Італійська кухня є однією із найпопулярніших кухонь світу. Таку популярність вона здобула завдяки різноманітності і неповторності страв. В Італії деякі страви можуть готуватись не лише в окремому регіоні, а й тільки в одному населеному пункті. Неповторності стравам італійської кухні додають високоякісні продукти і різноманітні додатки, серед яких велике значення мають овочі та трави. В італійській кухні, типовій кухні з регіону Середземного моря, царюють одноосібно овочі.
Сьогодні студенти 21-гр групи з доцентом кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмилою Нещадим на базі навчальної лабораторії ознайомлювались з технологією приготування найбільш популярних страв італійської кухні: суп мінестроне та паста.
14 лютого 2020 року на базі навчальної лабораторії кафедри туризму та готельно-ресторанної справи був проведений work-shop «День Святого Валентина». Колектив кафедри та студенти 1-го курсу вирішили підтримати військових на Cході країни. Цей день об'єднує всіх. Не дивлячись на те, що кожна професія має персональний святковий день, всі святкують День закоханих. Саме тому й вітання були обрані у вигляді віршів та прози на привітальних листівках – валентинках.
Захист кваліфікаційних дипломних робіт магістра освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»
16 грудня 2019 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи факультету менеджменту Уманського НУС відбувся захист кваліфікаційних дипломних робіт освітнього рівня «магістр» освітньо-професійних програм «Туризм» зі спеціальності 242 «Туризм» та «Готельно-ресторанна справа» зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми навчання.
В студентів факультету менеджменту розпочався дуже відповідальний період – підведення підсумків навчання в I семестрі 2019/2020 навчального року. Проте це не завадило нам створити атмосферу свята в передень Святого Миколая та Нового року. А за рахунок чого це ще можна зробити, як не за ароматом імбирного печива. Імбирне печиво - це смак дитинства та радості, приємних сюрпризів від Святого Миколая, що вночі залишав під подушками дітям солодощі. Тому вони вірять у диво, звершуване святим Миколаєм і вчаться в святого бути милосердними. Святий Миколай опікується воїнами, водіями і тими, що подорожують, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей і студентів, моряків.
Проведення I туру Всеукраїнської студентської олімпіади кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи
З 20 листопада по 27 листопада 2019 р. на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи було проведено I тур Всеукраїнської студентської олімпіади з профільних навчальних дисциплін для студентів спеціальностей 242 «Туризм» та 241 «Готельно-ресторанна справа».Захід відбувся відповідно доНаказу Міністерства освіти і науки України «Про проведення Всеукраїнської студентської олімпіади у 2019/2020н.р.» і Наказу ректора УНУС.
Олімпіада проводиться щороку з метою підвищення якості підготовки фахівців, системного вдосконалення навчального процесу та активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів.
Ознайомлення студентів з методикою проведення екскурсії в музеї
Відвідування екскурсій вже встигло стати органічною частиною молодіжної культури, а обізнаність із класичним та сучасним мистецтвом – була і лишається складовою різнобічного розвитку особистості. У світі, де все змінюється з невблаганною швидкістю, музей постає перед вимогою пильної діагностики духу нашого часу, його тенденцій та гострих проблем. А тому саме допитливий студентський погляд може бути тим інструментом, що віднаходить нові, актуальні смисли на місці хронічних стереотипів.
Днями студенти спеціальності «Туризм» в рамках вивчення дисципліни «Організація екскурсійної діяльності» відвідали Уманську картинну галерею та змогли на власному досвіді відчути особливості методики проведення екскурсії в художньому музеї.