Меню

Готельна індустрія України

Мета дисципліни полягає у обгрунтуванні теоретичних положень з організації готельного бізнесу та функціонування підприємств готельної індустрії та формуванні практичних навичок використання цих знань для прийняття управлінських рішень щодо підвищення ефективності діяльності підприємств готельної індустрії.

Основними завданнями курсу є: орієнтація в ціновій політиці індустрії гостинності; проектування послуг гостинності, використовуючи інтеракцію діючих стандартів на види послуг; розроблення планів маркетингових досліджень, потенційних споживачів послуг гостинності; аналіз та оцінка варіантів проектів готельно-туристичних послуг і визначення найбільш раціональних з них для реалізації в практиці бізнесу; приймання ефективних управлінських рішення у сфері розширення і модернізації послуг у готельно-туристичному бізнесі.

Теми:

- Характеристика і особливості готельних послуг;

- функціонально-технологічна структура підприємства готельного типу;

- ринок послуг гостинності: поняття, сутність, особливості; сучасний стан і тенденції розвитку індустрії гостинності в Україні;

- сучасний стан готельного господарства України: регіональний аспект; стратегія і пріоритетні напрямки розвитку індустрії гостинності в Україні;

- світовий досвід функціонування готельної індустрії.

Останні новини

Міжнародний освітній нетворкінг «Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі знань J «Транспорт та послуги»: реалії та виклики»Читати повністю

Міжнародний освітній нетворкінг «Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі знань J «Транспорт та послуги»: реалії та виклики»

Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету взяли активну участь у Міжнародному освітньому нетворкінгу «Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі знань J “Транспорт та послуги”: реалії та виклики», який відбувся 27 листопада 2025 року в онлайн-форматі. Захід був організований кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Читати повністю

ОНЛАЙН-ФОРУМ «ПІДСУМКИ ТУРИСТИЧНОГО СЕЗОНУ В УКРАЇНІ»Читати повністю

ОНЛАЙН-ФОРУМ «ПІДСУМКИ ТУРИСТИЧНОГО СЕЗОНУ В УКРАЇНІ»

Професорсько-викладацький склад кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету та студенти спеціальностей «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» долучилися до перегляду онлайн-форуму «Підсумки туристичного сезону в Україні», організованого Торгово-промисловою палатою України.

Читати повністю

Інтерактивна гра «Приготуй свою супер піцу»Читати повністю

Інтерактивна гра «Приготуй свою супер піцу»

У межах реалізації компетентнісного підходу до підготовки фахівців готельно-ресторанної галузі, на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи було проведено інтерактивне заняття у форматі освітньої гри «Приготуй свою супер піцу». Захід було організовано для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» з метою розвитку їхніх професійних, комунікативних і креативних навичок.

Читати повністю

Участь у щорічній Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства»Читати повністю

Участь у щорічній Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства»

26 листопада 2025 року здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і J3 «Туризм та рекреація», долучилися до участі в роботі щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Читати повністю

Всі новини