Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства
МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ
Метою вивчення курсу є ознайомлення студентів з устаткуванням, що забезпечує роботу підприємств торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування готельного комплексу, вивчення основ раціональної експлуатації обладнання.
Завдання дисципліни - дати студентам комплекс необхідних знань, які дозволять спеціалісту кваліфіковано вирішувати питання раціональної експлуатації обладнання готельного комплексу, організовувати ремонт і реконструкцію окремих видів обладнання, а також отримання студентами комплексу знань та практичних навичок з класифікації, вибору, виконання інженерно-технічних розрахунків, розміщення, технічного обслуговування устаткування готельно-ресторанного господарства, впровадження нової техніки для ефективного переоснащення підприємства, комплексної механізації, автоматизації, інформатизації технологічних процесів з урахуванням вітчизняного та зарубіжного досвіду. Розгляд всіх питань, пов’язаних з номенклатурою, призначенням, будовою, принципом дії, правилами експлуатації, монтажу, ремонту, обслуговуванню і безпечному використанню різних видів механічного, теплового, холодильного, торговельного та нейтрального устаткування, автоматизованих систем в ресторанній сфері і здійснюється за допомогою вивчення дисципліни «Устаткування закладів ресторанного господарства». Знання і розуміння цієї інформації дозволить майбутнім фахівцям ресторанної галузі бути конкурентоспроможними і впевнено себе почувати в професійній діяльності.
Згідно з вимогами освітньо-професійної програми у результаті вивчення дисципліни студент повинен знати:
− теоретичні основи процесів, що реалізуються в устаткуванні закладів готельно-ресторанного господарства;
− функціональне призначення, види, принцип дії устаткування готельно-ресторанного господарства;
− технічні характеристики, конструктивні та експлуатаційні особливості устаткування закладів готельно-ресторанного господарства,
− основні фактори, які впливають на ефективність роботи машин і апаратів закладів готельно-ресторанного господарства;
− принципи вибору, методики розрахунку теоретичної продуктивності устаткування; методику розрахунку обґрунтованої кількості машин та апаратів;
− принципи технічного переоснащення закладів готельно-ресторанного господарства, основні напрями розвитку і вдосконалення устаткування закладів готельно-ресторанного господарства.
Вміти:
− класифікувати, аналізувати, вибирати, розміщувати обладнання;
− впроваджувати новітню техніку для ефективного переоснащення підприємства, механізації та автоматизації технологічних процесів;
− складати і читати принципові кінематичні схеми устаткування.