейського Союзу. Проєкт Модуль Жан Моне GreenFinEDU «Європейська зелена політика та сталі фінанси: адаптація випускників українських університетів до роботи на ринку праці в умовах переходу до сталої економіки». Номер проєкту: 101126681.