Меню

Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Метою вивчення курсу є ознайомлення студентів з устаткуванням, що забезпечує роботу підприємств торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування готельного комплексу, вивчення основ раціональної експлуатації обладнання.

Завдання дисципліни - дати студентам комплекс необхідних знань, які дозволять спеціалісту кваліфіковано вирішувати питання раціональної експлуатації обладнання готельного комплексу, організовувати ремонт і реконструкцію окремих видів обладнання, а також отримання студентами комплексу знань та практичних навичок з класифікації, вибору, виконання інженерно-технічних розрахунків, розміщення, технічного обслуговування устаткування готельно-ресторанного господарства, впровадження нової техніки для ефективного переоснащення підприємства, комплексної механізації, автоматизації, інформатизації технологічних процесів з урахуванням вітчизняного та зарубіжного досвіду. Розгляд всіх питань, пов’язаних з номенклатурою, призначенням, будовою, принципом дії, правилами експлуатації, монтажу, ремонту, обслуговуванню і безпечному використанню різних видів механічного, теплового, холодильного, торговельного та нейтрального устаткування, автоматизованих систем в ресторанній сфері і здійснюється за допомогою вивчення дисципліни «Устаткування закладів ресторанного господарства». Знання і розуміння цієї інформації дозволить майбутнім фахівцям ресторанної галузі бути конкурентоспроможними і впевнено себе почувати в професійній діяльності.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми у результаті вивчення дисципліни студент повинен знати:

− теоретичні основи процесів, що реалізуються в устаткуванні закладів готельно-ресторанного господарства;

− функціональне призначення, види, принцип дії устаткування готельно-ресторанного господарства;

− технічні характеристики, конструктивні та експлуатаційні особливості устаткування закладів готельно-ресторанного господарства,

− основні фактори, які впливають на ефективність роботи машин і апаратів закладів готельно-ресторанного господарства;

− принципи вибору, методики розрахунку теоретичної продуктивності устаткування; методику розрахунку обґрунтованої кількості машин та апаратів;

− принципи технічного переоснащення закладів готельно-ресторанного господарства, основні напрями розвитку і вдосконалення устаткування закладів готельно-ресторанного господарства.

Вміти:

− класифікувати, аналізувати, вибирати, розміщувати обладнання;

− впроваджувати новітню техніку для ефективного переоснащення підприємства, механізації та автоматизації технологічних процесів;

− складати і читати принципові кінематичні схеми устаткування.

Останні новини

Міжнародний освітній нетворкінг «Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі знань J «Транспорт та послуги»: реалії та виклики»Читати повністю

Міжнародний освітній нетворкінг «Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі знань J «Транспорт та послуги»: реалії та виклики»

Викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету взяли активну участь у Міжнародному освітньому нетворкінгу «Практико-орієнтована підготовка фахівців галузі знань J “Транспорт та послуги”: реалії та виклики», який відбувся 27 листопада 2025 року в онлайн-форматі. Захід був організований кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Читати повністю

ОНЛАЙН-ФОРУМ «ПІДСУМКИ ТУРИСТИЧНОГО СЕЗОНУ В УКРАЇНІ»Читати повністю

ОНЛАЙН-ФОРУМ «ПІДСУМКИ ТУРИСТИЧНОГО СЕЗОНУ В УКРАЇНІ»

Професорсько-викладацький склад кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету та студенти спеціальностей «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» долучилися до перегляду онлайн-форуму «Підсумки туристичного сезону в Україні», організованого Торгово-промисловою палатою України.

Читати повністю

Інтерактивна гра «Приготуй свою супер піцу»Читати повністю

Інтерактивна гра «Приготуй свою супер піцу»

У межах реалізації компетентнісного підходу до підготовки фахівців готельно-ресторанної галузі, на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи було проведено інтерактивне заняття у форматі освітньої гри «Приготуй свою супер піцу». Захід було організовано для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» з метою розвитку їхніх професійних, комунікативних і креативних навичок.

Читати повністю

Участь у щорічній Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства»Читати повністю

Участь у щорічній Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства»

26 листопада 2025 року здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і J3 «Туризм та рекреація», долучилися до участі в роботі щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Читати повністю

Всі новини