Меню

Рекреаційні комплекси світу

Метою вивчення дисципліни «Рекреаційні комплекси світу» є формування знань і навичок аналізу потенціалу рекреаційних комплексів світу та отримання практичних вмінь методів оцінки механізмів їх ефективного функціонування для формування програм підприємства.

Основними завданнями курсу є: вивчення теоретичних основи формування та функціонування рекреаційних комплексів як складових господарського комплексу; з'ясування рівнів, структур та факторів формування рекреаційних потреб; аналіз поняття, складу та структури рекреаційно-ресурсного потенціалу; вивчення теоретичних основ, основних схем та характеристик рекреаційних районів світу та України; ознайомлення із основами рекреаційного природокористування.

Теми:

- Об'єкт, предмет, задачі вивчення та основні поняття дисципліни «Рекреаційні комплекси світу».

- Рекреаційна діяльність і рекреаційно-туристське обслуговування як складова господарського комплексу.

- Рекреаційні потреби: фактори формування, рівні, взаємозв'язок.  

- Рекреаційно-ресурсний потенціал: поняття, склад та структура.  

- Теоретичні основи формування та функціонування рекреаційних комплексів.

- Рекреаційне природокористування й охорона природи.

- Теоретичні основи рекреаційного районування.

- Європа - провідний рекреаційний регіон світу.

- Розвиток рекреаційних комплексів Американського регіону.

- Рекреаційні комплекси Африки.

- Формування і розвиток рекреаційних комплексів і центрів туризму в Азії, Австралії і Океанії та на Близькому Сході.

- Рекреаційне районування України.

Останні новини

Представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи долучилися до публічного обговорення оновлення бренду міста УманіЧитати повністю

Представники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи долучилися до публічного обговорення оновлення бренду міста Умані

13 листопада 2025 року в приміщенні Уманської міської ради відбулася публічна зустріч, присвячена процесу створення та оновлення бренду міста Умані. У заході взяли активну участь викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету, які долучилися до обговорення концепції нового візуального образу міста та можливостей його розвитку в контексті туристичної привабливості.

Читати повністю

Сезонне меню з локальних інгредієнтів - повернення до автентичності української кухніЧитати повністю

Сезонне меню з локальних інгредієнтів - повернення до автентичності української кухні

При вивченні дисципліни «Організація ресторанного господарства» здобувачами вищої освіти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» особлива увага приділяється технологічним і економічним аспектам діяльності закладів ресторанного господарства, зокрема формуванню асортименту ресторанної продукції. У світі, де гастрономія дедалі більше стає мистецтвом і філософією, українські ресторани все частіше повертаються до простоти й природності - сезонного меню, створеного з локальних продуктів. Такий підхід не лише допомагає гостям по-новому відкрити смак справжньої національної кухні, а й підтримує фермерів і місцевих виробників сільськогосподарської продукції.

Читати повністю

ПЕРЕМОГА КОМАНДИ ЗДОБУВАЧІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У VІІ ТУРИСТИЧНОМУ ЗЛЬОТІЧитати повністю

ПЕРЕМОГА КОМАНДИ ЗДОБУВАЧІВ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОЇ СПРАВИ У VІІ ТУРИСТИЧНОМУ ЗЛЬОТІ

07 листопада 2025 року здобувачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи під керівництвом доктора економічних наук, професора Людмили ТРАНЧЕНКО взяли участь у VІІ Туристичному зльоті, організованим Маріупольським університетом.

Читати повністю

Пізнавальна екскурсія студентів Уманського національного університету: знайомство з найбільшою їдальнею ЄвропиЧитати повністю

Пізнавальна екскурсія студентів Уманського національного університету: знайомство з найбільшою їдальнею Європи

Життя студентів Уманського національного університету спеціальностей «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і «Туризм та рекреація» завжди насичене цікавими подіями, практичними заняттями та новими відкриттями. Майбутні фахівці не лише здобувають теоретичні знання, а й мають чудову нагоду побачити, як ці знання застосовуються на практиці.        Нещодавно студенти здійснили пізнавальну екскурсію на виробництво до найбільшої їдальні Європи, що розташована в місті Умань, у хасидському кварталі. Заклад займає площу три гектари та здатен одночасно обслуговувати 12 тисяч хасидів, які щороку приїжджають до Умані. Масштаби, організація роботи та рівень технологічного забезпечення вражають навіть досвідчених фахівців, а для студентів це стало справжнім відкриттям у сфері сучасного харчового виробництва.

Читати повністю

Всі новини