Меню

Міжнародна готельна індустрія

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Мета дисципліни полягає у набутті студентами знань про функціонування готельної сфери, що є найпоширенішою базою розміщення в туризмі, формування в студентів цілісного уявлення про сучасний стан готельного бізнесу у світі, його особливості та пропозиції, а також специфіка функціонування у певних країнах світу, набуття навичок застосування отриманої інформації для подальшого створення ефективних турів з включенням певного типу розміщення, що співпадає з метою і особливостями туру.

Основними завданнями навчальної дисципліни є:

- набуття необхідних знань про міжнародний готельний бізнес в цілому;

- засвоєння і розуміння основних понять і категорій готельної сфери ;

- розуміння специфіки розвитку готельної індустрії в різних регіонах і країнах;

- вивчення особливостей готельної класифікації та визначення їх специфічних рис у різних країнах світу;

- набуття практичних навичок визначення співвідношення між закладом розміщення і видом туру;

- аналіз світового досвіду розвитку туристичного бізнесу та встановлення сучасних тенденцій розвитку туризму в тій чи іншій країні чи регіоні.

В результаті вивчення даного курсу студент повинен знати:

- основні поняття і категорії якими оперує міжнародний готельний бізнес;

- основні принципи готельної класифікації; основні підходи до організації і функціонування готелю;

- основні готельні мережі представлені на світовому туристичному ринку;

- загальний перелік обов’язкових служб сучасного готелю;

- специфічні риси і національні особливості готельної бази, притаманні окремим туристичним регіонам і країнам світу.

Вміти:

- аналізувати світовий ринок готельних послуг і сучасні тенденції його розвитку;

- визначати відмінності між різними категоріями готелів та певними послугами, що вони пропонують;

- на основі аналізу різних видів спеціалізованих готелів та асортименту їхніх послуг визначати який вид розміщення варто включати до певних турів, залежно від мети подорожі;

- представити пропоновану певною країною готельну базу розміщення, виявляючи національні особливості певної країни та оригінальні пропозиції присутні в даній країні;

- аналізувати динаміку і перспективи розвитку готельного бізнесу.

Останні новини

Участь кафедри туризму та готельно-ресторанної справи у VIII Міжнародному фестивалі ресторанних технологій «BestCookFest–2025»Читати повністю

Участь кафедри туризму та готельно-ресторанної справи у VIII Міжнародному фестивалі ресторанних технологій «BestCookFest–2025»

16 жовтня 2025 року доктор економічних наук, професор кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмила ТРАНЧЕНКО взяла участь у VIII Міжнародному фестивалі ресторанних технологій «BestCookFest–2025», що відбувся на базі Державного торговельно-економічного університету в місті Києві.

Читати повністю

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФАХОВОГМУ СЕМІНАРІ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ В ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ, ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУЧитати повністю

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ФАХОВОГМУ СЕМІНАРІ ІЗ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ В ГАЛУЗІ ТУРИЗМУ, ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ

16 жовтня 2025 року доктор економічних наук, професор кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмила ТРАНЧЕНКО взяла участь у Всеукраїнському фаховому семінарі із забезпечення якості вищої освіти в галузі туризму, готельно-ресторанної справи та менеджменту. Організаторами виступали Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти у партнерстві з Державним торговельно-економічним університетом.

Читати повністю

Практикоорінтований вебінар «Простою мовою для малого бізнесу:  де знайти кошти та підтримку?»Читати повністю

Практикоорінтований вебінар «Простою мовою для малого бізнесу: де знайти кошти та підтримку?»

В умовах сьогодення, для поглиблення знань здобувачів вищої освіти важливо застосовувати різні методики подачі інформації та креативні форми освітнього процесу. Так, з метою кращого розуміння студентами певної теми з дисципліни та її опанування, викладачеві важливо надати практичні приклади щодо питання, яке висвітлюється. Зважаючи на вказане та з метою розширення горизонтів індивідуальної освітньої траєкторії, 15 жовтня 2025 року студенти, які наразі опановують дисципліни «Регіонознавство» (викладач к.е.н., доцент Кожухівська Р.Б.) та «Організація сільського (зеленого) туризму» (викладач к.е.н., доцент Саковська О.М.), приєдналися до вебінару «Простою мовою для малого бізнесу: де знайти кошти та підтримку?». Тематика вебінару тісно переплітається з тематикою частини змістових модулів указаних дисциплін.

Читати повністю

Агрофорум «Smart Agro Forum: майбутнє українського агробізнесу» в рамках проєкту ЄС Еразмус+Читати повністю

Агрофорум «Smart Agro Forum: майбутнє українського агробізнесу» в рамках проєкту ЄС Еразмус+

14 жовтня 2025 р. відбувся агрофорум «Smart Agro Forum: майбутнє українського агробізнесу», участь в якому взяли науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету і здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг».

Читати повністю

Всі новини