Найбільш творчою і цікавою в плані самореалізації науковця є видавнича діяльність викладачів, яка на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУС традиційно досить інтенсивна. Загалом упродовж 2019 року викладачами кафедри опубліковано 14 статей, що індексуються в наукометричних базах Scopus та Web of Science.
Крім того, викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи прагнуть постійно підвищувати свій професійний рівень, брати участь у важливих наукових проектах міжнародного рівня. Їх внесок у розвиток сфери обслуговування високо цінується іноземними колегами.
Технологія приготування відомих страв французької кухні
5 березня в рамках вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» студентами спеціальності «Готельно-ресторанна с права» на базі навчальних лабораторій було розглянуто основи приготування страв французької кухні: сирного крем-супу та красунів.
Приготування круасаніввідрізняється складністю виготовлення листкового дріжджового тіста. Ознайомлення з технологією приготування такого виду тіста розвиває в студентів творчі навички та підхід до роботи, підвищує професійний інтерес.
Участь у міжнародній науково-освітній олімпіаді з туризму
Здобувачі вищої освіти Уманського НУС завжди є активними учасниками різного роду наукових заходів, які сприяють розвитку туристичної діяльності та дають змогу розкрити їх науково-дослідний потенціал. Тому, з метою розвитку, самовдосконалення та використання набутих, у період навчання, знань здобувач вищої освіти факультету менеджменту спеціальності «Туризм» Софія Нижник у період з 27 лютого по 03 березня 2020 року взяла участь у міжнародній науково-освітній олімпіаді з туризму, яка проводилася кафедрою економіки підприємства на базі Національного технічного університету «Дніпровська політехніка».
ПАРТНЕРСТВО ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ ВІДКРИВАЄ НОВІ ПРОФЕСІЙНІ ГОРИЗОНТИ ДЛЯ СТУДЕНТСТВА КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ
За ініціативи завідувача кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмили Транченко відбулася зустріч із представниками відділу туризму Уманської міської ради.
Предмет зустрічі – налагодження довгострокових партнерських відносин між Уманським НУС та Уманською міською радою в рамках підтримки діяльності, спрямованої на розвиток туризму та індустрії гостинності Уманщини.
Свято Колодія чи Сиропустний тиждень на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи
Масниця чи Масляна це останній тиждень перед Великим постом, так званий Сиропустний тиждень. Свято Масниці – це давнє народне свято, що прийшло до нас із язичницької культури і збереглося після прийняття християнства, і в народі воно супроводжується обрядом, пов'язаним із проводами зими і зустріччю весни.
За традицією в цей час влаштовуються народні гуляння, смажаться найсмачніші сирники та готуються вареники з сиром та галушки, а всі дійства направлені на те, щоб прогнати зиму і розбудити природу від сну. В Україні в усі часи головним обрядом масляного тижня були «колодки». Звідси і назва – Свято Колодія.
ВИКЛАДАЧ УНІВЕРСИТЕТУ ПРИЄДНАЛАСЯ ДО МІЖНАРОДНОЇ КОГОРТИ НАУКОВЦІВ
Вдруге поспіль доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Раїса Кожухівська стала членом програмного комітету міжнародних конференцій – 34th IBIMA Conference, яка проходила 13-14 листопада 2019 року в Мадриді, Іспанія та 35th IBIMA Conference, яка має відбутися у Севільї 1-2 квітня 2020 р.