Меню

Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Метою вивчення курсу є ознайомлення студентів з устаткуванням, що забезпечує роботу підприємств торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування готельного комплексу, вивчення основ раціональної експлуатації обладнання.

Завдання дисципліни - дати студентам комплекс необхідних знань, які дозволять спеціалісту кваліфіковано вирішувати питання раціональної експлуатації обладнання готельного комплексу, організовувати ремонт і реконструкцію окремих видів обладнання, а також отримання студентами комплексу знань та практичних навичок з класифікації, вибору, виконання інженерно-технічних розрахунків, розміщення, технічного обслуговування устаткування готельно-ресторанного господарства, впровадження нової техніки для ефективного переоснащення підприємства, комплексної механізації, автоматизації, інформатизації технологічних процесів з урахуванням вітчизняного та зарубіжного досвіду. Розгляд всіх питань, пов’язаних з номенклатурою, призначенням, будовою, принципом дії, правилами експлуатації, монтажу, ремонту, обслуговуванню і безпечному використанню різних видів механічного, теплового, холодильного, торговельного та нейтрального устаткування, автоматизованих систем в ресторанній сфері і здійснюється за допомогою вивчення дисципліни «Устаткування закладів ресторанного господарства». Знання і розуміння цієї інформації дозволить майбутнім фахівцям ресторанної галузі бути конкурентоспроможними і впевнено себе почувати в професійній діяльності.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми у результаті вивчення дисципліни студент повинен знати:

− теоретичні основи процесів, що реалізуються в устаткуванні закладів готельно-ресторанного господарства;

− функціональне призначення, види, принцип дії устаткування готельно-ресторанного господарства;

− технічні характеристики, конструктивні та експлуатаційні особливості устаткування закладів готельно-ресторанного господарства,

− основні фактори, які впливають на ефективність роботи машин і апаратів закладів готельно-ресторанного господарства;

− принципи вибору, методики розрахунку теоретичної продуктивності устаткування; методику розрахунку обґрунтованої кількості машин та апаратів;

− принципи технічного переоснащення закладів готельно-ресторанного господарства, основні напрями розвитку і вдосконалення устаткування закладів готельно-ресторанного господарства.

Вміти:

− класифікувати, аналізувати, вибирати, розміщувати обладнання;

− впроваджувати новітню техніку для ефективного переоснащення підприємства, механізації та автоматизації технологічних процесів;

− складати і читати принципові кінематичні схеми устаткування.

Останні новини

Участь здобувачів освіти у пленарному засіданні ІV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика»Читати повністю

Участь здобувачів освіти у пленарному засіданні ІV Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика»

16 травня 2025 р. у Львівському торговельно-економічному університеті відбулась ІV Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти «Сталий розвиток туризму на засадах партнерства: освіта, наука, практика», участь у якій взяли здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» в Уманському національному університеті.

Читати повністю

Міжвузівський науково-практичний семінар  «Мистецький проєкт «Опішне» – туристична родзинка України»Читати повністю

Міжвузівський науково-практичний семінар «Мистецький проєкт «Опішне» – туристична родзинка України»

13 травня 2025 р. відбувся міжвузівський науково-практичний семінар «Мистецький проєкт «Опішне» – туристична родзинка України», у рамках співпраці з колегами кафедри музейно-туристичної діяльності Харківської державної академії культури, в якому брали участь науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи УНУ і здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг».

Читати повністю

ПІЗНАВАЛЬНА ПОДОРОЖ ДО ТРИПІЛЬСЬКОЇ МАГІЇЧитати повністю

ПІЗНАВАЛЬНА ПОДОРОЖ ДО ТРИПІЛЬСЬКОЇ МАГІЇ

У рамках навчального процесу здобувачі вищої освіти за спеціальністю J3 «Туризм та рекреація» Уманського національного університету здійснили надзвичайно пізнавальну подорож до села Легедзине Звенигородського району Черкаської області.

Читати повністю

Участь у міжнародному курсі LEARNSAVE “Planning for teaching online: principles and tools”Читати повністю

Участь у міжнародному курсі LEARNSAVE “Planning for teaching online: principles and tools”

28–29 квітня 2025 року доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету Світлана Тимчук взяла участь у міжнародному онлайн-курсі “Planning for teaching online: principles and tools”, що проходив у рамках проєкту LEARNSAVE, координованого Шведським університетом сільськогосподарських наук (Swedish University of Agricultural Sciences, SLU).

Читати повністю

Всі новини