Меню

Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства

МЕТА ТА ЗАВДАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Метою вивчення курсу є ознайомлення студентів з устаткуванням, що забезпечує роботу підприємств торгівлі, ресторанного господарства та побутового обслуговування готельного комплексу, вивчення основ раціональної експлуатації обладнання.

Завдання дисципліни - дати студентам комплекс необхідних знань, які дозволять спеціалісту кваліфіковано вирішувати питання раціональної експлуатації обладнання готельного комплексу, організовувати ремонт і реконструкцію окремих видів обладнання, а також отримання студентами комплексу знань та практичних навичок з класифікації, вибору, виконання інженерно-технічних розрахунків, розміщення, технічного обслуговування устаткування готельно-ресторанного господарства, впровадження нової техніки для ефективного переоснащення підприємства, комплексної механізації, автоматизації, інформатизації технологічних процесів з урахуванням вітчизняного та зарубіжного досвіду. Розгляд всіх питань, пов’язаних з номенклатурою, призначенням, будовою, принципом дії, правилами експлуатації, монтажу, ремонту, обслуговуванню і безпечному використанню різних видів механічного, теплового, холодильного, торговельного та нейтрального устаткування, автоматизованих систем в ресторанній сфері і здійснюється за допомогою вивчення дисципліни «Устаткування закладів ресторанного господарства». Знання і розуміння цієї інформації дозволить майбутнім фахівцям ресторанної галузі бути конкурентоспроможними і впевнено себе почувати в професійній діяльності.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми у результаті вивчення дисципліни студент повинен знати:

− теоретичні основи процесів, що реалізуються в устаткуванні закладів готельно-ресторанного господарства;

− функціональне призначення, види, принцип дії устаткування готельно-ресторанного господарства;

− технічні характеристики, конструктивні та експлуатаційні особливості устаткування закладів готельно-ресторанного господарства,

− основні фактори, які впливають на ефективність роботи машин і апаратів закладів готельно-ресторанного господарства;

− принципи вибору, методики розрахунку теоретичної продуктивності устаткування; методику розрахунку обґрунтованої кількості машин та апаратів;

− принципи технічного переоснащення закладів готельно-ресторанного господарства, основні напрями розвитку і вдосконалення устаткування закладів готельно-ресторанного господарства.

Вміти:

− класифікувати, аналізувати, вибирати, розміщувати обладнання;

− впроваджувати новітню техніку для ефективного переоснащення підприємства, механізації та автоматизації технологічних процесів;

− складати і читати принципові кінематичні схеми устаткування.

Останні новини

Вебінар «Успішний осінньо-зимовий сезон турагенції»Читати повністю

Вебінар «Успішний осінньо-зимовий сезон турагенції»

10 вересня 2025 року відбувся вебінар «Успішний осінньо-зимовий сезон турагенції», організований мережею туристичних агенцій ХО. Захід був присвячений актуальним питанням функціонування турагенцій у період низького сезону, коли виникає необхідність у пошуку нових підходів до просування туристичного продукту та утримання клієнтів.

Читати повністю

Ментальне здоров’я та психоемоційна стабільність – основа успішного навчанняЧитати повністю

Ментальне здоров’я та психоемоційна стабільність – основа успішного навчання

10 вересня 2025 року відбулася зустріч здобувачів вищої освіти, які навчаються за спеціальностями J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і J3 «Туризм та рекреація» з практичним психологом УНУ, психологом-консультантом Валентиною Мазуренко. Зустріч проводилася у формі психологічного тренінгу. Під час заходу спікер Валентина Мазуренко розповіла як потрібно вести себе у різних кризових ситуаціях, зберігаючи свою емоційну стабільність.

Читати повністю

Наше перше офіційне знайомство з університетомЧитати повністю

Наше перше офіційне знайомство з університетом

Початок студентського життя завжди сповнений нових вражень, знайомств і відкриттів. Для нас, першокурсників, однією з перших знакових подій стала екскурсія студентським містечком Уманського національного університету, у якому ми плануємо навчатися і проживати найближчі чотири роки нашого дорослого життя. Найбільше уваги під час цієї екскурсії було приділено саме історії університету, вагомим аспектам його розвитку та становлення, адже, щоб відчути дух свого навчального закладу, важливо знати його коріння.

Читати повністю

Всі новини