Меню

Готельна індустрія України

Мета дисципліни полягає у обгрунтуванні теоретичних положень з організації готельного бізнесу та функціонування підприємств готельної індустрії та формуванні практичних навичок використання цих знань для прийняття управлінських рішень щодо підвищення ефективності діяльності підприємств готельної індустрії.

Основними завданнями курсу є: орієнтація в ціновій політиці індустрії гостинності; проектування послуг гостинності, використовуючи інтеракцію діючих стандартів на види послуг; розроблення планів маркетингових досліджень, потенційних споживачів послуг гостинності; аналіз та оцінка варіантів проектів готельно-туристичних послуг і визначення найбільш раціональних з них для реалізації в практиці бізнесу; приймання ефективних управлінських рішення у сфері розширення і модернізації послуг у готельно-туристичному бізнесі.

Теми:

- Характеристика і особливості готельних послуг;

- функціонально-технологічна структура підприємства готельного типу;

- ринок послуг гостинності: поняття, сутність, особливості; сучасний стан і тенденції розвитку індустрії гостинності в Україні;

- сучасний стан готельного господарства України: регіональний аспект; стратегія і пріоритетні напрямки розвитку індустрії гостинності в Україні;

- світовий досвід функціонування готельної індустрії.

Останні новини

Представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи долучилися до публічного обговорення оновлення бренду міста УманіЧитати повністю

Представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи долучилися до публічного обговорення оновлення бренду міста Умані

13 листопада 2025 року в приміщенні Уманської міської ради відбулася публічна зустріч, присвячена процесу створення та оновлення бренду міста Умані. У заході взяли активну участь викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету, які долучилися до обговорення концепції нового візуального образу міста та можливостей його розвитку в контексті туристичної привабливості.

Читати повністю

Сезонне меню з локальних інгредієнтів - повернення до автентичності української кухніЧитати повністю

Сезонне меню з локальних інгредієнтів - повернення до автентичності української кухні

При вивченні дисципліни «Організація ресторанного господарства» здобувачами вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» особлива увага приділяється технологічним і економічним аспектам діяльності закладів ресторанного господарства, зокрема формуванню асортименту ресторанної продукції. У світі, де гастрономія дедалі більше стає мистецтвом і філософією, українські ресторани все частіше повертаються до простоти й природності - сезонного меню, створеного з локальних продуктів. Такий підхід не лише допомагає гостям по-новому відкрити смак справжньої національної кухні, а й підтримує фермерів і місцевих виробників сільськогосподарської продукції.

Читати повністю

ПЕРЕМОГА КОМАНДИ ЗДОБУВАЧІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У VІІ ТУРИСТИЧНОМУ ЗЛЬОТІЧитати повністю

ПЕРЕМОГА КОМАНДИ ЗДОБУВАЧІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У VІІ ТУРИСТИЧНОМУ ЗЛЬОТІ

07 листопада 2025 року здобувачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи під керівництвом доктора економічних наук, професора Людмили ТРАНЧЕНКО взяли участь у VІІ Туристичному зльоті, організованим Маріупольським університетом.

Читати повністю

Пізнавальна екскурсія студентів Уманського національного університету: знайомство з найбільшою їдальнею ЄвропиЧитати повністю

Пізнавальна екскурсія студентів Уманського національного університету: знайомство з найбільшою їдальнею Європи

Життя студентів Уманського національного університету спеціальностей «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і «Туризм та рекреація» завжди насичене цікавими подіями, практичними заняттями та новими відкриттями. Майбутні фахівці не лише здобувають теоретичні знання, а й мають чудову нагоду побачити, як ці знання застосовуються на практиці.        Нещодавно студенти здійснили пізнавальну екскурсію на виробництво до найбільшої їдальні Європи, що розташована в місті Умань, у хасидському кварталі. Заклад займає площу три гектари та здатен одночасно обслуговувати 12 тисяч хасидів, які щороку приїжджають до Умані. Масштаби, організація роботи та рівень технологічного забезпечення вражають навіть досвідчених фахівців, а для студентів це стало справжнім відкриттям у сфері сучасного харчового виробництва.

Читати повністю

Всі новини